نوسانهای شدید در بازارهای جهانی همراه با افت دلار و ریزش قیمت اوراق خزانهداری، سرمایهگذاران بازار سهام آمریکا را در هفته جاری، در اضطراب نگه خواهد داشت.
به گزارش خبرآنی، پس از اینکه دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، در جنگ تجاری خود، تعرفههای سنگین برای واردات بسیاری از کشورها را متوقف کرد و وال استریت از کابوس بدترین سناریوی ممکن رهایی یافت، شاخص اس اند پی ۵۰۰، رشد هفتگی را تجربه کرد، اما این شاخص همچنان حدود ۱۳ درصد از بالاترین رکورد خود که در ۱۹ فوریه ثبت کرده بود، کاهش نشان میدهد.
نگرانیها نسبت به تداوم آسیب اقتصادی به قوت خود باقی مانده است، زیرا آمریکا و چین جنگ تجاری را تشدید کردهاند. همچنین، پرسشها درباره تعرفههای واردات روی کالاهای کشورهای دیگر همچنان مطرح است، زیرا ترامپ اجرای فقط بخشی از تعرفههای سنگین را متوقف کرده است.
سرمایهگذاران در هفته اعلام تعرفههای ترامپ، از داراییهای آمریکا انتقام گرفتند؛ به طوری که دلار در برابر ارزهای بزرگ، نزول کرد و بازده اوراق خزانهداری آمریکا که رابطه معکوس با قیمت آن دارد، افزایش یافت.
مارک لوچینی، استراتژیست ارشد سرمایهگذاری در شرکت «جنی مونت گومری اسکات» گفت: بازار سهام بسیار ناآرام است، زیرا سرمایهگذاران همچنان در تکاپو برای ارزیابی هرگونه پیامد اقتصادی ناشی از سیاست تعرفهای آمریکا هستند. بازار به نوعی نااطمینانی، گرفتار شده است و بنابراین سرمایهگذاران تا حد زیادی تمایلی به شرط بندی بزرگ در یک جهت یا جهت دیگر ندارند.
طی معاملات پرنوسان هفته گذشته، شاخص اس اند پی ۵۰۰، روز چهارشنبه که توقف ۹۰ روزه تعرفهها از سوی ترامپ اعلام شد، ۹.۵ درصد رشد کرد که بزرگترین رشد یک روزه این شاخص از اوج دوران بحران مالی در اکتبر سال ۲۰۰۸ بود.
شاخص نوسان Cboe که معیاری برای سنجش اضطراب سرمایهگذار است، در حدود ۴۰ واحد ایستاد که بیش از ۲ برابر سطح متوسط تاریخیاش بود.
سرمایهگذاران سهام، با احتیاط به حرکت بازارهای مالی به ویژه دلار و اوراق خزانهداری نگاه میکردند. شاخص دلار آمریکا، روز جمعه برای اولین بار در نزدیک به دو سال گذشته، به زیر ۱۰۰ واحد رسید، در حالی که بازده اوراق ۱۰ ساله خزانهداری، با بزرگترین جهش هفتگی خود در دهههای اخیر روبرو شد.
والتر تاد، مدیر سرمایهگذاری «گرینوود کپیتال» در کارولینای جنوبی، گفت: در بسیاری از رویدادهای پیش از ریسک، دلار و اوراق خزانهداری بهعنوان پناهگاههای امن عمل کردهاند، اما در هفته گذشته با سقوط سهام اینطور نبود. ما ارز ذخیره و دارایی بدون ریسک جهان هستیم و بازارهای ما چنین عمل نمیکنند.
بازده اوراق قرضه ۱۰ ساله دولت آمریکا، روز جمعه به بالای ۴.۵ درصد رسید که سرمایهگذاران از آن به عنوان سطحی یاد کردند که میتواند باعث تلاطم سهام شود. بازده بالاتر، منجر به هزینههای استقراض بالاتر برای مصرفکنندگان و کسب وکارها میشود، در حالی که به طور بالقوه باعث میشود اوراق قرضه دولتی، سرمایهگذاریهای رقابتیتر در برابر سهام باشند.
تحلیلگران بانک بارکلیز روز جمعه در یادداشتی نوشتند: تا زمانی که اوراق خزانهداری تثبیت نشوند و رفتار عادی خود را آغاز نکنند، داراییهای پرریسک، با مشکل مواجه خواهند شد.
انتشار نتایج مالی سه ماهه شرکتهای آمریکایی در هفته جاری، آزمون دیگری را برای سرمایهگذاران فراهم میکند. گلدمن ساکس، جانسون و جانسون و نتفلیکس، از جمله شرکتهای بزرگ آمریکایی هستند که قرار است گزارش دهند.
دادههای مربوط به خردهفروشی در آمریکا در مارس، سلامت مصرفکننده را روشن میکند، اما سرمایهگذاران ممکن است این گزارش را تا حدودی نادیده بگیرند، زیرا دورهای قبل از اعلام تعرفههای ترامپ در دوم آوریل را پوشش میدهد.
یک نظرسنجی در روز جمعه نشان داد که احساسات مصرفکننده در آمریکا در آوریل، به شدت کاهش یافت و انتظارات تورمی ۱۲ ماهه، به بالاترین سطح از سال ۱۹۸۱ رسید که در بحبوحه نگرانی از تشدید تنشهای تجاری افزایش یافت.
بازارها نسبت به تحولات در جبهه تجاری بسیار حساس خواهند بود. سرمایهگذاران امیدوارند شواهدی از پیشرفت میان آمریکا و کشورهایی که ترامپ مالیاتهای سنگین را برای آنها ۹۰ روز متوقف کرده است، مشاهده کنند.
رویارویی میان آمریکا و چین که دو اقتصاد بزرگ جهان هستند نیز توجه را به خود جلب خواهد کرد. پکن روز جمعه، پس از اقدام ترامپ برای افزایش تعرفه بر کالاهای چینی، تعرفههای خود را بر کالاهای وارداتی از آمریکا به ۱۲۵ درصد افزایش داد.
بر اساس گزارش رویترز، استراتژیستهای بانک «سیتی» در یادداشتی گفتند: مذاکرات چین برای بازارها، کلیدی است.
انتهای پیام