به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از فیز، این درحالی است که کلیه مهندسی ژنتیک شده مذکور چهارماه در بدن این زن دوام آورد و همچنان یک رکورد به حساب می آید.
عمل جراحی برداشتن عضو پیوندی از بدن زن روز گذشته انجام شده است. «توانا لونی» زنی پنجاه و چند ساله از ایالت آلاباما در نوامبر ۲۰۲۴ میلادی پنجمین دریافت کننده کلیه مهندسی ژنتیک شده خوک در نیویورک شد. پس زدن عضو پیوندی در بدن وی به مرور زمان نشان داد امکان استفاده از عضو پیوندی حیوانی در بدن انسان همچنان یک هدف دور دست است. اما از آنجا که کلیه خوک طی ۱۳۰ روزی که در بدن زن مانده بود، توانست فعالیت فیلترسازی خون را انجام دهد، پزشکان به دستیابی به این هدف امیدوار شده اند.
لونی در سال ۱۹۹۹ میلادی یک کلیه اش را به مادرش اهدا کرده بود. پس از مدتی به دلایل مشکلات مرتبط با زایمان کلیه دیگر وی آسیب دید و او ۸ سال دیالیز انجام می داد. از آنجا که پزشکان نتوانستند اهدا کننده انسانی مناسب وی را پیدا کنند و سلامتش نیز به خطر افتاده بود، در نهایت او برای دریافت کلیه مهندسی ژنتیک شده خوک مناسب تشخیص داده شد.
هرچند نتایج اولیه این پیوند در ابتدا نوید بخش بودند اما در اوایل ماه آوریل به دلیل رد شدن دقیق عضو پیوندی در بدن، عملکرد کلیه وی کاهش یافت. رابرت مونتگمری رئیس بخش جراحی بیمارستان NYU Langone در این باره می گوید: دلیل رد شدن عضو پیوندی در بدن پس از یک مدت طولانی تحت بررسی است. اما پس زدن کلیه توسط بدن وی پس از کاهش رژیم سرکوب سیستم ایمنی بدن برای درمان یک عفونت غیرمرتبط با کلیه خوک، رخ داد.
به طور معمول سرکوب سیستم ایمنی برای جلوگیری از حمله آن به عضو پیوندی انجام می شود اما توانایی بدن برای مقابله با عفونت خارجی را نیز کاهش می دهد.
تصمیم به خارج کردن کلیه پیوندی از بدن لونی با مشورت میان وی و پزشکانش گرفته شد تا امکان پیوند عضو در آینده برای او حفظ شود. به گفته پزشکان وی پس از عمل جراحی مذکور به سرعت بهبود یافت و پنج روز بعد از بیمارستان مرخص شد. وی هم اکنون در خانه خود در ایالت آلاباما به سر می برد و سالم است.
پیش از این تعدادی از بیماران کلیه خوک دریافت کرده بودند اما عضو پیوند در بدن آنها بیش از دو ماه دوام نیاورده بود. به گفته پزشکان لونی که هم اکنون دوباره با دیالیز درمان می شود، کاندیدای دریافت کلیه انسانی است.