برنامه‌ریزی ایران برای دستیابی به ظرفیت ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به ساختار و رویکرد سازمان انرژی اتمی، این نهاد را به‌عنوان سازمانی پیشرو در تحقیقات بومی و تبدیل ایده به محصول در چرخه نوآوری معرفی کرد و گفت: سازمان انرژی اتمی قادر است در یک فرایند قابل‌اعتماد، دانش علمی را به فناوری و در نهایت فناوری را به محصول تبدیل نماید. این محصولات نهایی به طور مستقیم در زندگی مردم تأثیرگذار خواهند بود و این چرخه، به‌عنوان یک جریان پایدار در سازمان جاری است.

به گزارش خبرآنی، دکتر محمد اسلامی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی در گفتگوی تلفنی با برنامه «گفتگوی سیاسی» رادیو گفت‌وگو با بیان اینکه سازمان انرژی اتمی مراحل تکاملی متعددی را پشت سر گذاشته است، تصریح کرد: امروز سازمان به چنان بلوغی رسیده است که قادر است سالانه حدود ۱۵۰ دستاورد در زمینه‌های علمی، فناوری و صنعتی ارائه دهد. به‌عنوان نمونه، در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۵۶ دستاورد، در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۵۲ دستاورد و در سال ۱۴۰۱ نیز دستاوردهای مشابهی به ثبت رسید.

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به سند راهبردی توسعه سازمان که در فروردین ۱۴۰۱ توسط ریاست‌جمهوری رونمایی شد، اظهار کرد: این روند روبه‌رشد، بر پایه سند راهبردی سازمان استوار شده و نتایج و دستاوردهای آن امروز در دسترس عموم مردم قرار دارد. در نوزدهمین سالگرد ملی فناوری هسته‌ای، ۷ دستاورد جدید رونمایی شد که ۳ مورد از آن‌ها رادیو داروهای پیشرفته و هم‌سطح با فناوری روز دنیا هستند و جایگاه ایران را در عرصه علم‌وفناوری ارتقا می‌بخشند.

اسلامی با تأکید بر نقش تلاش‌های پیوسته و متعهدانه متخصصان سازمان، بیان کرد: باوجود تمامی فضاسازی‌های منفی، مزاحمت‌ها، اقدامات تخریبی و تروریستی، متخصصان ما باایمان راسخ و با هدایت‌های داهیانه مقام معظم رهبری توانسته‌اند سازمان را به این سطح از پیشرفت و بلوغ برسانند.

وی افزود: این پیشرفت‌ها امکان پاسخگویی به نیازهای جامعه پزشکی، به‌ویژه در حوزه سلامت را فراهم می‌سازد. درخواست‌های مرتبط با حوزه سلامت، در یک مسیر تحقیق‌وتوسعه به محصولاتی تبدیل می‌شوند که جایگاه کشور را در این عرصه ارتقا می‌دهند.

رئیس سازمان انرژی اتمی از رونمایی از محصولی جدید در حوزه چاه‌پیمایی برای وزارت نفت خبر داد و اظهار کرد: چشمه کبالت ۵۷ و سامانه‌های سنجش مربوطه که توسط متخصصان سازمان طراحی و تولید شده است، در اکتشاف نفت کاربرد دارد و به‌عنوان یکی دیگر از دستاوردهای مهم سازمان محسوب می‌شود.

وی اشاره کرد: همچنین، خط تولید متانول دوتره، از مشتقات آب‌سنگین که کاربردهای گسترده‌ای در صنایع پتروشیمی، شیمیایی و دارویی دارد، افتتاح گردید. ارزش اقتصادی این محصول قابل‌توجه است؛ به‌طوری‌که هر تن متانول دوتره حدود ۱,۲۰۰,۰۰۰ دلار قیمت دارد، درحالی‌که متانول معمولی باقیمت حدود ۳۰۰ دلار به‌ازای هر تن عرضه می‌شود.

اسلامی افزود: این امر نشان‌دهنده اهمیت اقتصاد دانش‌بنیان و زنجیره ارزش است که ریشه در توانایی تولید آب‌سنگین در داخل کشور دارد. در حال حاضر، محصولات رادیو دارویی و سایر محصولات سازمان به حداقل ۱۵ کشور جهان صادر می‌شود.

وی با تصریح بر اینکه کشورهای پیشرو در فناوری‌های نوین از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های سازمان انرژی اتمی بهره می‌برند، عنوان کرد: نکته اساسی برای ما، بهره‌گیری از فناوری هسته‌ای در خدمت مردم و جامعه و حرکت در مرزهای دانش، ایجاد ارزش افزوده و ارتقای جایگاه اقتصادی و اجتماعی کشور است.

اسلامی با اشاره به کارشکنی‌های دشمنان و تبلیغات منفی علیه برنامه هسته‌ای ایران، تصریح کرد: دشمنان انتظار نداشتند که باوجود تحریم‌ها، ترورها و فشارهای حداکثری، ایران بتواند به این سطح از فناوری و توان تولید دست یابد. این موفقیت‌ها از الطاف الهی است و ما باید قدردان این نعمت باشیم و در مسیر پیشرفت، از فشارهای دشمنان نهراسیم.

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد: درحالی‌که بسیاری از کشورهای جهان به توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای روی آورده‌اند، ایران نیز برای دستیابی به ظرفیت ۲۰,۰۰۰ مگاوات برق هسته‌ای برنامه‌ریزی کرده است و با مشارکت مردم و بخش خصوصی، به این هدف بلندمدت دست خواهیم یافت و ناترازی‌های موجود در حوزه انرژی را برطرف خواهیم کرد.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.