به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، امیر طاهر قربانی با اشاره به رشد قارچهای خودرو در فصل بهار اظهار کرد: ظاهر فریبنده این قارچها نباید باعث اطمینان خاطر شود، چرا که برخی از آنها بهشدت سمی هستند و مصرفشان میتواند سلامت افراد را بهطور جدی تهدید کند.
وی بیان کرد: شناسایی قارچهای سمی از خوراکی تنها از طریق ویژگیهای ظاهری امکانپذیر نیست و تنها کارشناسان مجرب در این حوزه میتوانند این تمایز را تشخیص دهند.
این کارشناس سازمان غذا و دارو همچنین گفت: مصرف قارچهای سمی میتواند منجر به مسمومیتهای شدید گوارشی مانند تهوع، استفراغ و اسهال شده و در مواردی حتی به مرگ منجر شود. این علائم معمولا بین 5 تا 12 ساعت پس از مصرف ظاهر میشوند و در صورت تاخیر در بروز علائم، خطر سمیت بیشتر میشود.
وی افزود: برای پیشگیری از مسمومیت، باید از مصرف قارچهای خودرو به ویژه آنهایی که در کنار تنه درختان خشک شده میرویند، خودداری کرد و تنها قارچهایی که توسط مراکز مجاز عرضه میشوند، مصرف شوند.
قربانی همچنین تاکید کرد که روشهای سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره یا مشاهده حشرات اطراف قارچ معیارهایی برای تشخیص سمی بودن قارچها نیستند.
وی با بیان اینکه تعداد مراجعهکنندگان به بیمارستانها در اثر مسمومیت با قارچ سمی نشاندهنده درصد بالای قربانیان و شایع بودن این مسمومیت در کشور است، خاطرنشان کرد: سموم برخی قارچهای سمی در برابر گرما مقاوم هستند و فرآیندهای پخت نمیتوانند آنها را بیاثر کنند.
انتهای پیام/