به گزارش گروه اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، علیاصغر عبدلی با اشاره به اینکه نیروگاههای بخار با سهم 20 درصدی از ظرفیت منصوبه واحدهای حرارتی نقش حیاتی در تولید برق کشور دارند، افزود: این نیروگاهها 24 درصد کل انرژی تولیدی نیروگاههای حرارتی را به خود اختصاص دادهاند.
وی ادامه داد: این مهم در حالی است که عمر متوسط نیروگاههای بخار در کشور فراتر از 40 سال است و از بهرهبرداری آخرین واحد بخاری بیش از 20 سال سپری شده است. عمر بالای این واحدها در کنار قدیمی شدن تکنولوژی، باعث شده است که این واحدها بعضا دچار افت توان عملی و کاهش تولید شوند که لازم است سرمایه گذاری لازم در این خصوص صورت گیرد.
مدیرکل دفتر نظارت و بهسازی نیروگاههای شرکت برق حرارتی تاکید کرد: در همین راستا این مجموعه با بررسی و پایش تولید واحدها به ویژه در دوره پیک سال قبل و شناسایی مشکلات و محدودیتهای تولید، نسبت به تدوین طرحهای رفع محدودیت تولید و افزایش پایداری واحدهای بخاری برای استفاده حداکثری از ظرفیت این نیروگاهها در پیک تابستان سال جاری اقدام کرده است.
عبدلی اضافه کرد: در این برنامه با بررسی علل محدودیت تولید واحدها، راهکارهای رفع محدودیت تولید تدوین و اولویتبندی شده است. این محدودیتها عمدتا در بخشهای سیستم خنککاری (کندانسور و برج خنککن)، بویلر، سیکل و توربین بوده و برنامهریزی لازم در خصوص تامین اعتبار و زمان اجرای پروژههای رفع محدودیت انجام شده است.
وی با بیان اینکه این برنامهها به صورت منظم تحت نظارت و پایش قرار گرفتهاند، بیان کرد: براساس برنامه تدوین شده پیشبینی میشود در سال جاری از طریق اجرای پروژههای رفع محدودیت بالغ بر 700 مگاوات نسبت به سال قبل به ظرفیت تولید برق نیروگاههای بخاری افزوده شود.
مدیرکل دفتر نظارت و بهسازی نیروگاههای شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه 600 مگاوات از این پروژهها در نیروگاههای دولتی و 100 مگاوات در نیروگاههای بخار بخش خصوصی اجرایی خواهد شد، گفت: این طرحها با استفاده از توان متخصصان داخلی در نیروگاهها و ظرفیت شرکتهای دانشبنیان اجرا شده است که علاوه بر ارتقای ظرفیت نیروگاهها، موجب افزایش بهرهوری واحدهای نیروگاهی شده است.
انتهای پیام/