به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، بر اساس گزارش مؤسسه استرالیایی مهندسی زیستی و نانو فناوری (AIBN) در دانشگاه کوئینزلند، این محققان نانوذرات نوآورانهای بر پایه آهن، که به عنوان “نانو-ادجوانتها” شناخته میشوند، طراحی کردهاند. هدف اصلی این فناوری، تقویت پاسخ ایمنی بدن در برابر سرطان سینه سهگانه منفی است.
برخلاف سایر انواع سرطان سینه، TNBC فاقد پروتئینهایی است که توسط برخی از درمانهای متداول هدف قرار میگیرند. این موضوع درمان این بیماری را به چالشی بزرگ تبدیل کرده است. به گفته پروفسور یو چنگژونگ (Yu Chengzhong)، یکی از محققان مؤسسه AIBN، علیرغم امیدواریهای موجود در زمینه ایمونوتراپی، اثربخشی این روش در درمان TNBC بسیار محدود است و همین مسئله باعث شده که بسیاری از بیماران گزینههای درمانی موثری نداشته باشند.
این نانوذرات با هدف افزایش فعالیت سلولهای T طراحی شدهاند. سلولهای T نوعی از گلبولهای سفید هستند که سیستم ایمنی از آنها برای مبارزه با بیماریها استفاده میکند. طبق گفته پروفسور یو، این نانوذرات محیط ریزتوموری را تقویت کرده و توانایی سیستم ایمنی را در شناسایی و نابودی سلولهای سرطانی بهبود میبخشند.
این تحقیق، که با حمایت مالی ۳ میلیون دلار استرالیا (معادل ۱.۸۹ میلیون دلار آمریکا) از سوی شورای ملی تحقیقات بهداشتی و پزشکی استرالیا (National Health and Medical Research Council) اجرا میشود، پروژهای پنجساله است که هدف آن رفع یک خلأ مهم در درمان TNBC است. علاوه بر این، این پیشرفت میتواند مسیر را برای کاربردهای بالینی گستردهتر هموار کند و به درمان سایر سرطانهای دشوار، از جمله سرطان تخمدان، کمک کند.
پروفسور یو، که بیش از دو دهه تجربه در زمینه نانو فناوری و نانوپزشکی دارد، امیدوار است که این کشف جدید بتواند درمان سرطان را متحول کند و ایمونوتراپی را برای بیماران مبتلا به تومورهای جامد تهاجمی مؤثرتر سازد.
آلن روآن (Alan Rowan)، مدیر مؤسسه AIBN، درباره این تحقیق میگوید: «این پژوهش مرزهای علم را جابهجا خواهد کرد تا درمانهای نوآورانهای را بیابد که شیوه مبارزه ما با این نوع سرطان را تغییر میدهد و امیدی تازه برای زنانی خواهد بود که با پیامدهای ویرانگر این بیماری روبهرو هستند.»