در حالیکه کشور هنوز وارد فصل گرما و اوج مصرف انرژی نشده، اعمال زودهنگام محدودیت برق برای واحدهای تولید سیمان، نگرانیهای جدی را برای فعالان این صنعت برانگیخته است؛ دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در این رابطه، با بیان اینکه آمادگی این موضوع را بههیچوجه نداشتیم، نسبت به تصمیم اتخاذ شده هشدار داده و ابراز نگرانی کرد که این روند میتواند ذخیرهسازی کلینکر را مختل کرده و در نهایت تعادل بازار سیمان را بر هم بزند.
علیاکبر الوندیان در گفتوگو با خبرآنی، از آغاز محدودیتهای زودهنگام برق برای سیمانیها خبر داد و اظهار کرد: در حالیکه انتظار این موضوع را نداشتیم از ۱۶ فروردین ماه برای برخی کارخانجات سیمان محدودیت برق اعمال و طی دو روز اخیر (۱۷ و ۱۸ فرورین ماه) بصورت فراگیر در آمد و مشمول همه کارخانهها و واحدهای سیمانی شده است. این در شرایطی است که در حال حاضر نه با گرمی شدید هوا و نه سرما و... مواجه هسیتم و دلیلی برای این اعمال محدودیت زود هنگام وجود نداشت. پیش از آن هم ابلاغ سراسری برای آنکه قرار است این اتفاق بیفتد، نشده بود و تنها به تمام استانها اعلام کردند که برق برخی واحدها را با توجه به ناترازی محدود کنید که تا روز گذشته (۱۸ فروردین ماه) به سایر واحدها و کارخانهها تعمیم پیدا کرد.
تازه از ۲۵ اسفند ماه سال گذشته پس از آن همه اعمال محدودیت گاز و حتی برق، محدودیت گاز برداشته و فعالیت سیمانیها شکل عادی به خود گرفته بوددبیر انجمن صنفی صنعت کارفرمایان صنعت سیمان تصریح کرد: بخاطر داریم که سال گذشته (همچون روال چند ساله اخیر) تقریبا از نیمه دوم خرداد ماه تامین برق سیمانیها با محدودیت روبرو میشد و مهمتر اینکه به تدریج اعمال میشد و طی فروردین و اردیبهشت ماه و حتی نیمه اول خرداد ماه این فرصت را داشتیم که بیشترین تولید را پر ظرفیت کار کنیم و برای حفظ تولید در تابستان که زمان اوج محدودیتهاست، کلینکر تولید و ذخیرهسازی کنیم اما متاسفانه امسال این فرصت را از ما گرفتند و مهمتر این درحالیست که تازه از ۲۵ اسفند ماه سال گذشته پس از آن همه اعمال محدودیت گاز و حتی برق، محدودیت گاز برداشته و فعالیت سیمانیها شکل عادی به خود گرفته بود.
وی در مورد نحوه این محدودیت برقی، گفت: عمدتا در روز، اعلام اعمال محدودیت کردهاند که برای برخی واحدها ساعت بیشتر و برای برخی دیگر مدت کوتاهتری است اما به اکثریت واحدهای سیمانی ابلاغ شده که در طول روز (بطور مثال از ۸ صبح تا غروب) مصرف برق را محدود کنید؛ اما نکته مهم این است که همانطور که اشاره شد، ما از این زمان، برای ذخیره کلینکر استفاده میکردیم.
دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان خاطرنشان کرد: از ۱۵ مهر ماه سال گذشته، درگیر محدودیتهای گاز بودیم و عملا تا ۲۵ اسفند با محدودیت گاز و حتی برق روبرو بودیم؛ طبیعتا محدودیتها سبب شد که بسیاری از ذخایر کلینکر ما را بهویژه در استانهای پرمصرف، از دست دادیم و در واقع دو ماه و نیمی را در سال گذشته که پیشبینی کرده بودیم، بیشترین تولید را داشتیم تا بتوانیم ذخیرهسازی کنیم و با یک ذخیره معقولی از کلینتر وارد فصل تابستان شویم.
الوندیان یادآور شد: ما در اردیبهشت ماه، هفت میلیون و ۶۳۰ هزار تن تولید کردیم؛ از سوی دیگر بخاطر داریم و اعلام کردیم که در مرداد ماه که محدودیتها به اوج خود رسید، ۷۰ درصد کورهها را از دست دادیم و همان ذخایر کلینکر، کسری مرداد ماه را جبران میکرد و کمک میکرد که تعادل بازار محفوظ بماند؛ اما اینکه از الان محدودیت اعمال شده، این نگرانی را تشدید میکند که نتوانیم ذخیرهسازی برای تابستان داشته باشیم و بتوانیم تعادل بازار را حفظ کنیم.
این مقام صنفی تصریح کرد: در حال حاضر مهمترین موضوع حفط تعادل بازار است؛ همانطور که اشاره کردیم، محدودیتهای زود هنگام که از فروردین ماه اعمال شده، اگر ادامهدار باشد، نمیتوانیم به حد نیاز تولید و ذخیره کلینکر داشته باشیم و قطعا تعادل بازار بر هم میخورد و سیمان در بازار دچار تنش قیمتی میشود؛ بنابراین این موضوع را طی روزهای گذشته با وزارت صنعت، معدن و تجارت مطرح کردیم و درخواست کردیم که این موضوع را مورد پیگیری قرار دهند.
انتهای پیام