به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، با همکاری مشترک باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی و کمیته ملی ربوکاپ ایران میزبان برگزاری نوزدهمین دوره مسابقات ربوکاپ بین المللی شد. این دوره از مسابقات بین المللی از روز یکشنبه ۳۱ فروردین لغایت روز سهشنبه دوم اردیبهشت ماه با حضور بیش از ۲۰۰۰ نفر از دانشجویان و دانشآموزان در قالب حدود ۳۶۰ تیم داخلی و خارجی در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار خواهد شد.
در این راستا جلسه راهبری و هماهنگی برگزاری، بعدازظهر امروز با حضور دکتر علیرضا فیروزفر سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی، دکتر مرتضی موسی خانی بنیانگذار و رئیس کمیته ملی ربوکاپ ایران، دکتر حامد حسن پور رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از مسئولان در سالن جلسات دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران برگزار شد.
دکتر فیروزفر در این جلسه با اشاره به تاکیدات ریاست عالی دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر درک تحولات اجتماعی فناورانه، تحول در نظام فناوری، اقدام عملیاتی در مواجهه با تحولات اجتماعی فناورانه در دانشگاه آزاد اسلامی بعنوان دانشگاهی جامعه پرداز؛ برگزاری این دوره از مسابقات در دانشگاه آزاد اسلامی را در راستای سیاست های نظام تحول و کارآمد سازی دانشگاه در تولید فن آوری و بهره گیری از ابزار هوش مصنوعی در دانشگاه جامعه پرداز معرفی و خاطرنشان کرد: همانطور که جناب آقای دکتر طهرانچی ریاست عالی دانشگاه بر آن تاکید دارند دانشگاه جامعه پرداز باید جامعه کارآمد، جامعه فرهیخته و جامعه خلاق و نوآور را شکل دهد.
وی میزبانی برگزاری این دوره از مسابقات بین المللی ربوکاپ که از معتبرترین رقابتهای رباتیک و هوش مصنوعی در عرصه بین المللی است را افتخاری ارزشمند برای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی در افزایش سطح علمی و فناوری کشور دانست و افزود: دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران از هیچ تلاشی در راستای برگزاری هر چه با شکوه تر این دوره از مسابقات بینالمللی و به نمایش گذاشتن تواناییهای علمی و فنی علاقهمندان و هم افزایی آینده سازان این شاخه از هوش مصنوعی دریغ نخواهد کرد.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی ضمن تاکید بر برنامه ریزی مناسب در برگزاری و راهبری هرچه مطلوب تر این دوره از مسابقات بین المللی ابراز امیدواری کرد: امید است که در این مسابقات، زمینه تعاملات علمی و پژوهشی نخبگان کشور با دیگر نخبگان در عرصه بین المللی مهیا گشته تا با هم افزایی هرچه بیشتر و با شتاب هر چه تمام تر در مسیر رشد و تعالی علمی کشور بویژه در عرصه هوش مصنوعی گام برداریم.
دکتر حامد حسن پور رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این جلسه، مسابقات ربوکاپ ایران اپن را مجالی برای گردهمایی علاقه مندان و متخصصان آینده حوزه هوش مصنوعی در حوزه بینایی ماشین و رباتیک دانست و هدف از این مسابقات را جریان سازی علمی در حوزههایی از علم رباتیک، که آینده پژوهیهای آن، اقبال صنعت و جامعه و نیاز به رشد دانش در آن را نشان دادهاند، بیان کرد.
وی این مسابقات را موفقترین نمونه بازیوارسازی یک جریان علمی و نیاز صنعتی در میان دانشآموزان و دانشجویان جوان قلمداد و افزود: این مسابقات چه از لحاظ تربیت نیروی انسانی و چه از لحاظ نظریه سازی علمی به خوبی توانسته است جایگاه پیشران خود را حفظ کند.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: این مسابقات از رقابت تیمهای روبات فوتبالیست آغاز شد. اما در این سالها در دنیا، بسیاری از زمینههای حوزه هوش مصنوعی، مکاترونیک و علوم مرتبط آن، از این ظرفیت جریانسازی به نحو احسن استفاده کردهاند. همچنین از دیدگاه اجتماعی نیز ربوکاپ، جایگاه رفیعی در ایجاد امید و چشمانداز تخصصی برای نسل جوان دارد و مصداق صرف فعل توانستن است.
وی ابراز امیدواری کرد: امیدواریم با ارتقای این دو جایگاه، زمینه ماندگاری استعدادها در کشور، جذب نیروی انسانی که در خارج از کشور حضور دارد و نهاد سازی لازم برای توسعه دانش و مهارتهای هوش مصنوعی و به خصوص شاخه رباتیک آن در کشور حاصل شود.
این جلسه با بیان نقطه نظرات حاضرین درخصوص نیازمندیهای تکنیکی، تبلیغاتی، تشریفاتی، تجهیزات و ... ادامه و با برنامه ریزی های لازم در این زمینه خاتمه یافت.
شایان ذکر است جلسه هماهنگی عملیاتی نهایی، روز سه شنبه مورخ نوزدهم فروردین ماه در واحد تهران مرکزی برگزار خواهد شد.