گزارشهای عبری مدعی هستند که ارتش رژیم صهیونیستی تقریبا وارد جنگ در غزه نشده و اهداف عملیات نظامی آن کم است و بیشتر با هدف فشار بر حماس برای آزادی زندانیان است.
به گزارش خبرآنی، براساس این گزارشها، ارتش رژیم صهیونیستی تلاش میکند تا فضای مبهم را حفظ کند و حتی تصویر سربازان خود را منتشر نکند تا در سطح بینالمللی تحت پیگرد قرار نگیرند. همچنین «ایال زامیر» رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی تمایلی به کشته شدن تعداد بیشتری از سربازانش در درگیریها ندارد.
روزنامه هاآرتص نوشت: رازی که تاحد زیادی حفظ شده این است که تقریبا جنگی در غزه وجود ندارد. اسرائیل با حمله هوایی ۱۸ مارس که به کشته شدن حدود ۴۰۰ فلسطینی منجر شد به آتشبس پایان داد اما طرفهای ذیربط از آن زمان عملا جنگی نداشتهاند.
این روزنامه نوشت: ارتش با نیروهای محدودی کار میکند که کنترل مناطق مشخصی را در دست دارند و به داخل شهرهای ویران شده پیشروی نکردهاند. بیشتر سربازان ذخیره همچنان در منازل منتظر این هستند که فراخوانده شوند و احتمالا طی تعطیلی عید پسح یهودی در خانه بمانند.
«آموس هارئیل» تحلیلگر نظامی این روزنامه گفت: حتی حماس در افزایش درگیری نظامی عجله نمیکند. شک و تردیدهایی وجود دارد مبنی بر اینکه طرفها منتظر پیشرفت جدیدی در مذاکرات درباره معامله تبادل اسرا هستند.
وی گفت: ایال زامیر که طرحهای هجومی جدیدی را تهیه کرده برای ممانعت از ورود به درگیریهایی که منجر به کشته شدن تعداد زیادی از سربازان میشود، احتیاط میکند. درست است که اسرائیل برای اشغال و نابودی شهر رفح و کنترل بر آن در صورت شکست مذاکرات تلاش میکند اما در زمان کنونی خیلی کند پیش میرود.
این روزنامه نوشت: ارتش اسرائیل توضیح داده که هدفش نابودی تیپ رفح وابسته به گردانهای القسام، شاخه نظامی حماس است. این درحالی است که نابودی این تیپ ۱۲ سپتامبر اعلام شده بود. اسرائیل این را اینگونه تفسیر میکند که طی دورهای که در مذاکرات بینتیجه از دست داده بود حماس قدرت خود را با دهها هزار نیرو تقویت کرده است.
روزنامه یدیعوت آحارونوت نیز نوشت: از حدود یک ماه از عملیات محدود نظامی از زمان پایان آتشبس، رئیس ستاد ارتش و سخنگوی ارتش بر سیاست ابهام درباره این موضوع از طریق مخفی کردن بیشتر فعالیتهای نظامی پافشاری میکنند. ارتش اسرائیل دو دلیل اصلی را برای مخفی کردن دارد. اول عدم تمایل به مجهز کردن حماس به اطلاعاتی درباره نیت عملیات کنونی و ماهیت آن و تمایل رئیس ستاد ارتش به عمل و بعد صحبت درباره اقدامات. اسرائیل به دلیل لجبازی دولت اسرائیل درباره عدم فراهم کردن جایگزینی برای کنترل بر غزه نتوانسته حماس را شکست دهد.
این روزنامه نوشت: طی عملیات زمینی سال میلادی گذشته در غزه ارتش روزانه مردم را در جریان تحولات میگذاشت. همچنین به خبرنگاران اجازه میداد مصاحبههایی با سربازان در نوار غزه به صورت هفتگی داشته باشند تا صدا و تصاویرشان به خانوادههایشان برسد اما امروز نشان دادن چهره سربازان و افسران ممنوع است به خاطر اینکه مبادا در خارج به دلیل مسائل مربوط به نقض قوانین بین المللی تحت پیگرد قرار گیرند.
این روزنامه نوشت: این سیاست برای مسؤولان سیاسی بسیار مناسب است. در رسانهها به اشتباه در بعضی موارد عملیات زمینی کنونی به عنوان ازسرگیری مانور زمینی علیه حماس یا ازسرگیری جنگ فشرده نشان داده میشود. با این وضعیت محافل راست گرا میتوانند راحت باشند و فکر کنند که ارتش نابودی حماس را ازسرگرفته و این مسئله به ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی اجازه میدهد تا به دولت بازگردد و بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی دست از تهدید کردن به کنارهگیری از دولت بردارد.
«یوآو زیتون» خبرنگار نظامی این روزنامه گفت: این دو شاید حقیقت را میدانند. حقیقت این است که حماس همچنان به لطف سیاست اسرائیل وجود دارد.
روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت: یکی از گروههای کنونی در غزه تنها شامل یک و نیم تیپ است. این یک تیم جنگی نسبتا کوچک است.
طبق گزارش این روزنامه ارتش رژیم صهیونیستی اذعان کرده که عملیات کنونی هدف پایینی دارد و آن فشار بر حماس برای آزادی تعداد بیشتری از زندانیان به صورت یکجا و چه بسا رسیدن به توافقی شامل خلع سلاح غزه و تبعید رهبران حماس است.
یک افسر اسرائیلی گفت: در عملیات کنونی تقریبا درگیریهایی دیده نمیشود چراکه محدود و جزئی است.
به رغم ادعاهای رژیم صهیونیستی از زمان ازسرگیری جنگ در ۱۸ مارس تاکنون، در حملات رژیم صهیونیستی ۱۵۲۲ فلسطینی به شهادت رسیدند.
انتهای پیام