به گزارش گروه پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی، علی خضریان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی طی یادداشتی با اشاره به آغاز مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا از شنبه هفته آینده در کشور عمان نوشت:
«روز ملی فناوری هستهای یادآور سالها تلاش، مجاهدت و اراده آهنین و محکم فرزندان جوان حضرت روح الله در آفرینش حماسهای باشکوه و عزت بخش ایران اسلامی بر پایه دانش بومی هستهای است و در اذهان ملت ایران صحنههایی شوق انگیز و افتخار آمیز از خودباوری ملی را رقم زده است.
فناوری هستهای علاوه بر کاربردهای صلح آمیز گسترده در حوزه پزشکی، کشاورزی، صنایع، دامپروری، تولید برق و مدیریت منابع آب، به برکت خون شهیدانی چون شهریاری، علیمحمدی، رضایینژاد، احمدی روشن، قشقایی و فخریزاده به هویت ملی و دینی مردمان این سرزمین تبدیل شده که برایش جان میدهند.
جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده در مسأله هستهای به دنبال سلاح هستهای نیست و تمام بازرسیهای آژانس نیز طی دهههای اخیر مؤید این است که ایران تنها با توسعه فناوری صلح آمیز هستهای به دنبال رفع نیاز ملت خود بوده و در این مسیر حاضر به همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی است.
جمهوری اسلامی ایران ضمن اینکه دنبال جنگ افروزی نیست، در میدان نشان داده که زیر بار قلدری و تحکم زورگویان نخواهد رفت. ضمن اینکه آمریکای در سراشیبی افول نیز اساسا توانی برای این گندهگوییهایی ندارد و گذر زمان ترامپ 2025 را بیش از ترامپ 2016 با دیوار سخت واقعیت مواجه خواهد کرد.
ترامپ 2025 در شرایطی به ریاست جمهوری آمریکا رسیده که ضمن اینکه جهان در میانه جنگهای مختلف است و گروه 1 5 به سه شاخه با هم درگیر تبدیل شده است در حالی که ترامپ 2016 وارث ثبات سیاسی نسبی بود.
ترامپ 2016 دو ابزار جنگ و تحریم را در اختیار داشت در حالی که ترامپ 2025 به خوبی میداند که آمریکای افول کرده، توان تحمیل بار مالی یک جنگ جدید را ندارد؛ لذا از در صلح طلبی وارد شده و فهمیده که افراط در استفاده از تحریم، موجب دور زدن دلار و نابودی اقتصاد آمریکاست.
ترامپ 2025 با علم به افول آمریکا و مشکلات عدیده اقتصادی، ناگزیر رو به استفاده از ابزار تعرفه آورده است که این تصمیم خودش موجبات اتحاد کشورهای مختلف در جهان علیه او شده است. واقعیتی که در اتحاد ژاپن و کره جنوبی با چین نمایان شده و خروج سرمایهها را از خاک آمریکا کلید زده است.
ترامپ 2025 که متوهمانه مدعی شده بود جنگ روسیه و اوکراین را در 24 ساعت حل خواهد کرد، امروز در حالی با دیوار واقعیت مناقشات این جنگ مواجه شده که ناچار به خالی کردن پشت متحدان اروپایی خود و ناتو شده و اساساً موجب تضعیف ناتو و اصل اساسی توافق دفاع جمعی شده است.
ترامپ 2025 با خالی کردن پشت اروپاییها در موضوع اوکراین و همچنین استفاده افراطی از ابزار تعرفه موجب متمایل شدن متحدان غربی خود به سمت چین شده است؛ موضوعی که در آیندهای نه چندان دور موجبات تعمیق اختلافات آمریکا و اروپاییها را به دلیل جنگ تجاری چین با آمریکا فراهم خواهد کرد.
ترامپ 2025 امروز نه تنها در فضای بینالمللی، بلکه در سیاست داخلی نیز با چالشهای جدی مواجه شده است؛ به طوری که در همین روزهای اخیر ناچار به اخراج 200 هزار نفر از دستگاههای مختلف از جمله پنتاگون و آموزش و پرورش شده است که این روند موجب تعویق بدهیهای بانکی و بحران اقتصادی خواهد شد.
حال ترامپ 2025 در حالی در منطقه غرب آسیا شاخ و شانه میکشد که ضعف نظامی و تحلیلی آن در مواجهه با انصارالله یمن آشکار شده است و امروز تنگه باب المندب به باتلاقی برای نیروهای آمریکایی تبدیل شده است که به این سادگیها امکان خروج از آن را ندارد.
ترامپ 2025 در حالی بلوف ماجراجویی نظامی در خلیج فارس را میزند که برخلاف 2016، کشورهای این منطقه به سمت تنش زدایی میل پیدا کردند و کشورهای عربی به این سادگیها در تله تنشزایی ترامپ گرفتار نخواهند شد؛ لذا پاسخ تهدیداتش را در پاسخ نامهاش به صورت مبسوط دریافت کرده است.
ترامپ 2016 با فشار حداکثری در اعمال تحریمها به دنبال عقب راندن جمهوری اسلامی ایران از ایستادگی بر منافع ملی، بود. ابزاری که ترامپ 2025 در اختیار ندارد؛ چرا که اساساً امکان افزایش فشار تحریمی بیشتر علیه ایران وجود ندارد و ائتلافهای جدید ایران، روسیه و چین نیز شکل گرفته است.
درک واقعیتهای صحنه بینالملل باعث خواهد شد تا در مذاکره غیرمستقیم پیشرو که برخلاف فضاسازی رسانهای دشمن برای ایجاد جنگ روانی، مسبوق به سابقه نیز است، با به رخ کشیدن ضعفهای ترامپ 2025 به او یادآوری شود که زمان به ضرر آمریکا میگذرد.»
انتهای پیام/