وزیر خارجه مصر امروز (پنجشنبه) تاکید کرد که کشورش پیشنهادی جدید برای توافق آتشبس و معامله تبادل اسرا میان رژیم صهیونیستی و جنبش مقاومت اسلامی فلسطینی (حماس) اخیرا مطرح کرده و در حال حاضر رایزنیهایی در خصوص آن در حال انجام است.
به گزارش خبرآنی، بدر عبدالعاطی، وزیر امور خارجه مصر خاطرنشان کرد: قاهره اخیرا پیشنهادی را برای معامله تبادل اسرا و توافق آتشبس در غزه ارائه کرده و در حال حاضر رایزنیهایی در خصوص آن در حال انجام است و ما امیدوار هستیم که این پیشنهاد مورد پذیرش تمامی طرفهای ذیربط قرار بگیرد تا آرامش بازگردد، جنگ علیه نوار غزه متوقف شود و اجازه ورود کمکهای بشردوستانه به ساکنان این باریکه داده شود.
بر اساس گزارش وبگاه خبری الحدث، وی در ادامه افزود، رایزنیها و تلاشها با تمامی طرفها ادامه دارد و آنها از جزئیات این پیشنهاد مصری کاملا مطلع هستند.
وزیر خارجه مصر همچنین تصریح کرد: ما امیدوار هستیم این پیشنهاد مورد پذیرش واقع شود و به مرحله اجرایی درآید تا آتشبس برقرار شود و پس از آن شاهد آزادی شماری از اسرای هر دو طرف باشیم.
وی اظهار کرد: تلاشهای مصر با هماهنگی برادران ما در قطر ادامه خواهد یافت و این تلاشها تا زمان توقف کامل جنگ و اجازه ورود کمکها ادامه خواهد داشت. پس از آن، زمینه برای بازگشت به توافق آتشبس و ورود به مرحله دوم مذاکرات فراهم میشود.
بدر عبدالعاطی همچنین خاطرنشان کرد: موضع مصر واضح و آشکار است و قاهره با هرگونه طرح و نقشهای برای کوچاندن فلسطینیان از اراضی خود چه با توسل به زور و اجبار و چه با رضایت مخالفت دارد و این مسأله، امری غیرقابل قبول است.
تلآویو تخمین میزند که ۵۹ اسیر اسرائیلی در نوار غزه وجود دارد که ۲۴ نفر از آنها زنده هستند، در حالی که بیش از ۹ هزار و ۵۰۰ فلسطینی در زندانهای این غزه به سر میبرند و با شکنجه، گرسنگی و سهلانگاری پزشکی روبهرو هستند که بر اساس گزارشهای حقوق بشر فلسطین و رسانهها، جان بسیاری از آنها را گرفته است.
در ازای صدها اسیر فلسطینی، گروههای غزه دهها اسیر زنده و مرده اسرائیلی را طی مرحله اول توافق آتشبس که در ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ لازمالاجرا شد، طی مراحلی آزاد کردند. اما «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی که تحت تعقیب دیوان دادگستری بینالمللی است، برای جلب رضایت اعضای تندرو کابینه خود، از اجرای مرحله دوم آتشبس امتناع کرد و از ۱۸ مارس جنگ نسلکشی در نوار غزه را از سر گرفت که تاکنون منجر به شهادت هزار و ۲۴۹ فلسطینی و مجروح شدن سه هزار و ۲۲ نفر دیگر از آنها شده که عمده آنها زن و کودک هستند.
رژیم صهیونیستی با حمایت کامل آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ در غزه دست به نسلکشی زد و بیش از ۱۶۵ هزار فلسطینی شهید و زخمی شدند که بیشتر آنها کودک و زن بودند و بیش از ۱۱ هزار تن نیز مفقود شدند.
نوار غزه در بحبوحه وخامت کامل وضعیت انسانی و بهداشتی، شاهد این تشدید نظامی مستمر توسط اشغالگران و تحت محاصره شدید رژیم اشغالگر صهیونیستی قرار دارد و این رژیم تمام درخواستهای بینالمللی برای رفع محاصره آن را نادیده میگیرد.
انتهای پیام