به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، آیین بهرهبرداری «زیرگذر و پیادهراه گلوبندک» و «بازپیرایی میدانگاه تاریخی سبزهمیدان» در قالب نخستین پویش امید و افتخار در سال 1404 امروز برگزار شد.
مهدی صداقتی؛ مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران در این مراسم در رابطه با «زیرگذر و پیادهراه گلوبندک» بیان کرد: اولین پروژه عمرانی که سال گذشته در حوزه فنی و عمرانی به بهرهبرداری رسید، دسترسی جنوبی حضرت عبدالعظیم(ع) بود که در تاریخ 18 فروردینماه 1403 تحویل شهروندان شد. امسال نیز بیستوسوم فروردینماه، دو پروژه دیگر در بافت مرکزی شهر افتتاح میشود.
وی افزود: پروژه اول، میدانگاه تاریخی سبزه میدان است که با هدف بهبود وضعیت بازار و کسبوکارهای محلی طراحی شده است. پروژه دوم نیز پیادهراه زیرگذر چهارراه گلوبندک است که به عنوان یکی از پروژههای مهم و با اثرات مثبت در مدیریت شهری شناخته میشود.
مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران به چالشهای اجرایی پروژه اشاره و تاکید کرد: یکی از مهمترین چالشها، حفظ معماری ایرانی ـ اسلامی و تلفیق آن با مدرنیته بود که باید مورد توجه قرار میگرفت. همچنین ازدحام جمعیت، مشکلات ترافیکی و محدودیتهای عبور و مرور نیز در یکی از شلوغترین نقاط تهران بر چالشهای عملیات عمرانی هر دو پروژه افزوده بود.
صداقتی در ادامه با اشاره به 45 پروژه عمرانی در حال افتتاح در دوره مدیریت شهری کنونی بیان کرد: این امر نشاندهنده تلاش مستمر برای بهبود زیرساختها و خدمات شهری در تهران است. امید است با حمایتهای شورای شهر و کمیسیون عمران تعداد بیشتری از پروژهها به زودی به بهرهبرداری برسند. امسال از پروژههای بزرگی چون پروژه شهید شوشتری و... تا پروژههای بررگ و کوچکی که برای تکمیل تقاطعات تعریف شده افتتاح خواهند شد.
وی همچنین از برنامهریزی برای رفع مشکلات ده نقطه مورد مطالعه توسط سازمان مشاور فنی مهندسی خبر داد و گفت: هدف این است که در سال جاری، با انجام اقدامات لازم، کمترین میزان کارهای باقیمانده برای دوره آینده باقی بماند، مگر در مواردی که ضرورت کار ایجاب کند.
صداقتی تاکید کرد: در حوزه آسفالت برنامهریزی شده است که رکورد یک میلیون و پانصد هزارتن آسفالت در سال جاری به ثبت رسد. این اقدام نشاندهنده آمادگی زیرساختها و تلاشهای مداوم در حوزه فنی و عمرانی و مالی و اقتصادی است.
وی در ادامه در جمع اصحاب رسانه مطرح کرد: زیرگذر چهارراه گلوبندک به عنوان یکی از پروژههای مهم در حوزه مدیریت شهری اخیر با طول معادل 400 متر و تجهیزات مدرن به بهرهبرداری رسید. این زیرگذر مجهز به پلهبرقی و هشت دستگاه آسانسور از جمله آسانسورهای 30 نفره و 16 نفره و همچنین آسانسورهای مخصوص حمل معلولین است.
مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران همچنین بیان کرد: طراحی این پروژه با الهام از معماری ایرانی ـ اسلامی و استفاده از آجرهای قزاقی، زردی و گنبدی جلوهای ویژه به این فضا بخشیده است. در این زیرگذر، تعداد 9 باب مغازه طراحی شده که تمامی تجهیزات لازم از جمله تابلوهای برق و سیستمهای اطفای حریق نیز در آن تعبیه شده است.
وی افزود: برای اجرای این پروژه حدود 245 میلیارد تومان هزینه شده است. با انجام اصلاحات لازم در سطح همسطح برای تسهیل عبور عابران پیاده، این زیرگذر به عنوان یک فضای امن و دور از هیاهوی بازار، به ویژه برای افرادی که از سمت شرق خیابان خیام به سمت غرب و بالعکس در حال تردد هستند، مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
صداقتی در پایان اظهار کرد: با احداث این زیرگذر، رفتوآمدها در این نقطه پرتردد بازار تهران و ایستگاه مترو گلوبندک ساماندهی شده و به حداقل خواهد رسید. این پروژه به ویژه در روزهای پایانی سال، امکان عبور آسانتر از سطح شلوغ بازار را فراهم میآورد و نقطهای آرامشبخش برای مراجعهکنندگان به بازار ایجاد میکند.
انتهای پیام/