رئیسجمهور جمهوری آذربایجان روز چهارشنبه گفت اگر اتحادیه اروپا میخواهد واردات گاز طبیعی از آذربایجان را ادامه دهد، باید تامین مالی و سیاستهای خود را در قراردادهای بلندمدت از نو ارزیابی کند و افزود که باکو ممکن است به جای این منطقه، به دنبال بازارهای صادراتی دیگری باشد
به گزارش خبرآنی، الهام علی اف از ممنوعیت جدید تامین مالی سوختهای فسیلی «بانک سرمایهگذاری اروپا» و فقدان قراردادهای بلندمدت خرید گاز به عنوان موانعی بر سر راه گسترش صادرات به اتحادیه اروپا نام برد.
رئیسجمهور آذربایجان در یک نشست سیاستگذاری گفت: بازار اتحادیه اروپا از نظر قوانین، مقررات و قیمت گذاری، برتر است، اما ما نباید فقط به غرب نگاه کنیم. ما میتوانیم به شرق و جنوب نگاه کنیم. این برای آینده صنعت گاز آذربایجان و امنیت انرژی اروپا مهم است.
اتحادیه اروپا در تلاش برای متنوع کردن منابع واردات انرژی پس از جنگ روسیه در اوکراین، واردات گاز از این کشور قفقاز جنوبی را از هشت میلیارد متر مکعب در سال ۲۰۲۱، به نزدیک به ۱۳ میلیارد متر مکعب در سال ۲۰۲۴ افزایش داد. بروکسل در سال ۲۰۲۲، قراردادی را با باکو امضا کرد که تحت آن، واردات گاز از این کشور را تا سال ۲۰۲۷، دو برابر کرده و به حداقل ۱۶ میلیارد مترمکعب در سال میرساند.
وزیر انرژی جمهوری آذربایجان، ماه جاری، گفت که این کشور قصد دارد صادرات گاز به اروپا را در سال آینده، به ۱۴ میلیارد مترمکعب افزایش دهد. اما اظهارات علی اف حاکی از آن است که با توجه به چالشهایی که در تامین مالی زیرساختها از بروکسل وجود دارد، ممکن است این اهداف دست نیافتنی باشد.
علی اف گفت: همه پروژههای بزرگ انرژی ما، نفت یا گاز، با ۷۰ درصد وام و ۳۰ درصد مدل تامین مالی شرکتی، تامین مالی شدند. اکنون نهادهای اروپایی باید به این رویکرد بازگردند.
جمهوری آذربایجان اعلام کرده است که میخواهد شریان اصلی گاز خود را به اروپا گسترش دهد؛ شبکه کریدور گاز جنوبی که به طول ۳۵۰۰ کیلومتر (۲۱۷۵ مایل) از جمهوری آذربایجان تا ایتالیا امتداد دارد.
علی اف گفت که در مجموع ۱۲ کشور، از جمله ۱۰ کشور در اروپا، گاز آذربایجان را دریافت میکنند؛ پروژههای گازرسانی در آلبانی توافق شده و در بلغارستان برنامهریزی شده است.
بر اساس گزارش رویترز، آمریکا همچنین در حال رقابت برای فروش گاز طبیعی مایع به اروپا در چارچوب مذاکرات تجاری احتمالی است.
انتهای پیام