رام‌الله مانع ایجاد مکانیزم بین‌المللی برای کمک به تحقیقات درباره جنایت‌های رژیم صهیونیستی شد

یک وبگاه انگلیسی فاش کرد تشکیلات خودگردان فلسطین مانع ایجاد مکانیزم بین‌المللی برای کمک به تحقیقات درباره جنایت‌های رژیم صهیونیستی شد.

به گزارش خبرآنی، بعد از اینکه فاش شد تشکیلات خودگردان فلسطین نقش محرمانه جدیدی در دور کردن آتش مجازات بین‌المللی از رژیم صهیونیستی ایفا کرده، جنجال جدیدی را ایجاد کرده است. این درحالی است که این رژیم بسیار به تحقیقات گسترده بین‌المللی درباره جنایت‌هایش در حق ملت فلسطین در طول سال‌های گذشته نزدیک بوده است.

گزارش‌های رسانه‌ای حاکی از این است که تشکیلات خودگردان فلسطین تسلیم فشارهای آمریکا شد تا صلاحیت و اختیار تحقیقات از پیش‌نویس قطعنامه سازمان ملل برای تحقیق درباره جنایت‌های رژیم صهیونیستی گرفته شود.

براساس گزارشی که وبگاه میدل ایست آی منتشر کرده و رام الله آن را تکذیب نکرده است، مقامات رام الله در پی فشارهای آمریکا و رژیم صهیونیستی مانع ایجاد مکانیزم بین‌المللی برای کمک به تحقیقات درباره جنایت‌های رژیم صهیونیستی شدند.

این وبگاه به نقل از یک مسؤول آمریکایی و یک دیپلمات اروپایی اعلام کرد: قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل می‌توانست مکانیزمی را برای کمک به تحقیقات درباره جنایت‌های رژیم اشغالگر ایجاد کند اما تشکیلات خودگردان فلسطین مانع آن شد.

این مسؤول گفت: ما موفق شدیم تشکیلات خودگردان فلسطین را به کاهش سطح قطعنامه‌ای که بر اعزام هیئت حقیقت یاب تأکید می‌کرد، قانع کنیم.

براساس این گزارش، ممکن بود این مکانیزم مشابه آنچه درباره سوریه وجود دارد به تحقیقات و پیگرد جنایتکاران کمک کند.

متن نهایی قطعنامه‌ای که شورای حقوق بشر این هفته تصویب کرده بود تنها از مجمع عمومی سازمان ملل می‌خواهد ایجاد چنین مکانیزمی را بررسی کند.

قبل از تصویب قطعنامه، روسای کمیته‌های امور خارجه در پارلمان و کمیته روابط خارجه سنای آمریکا ۳۱ مارس نامه‌ای را برای «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل فرستاده و هشدار دادند هر کشور یا طرفی که از این مکانیزم حمایت کند احتمالا با تحریم‌های آمریکا مواجه می‌شود.

با این حال فاش شده که متن مربوط به ایجاد مکانیزم و جزئیات ایجاد آن چند روز قبل از ارسال این نامه از قطعنامه حذف شده بود.

یک مسؤول آمریکایی اعلام کرد تغییر در قطعنامه نتیجه فشار آمریکا بر تشکیلات خودگردان فلسطین است.

«بلقیس جراح» معاون مدیر برنامه عدالت بین‌المللی در دیده بان حقوق بشر گفت: دیوان کیفری بین‌المللی بر مسؤولان و رهبران ارشد تمرکز دارد و به دلیل فشار کاری و منابع محدود تنها می‌تواند بر تعداد محدودی از پرونده‌ها تمرکز کند اما کمیته تحقیقات بین‌المللی می‌تواند به شکل فوری درباره حوادث تحقیق کند و به جامعه بین‌المللی توصیه‌هایی درباره مقابله با نقض‌ها ارائه دهد و به تحقیقات جنایی و پیگردهای قضایی کمک می‌کند.

۲ مسؤول سابق فلسطینی اعلام کردند از تسلیم شدن تشکیلات خودگردان فلسطین در برابر فشارهای آمریکا غافلگیر نشدند. اگر تشکیلات خودگردان در پیگیری مجازات در مقابل دیوان کیفری بین‌المللی جدی بود باید طی ماه‌های گذشته بر کشورهایی برای بازداشت بنیامین نتانیاهو فشار می‌آورد یا سفرای فرانسه، ایتالیا و یونان را به دلیل باز کردن حریم هوایی خود در مقابل نتانیاهو فرامی خواند.

آن‌ها اعلام کردند: فهم انگیزه‌های تشکیلات خودگردان فلسطین دشوار است. شاید نمی‌خواهد به آمریکایی‌ها برای تأیید الحاق کرانه باختری بهانه بدهد. اقتصاد کرانه باختری در وضعیت فروپاشی جدی است و واشنگتن بخش بزرگی از کمک‌هایش به رام الله را به حالت تعلیق درآورده است. همچنین در سطح محلی به رام الله به عنوان طرفی فاسد نگاه می‌کنند که با رژیم اشغالگر همکاری می‌کند. برگزار نشدن انتخابات برای مدت ۱۷ سال مشروعیت تشکیلات خودگردان فلسطین را در دست اسرائیلی‌ها قرار داده است. حضور آن‌ها با رژیم اشغالگر مرتبط است و آن‌ها کاملا از قطع کردن روابطشان با این رژیم ناتوان هستند.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.