فدرالیسم، هدف جدید کردها در سوریه پس از اسد

کردها خواستار پیگیری نظام فدرال در سوریه پس از بشار اسد هستند.

به گزارش خبرآنی، یک مقام ارشد کرد به خبرگزاری رویترز گفت کردهای سوری قصد دارند در سوریه پس از بشار اسد خواهان یک نظام فدرال شوند که خودمختاری منطقه‌ای و نیروهای امنیتی محلی را امکان‌پذیر کند، و این در حالی است که رئیس موقت سوریه با این دیدگاه غیرمتمرکز مخالف است.

درخواست برای نظام فدرال در حالی شدت گرفته که اقلیت‌های سوریه نسبت به کشتار جمعی علویان در ماه گذشته نگران شده‌اند، و گروه‌های کردی، «احمد الشرع» رئیس‌ موقت سوریه و گروهش را به انحصار قدرت و جهت‌دهی اشتباه به آینده سوریه متهم کرده‌اند.

منابع کردی اعلام کردند که احزاب رقیب کردی سوریه، از جمله جناح غالب در شمال‌شرق تحت کنترل کردها، ماه گذشته بر سر یک دیدگاه سیاسی مشترک - شامل فدرالیسم - به توافق رسیدند. آن‌ها هنوز این توافق را به‌صورت رسمی اعلام نکرده‌اند.

گروه‌های تحت رهبری کردها در طول جنگ داخلی ۱۴ ساله، تقریباً یک‌چهارم از خاک سوریه را تحت کنترل خود درآوردند.

نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) به رهبری کردها و با حمایت آمریکا، ماه گذشته با دمشق توافقی برای ادغام نهادهای حکومتی و امنیتی کردی با دولت مرکزی امضا کردند.

با وجود پایبندی به آن توافق، مقامات کرد به نحوه‌ای که سران حاکم بر سوریه گذار از حکومت بشار اسد را شکل می‌دهند، اعتراض کرده‌اند و می‌گویند آن‌ها با وجود وعده‌های فراگیری، به تنوع سوریه احترام نمی‌گذارند.

فدرالیسم، هدف جدید کردها در سوریه پس از اسد
نیروهای قسد

«بدران جیا کُرد» یک مقام ارشد در اداره خودگردان کردها، به رویترز گفت که همه جناح‌های کردی بر سر یک «دیدگاه سیاسی مشترک» به توافق رسیده‌اند که بر لزوم «نظامی فدرال، کثرت‌گرا، دموکراتیک و پارلمانی» تأکید دارد.

اظهارات مکتوب او در پاسخ به سؤالات رویترز، نخستین باری است که یک مقام از کردها به‌طور رسمی هدف فدرالیسم را پس از توافق احزاب کردی در ماه گذشته تأیید می‌کند.

اداره خودگردان کردها طی سال‌ها از به‌کار بردن واژه «فدرالیسم» در بیان اهداف خود پرهیز کرده و به‌جای آن خواهان تمرکززدایی بوده است. کردهای سوریه می‌گویند هدف آن‌ها خودمختاری در چارچوب سوریه است، نه استقلال.

با این حال، احمد الشرع مخالفت خود با نظام فدرالی را اعلام کرده و در ژانویه به اکونومیست گفته که این نظام از مقبولیت عمومی برخوردار نیست و به نفع سوریه نیست.

بدران جیا کُرد گفت مسئله اساسی برای سوریه، «حفظ ویژگی‌های اداری، سیاسی و فرهنگی هر منطقه» است که مستلزم «شوراهای قانون‌گذاری محلی، نهادهای اجرایی برای مدیریت امور منطقه و نیروهای امنیتی داخلی وابسته به آن‌ها» خواهد بود.

او افزود که این موارد باید در چارچوب قانون اساسی سوریه گنجانده شود.

ترکیه که متحد احمد الشرع معروف به الجولانی است، حزب اصلی کردهای سوریه یعنی حزب اتحاد دموکراتیک و گروه‌های وابسته‌اش را به دلیل ارتباط با حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) که تا پیش از آتش‌بس اخیر دهه‌ها علیه دولت ترکیه شورش کرده بود، تهدید امنیتی می‌داند.

نشست ماه گذشته، حزب اتحاد دموکراتیک (PYD) را با شورای ملی کرد (ENKS)، یک گروه رقیب کردی سوریه که با حمایت حزب دموکرات کردستان عراق به رهبری خانواده بارزانی شکل گرفته، گرد هم آورد. حزب دموکرات کردستان (KDP) روابط خوبی با ترکیه دارد.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.