مقابله با دانه‌درشت‌ها از مسیر هوشمندسازی نظام مالیاتی

به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، ارسلان قاسمی، عضو اتاق تعاون ایران در ارتباط با اجرای مواد 169 و 169 مکرر ق.م.م که مورد تاکید رئیس‌جمهور بوده و خروجی آن داده‌محوری در نظام مالیاتی، رشد چشم‌گیر حسابرسی هوشمند و سیستمی در بخش مالیات بر عملکرد سال 1402 بوده است، تصریح کرد: علم پیشرفت کرده است و به موازات آن باید از فرصت‌های نوین به منظور هوشمندسازی امور بهره ببریم. اجرای مواد قانونی مورد بحث و مالیات‌ستانی بر اساس داده‌های فروش نیز در راستای سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور است که مثبت ارزیابی می‌شود.

وی ادامه داد: این که از تکنولوژی‌های روز دنیا بهره نبریم و با روش‌های سنتی و قدیمی به اخذ مالیات بپردازیم مصداق عالم بی عمل است. وقتی ظرفیت لازم برای سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور وجود دارد، باید در این راستا گام برداریم.

معاون حقوقی و امور مجلس اتاق تعاون ایران خاطرنشان کرد: اقدامات سازمان امور مالیاتی در راستای هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور مثبت است و باید ادامه پیدا کند. هر چقدر از روندهای قدیمی، دستی و ممیزمحور برای مالیات‌ستانی فاصله بگیریم، عدالت مالیاتی در کشور افزایش پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: وقتی سیستم‌ها به جای ممیزان مالیاتی به حسابرسی می‌پردازند و ارتباط کارشناسان با مودیان از بین می‌رود، زمینه سوءاستفاده‌های احتمالی از بین می‌رود. در این فضا، مالیات‌ستانی با دقت و عدالت بیشتری صورت می‌گیرد.

معاون حقوقی و امور مجلس اتاق تعاون خاطرنشان کرد: سیستمی‌سازی مالیات‌ستانی به افزایش اعتماد مودیان به روندهای مالیاتی کشور منجر می‌شود. هر چقدر از سیستم‌ها و سامانه‌ها بیشتر بهره ببریم، به نفع کشور است و منافع همگان بیشتر تأمین می‌شود.

قاسمی گفت: در همه دنیا این طور است که استفاده از تکنولوژی‌های نوین و فضای الکترونیک در روندهای حاکمیتی جا افتاده است. حتی کم کم اسکناس در حال کنار رفتن از مراودات است و از روندهای نوین بهره گرفته می‌شود. در امور مالیاتی کشور نیز نیازمند یک سری اقدامات اساسی در راستای سیستمی‌سازی امور بودیم که در حال اجراست.

وی ادامه داد: با تقویت داده‌محوری و حسابرسی سیستمی، مقابله با فراریان مالیاتی در دستور کار قرار گرفته است و بر مالیات‌ستانی از دانه‌درشت‌ها و پردرآمدها متمرکز می‌شویم و از اعمال فشار بر مودیان خرد اجتناب شود. در این فضا و اخذ عادلانه مالیات، اعتماد مودیان به روندهای مالیاتی کشور افزایش پیدا می‌کند.

معاون حقوقی و امور مجلس اتاق تعاون ایران خاطرنشان کرد: آمار و ارقام مالیات‌ستانی در سال 1403 در زمینه مالیات بر عملکرد اشخاص حقیقی و حقوقی در ارتباط با رشد چشم‌گیر حسابرسی سیستمی اظهارنامه اشخاص حقوقی و حقیقی است که نشان‌دهنده کاهش قابل توجه نقش ممیزان مالیاتی و سلیقه کارشناسان در این روند است. امری که به معنی هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور است.

وی ادامه داد: فاصله گرفتن از روندهای سنتی و ممیزمحور مالیاتی اقدام مناسبی است که باید ادامه پیدا کند. نتیجه این اقدامات در نهایت هوشمندسازی نظام مالیاتی و دریافت مالیات حقه از همگان متناسب با درآمدشان است. این به معنای افزایش درآمدهای مالیاتی دولت است که در نهایت به نفع مردم است.

قاسمی در پایان تأکید کرد: اصلاح نظام مالیاتی کشور دیرهنگام شروع شده است، اما باید این کار انجام شود. این اقدامات به افزایش پیش‌بینی‌پذیری فضای اقتصادی کشور منجر می‌شود، وقتی همه چیز به صورت سیستمی پیش برود، میزان درآمدهای مالیاتی دولت مشخص می‌شود و مودیان هم می‌دانند که چقدر باید مالیات بپردازند، این روندها به افزایش پیش‌بینی‌پذیری امور برای مودیان و دولت منجر می شود.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.