به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، آلودگی هوا یکی از معضلات دیرینه کلانشهر تهران است که مسئولان مربوطه نسخههای متعددی برای رفع آن پیچیدهاند؛ اما تاکنون نتیجه مطلوبی حاصل نشده است. با این حال، یکی از راهکارهای امیدبخش برای کاهش این معضل، برقیسازی خودروهای شخصی و عمومی است.
بر اساس سیاهه انتشار آلودگی هوا، حدود 61 درصد از آلودگی مربوط به منابع متحرک (وسایل نقلیه) است که 14 درصد آن به خودروهای سواری شخصی، 2.1 درصد به تاکسیها، 10.1 درصد به موتورسیکلتها، 1.8 درصد به وانتها، 4 درصد به مینیبوسها، 5.7 درصد به اتوبوسهای شرکت واحد، 7.4 درصد به اتوبوسهای سرویس و 15.7 درصد به کامیونها اختصاص دارد.
اگرچه در این فهرست، سهم اتوبوسهای شرکت واحد از آلودگی هوا بالا نیست، اما برخی محاسبات نشان میدهد برقیسازی این ناوگان تأثیرات قابل توجهی در کاهش آلودگی هوا و مصرف سوخت دارد.
طبق محاسبات انجامشده، در صورت تأمین برق اتوبوسها از منابع تجدیدپذیر، هر اتوبوس سالانه 75 تن دیاکسید کربن کمتری تولید میکند. علاوه بر این، با تردد هر اتوبوس برقی، 99 درصد از ذرات معلق منتشرشده توسط اتوبوسها حذف میشود.
با بهکارگیری اتوبوسهای برقی، سالانه 28 هزار لیتر گازوئیل کمتر مصرف میشود؛ این عدد بر اساس مصرف 35 لیتر در هر 100 کیلومتر و پیمایش سالانه 80 هزار کیلومتر محاسبه شده است.
همچنین، اتوبوسهای برقی 50 درصد آلودگی کمتری نسبت به اتوبوسهای دیزلی تولید میکنند و ورود آنها میتواند از بروز چهار نوع بیماری تنفسی و قلبی جلوگیری کند.
نکته قابل توجه اینکه تأثیر زیستمحیطی هر اتوبوس برقی معادل کاشت 200 درخت است؛ بنابراین، در صورت عملیاتی شدن کامل قرارداد شهرداری با چین، تأثیری معادل کاشت 500 هزار درخت بر محیط زیست گذاشته خواهد شد و سالانه 70 میلیون لیتر از مصرف گازوئیل کاسته میشود.
وحید نوروزی؛ دکترای محیط زیست با بیان اینکه مزایای جایگزینی اتوبوسهای برقی با اتوبوسهای دیزلی فهرستی بلندبالا دارد که برای محیط زیست و شهروندان تهرانی بسیار ارزشمند است، اظهار کرد: دنیا با سرعت به سمت استفاده و جایگزینی اتوبوسهای برقی حرکت میکند؛ به عنوان مثال، نروژ قصد دارد تا سال 2025 تمام اتوبوسهای خود را برقی کند.
وی افزود: هلند برنامهریزی کرده است تا سال 2030 تمام اتوبوسهای عمومی خود را به اتوبوس برقی تبدیل کند. لندن نیز یکی از پیشروترین شهرها در استفاده از اتوبوسهای برقی است و قصد دارد تا سال 2037 کل ناوگان خود را برقی کند.
نوروزی تصریح کرد: آلمان نیز در حال توسعه استفاده از اتوبوسهای برقی در شهرهای بزرگی همچون برلین و هامبورگ است و در اصل جایگزینی اتوبوس برقی هیچ تردیدی وجود ندارد؛ چراکه این اقدام فوقالعاده ارزشمند و زیستمحیطی تلقی میشود. هماکنون نیز تهران در مسیر بهرهگیری از ناوگان برقی، در مدار شهرهای پیشرفته جهان قرار گرفته است.
به گزارش خبرآنی، در حال حاضر 189 دستگاه اتوبوس از محل قرارداد شهرداری تهران با چین وارد پایتخت شده و در خطوط مختلف اتوبوسرانی در حال خدمترسانی به شهروندان هستند. ورود تدریجی سایر اتوبوسها نیز تا زمان تکمیل قرارداد، یعنی 2500 دستگاه، ادامه خواهد داشت.
علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران درباره ورود پارت بعدی اتوبوسهای برقی به کشور، به خبرنگار خبرآنی گفت: تعدادی دیگر از اتوبوسهای برقی از محل قرارداد شهرداری با چین در حال انتقال به کشور هستند و قصد داریم تمامی اتوبوسهای برقی موضوع این قرارداد را تا نیمه نخست سال آینده وارد کنیم.
انتهای پیام/