در تحولی غیرمنتظره و در حالی که همچنان نشانهای از توافق مبادله اسرا دیده نمیشود، منابع صهیونیستی از طرحی خبر دادهاند که بر اساس آن، ارتش رژیم صهیونیستی پیشنهاد داده ورود غذا، سوخت و دارو به غزه بدون انتظار برای توافق سیاسی آغاز شود؛ اقدامی که نگرانی اشغالگران از پیامدهای حقوقی و انسانی تداوم محاصره این منطقه را نشان میدهد.
به گزارش خبرآنی، روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» فاش کرد که ارتش رژیم صهیونیستی در حال آمادهسازی طرحی برای ازسرگیری ورود مواد غذایی، سوخت و دارو به نوار غزه طی هفتههای آینده حتی در صورت عدم دستیابی به توافق تبادل اسرا یا تحقق پیروزی نظامی آشکار علیه جنبش مقاومت اسلامی حماس است.
طبق این گزارش، اقدام بیسابقه مذکور بیانگر نگرانی روزافزون در سطوح نظامی رژیم صهیونیستی از تبعات اخلاقی و حقوقی محاصره کامل غزه است، بهویژه در شرایطی که هشدارها درباره بروز یک فاجعه انسانی قریبالوقوع افزایش یافته و ممکن است زمینهساز پیگرد حقوقی سران رژیم صهیونیستی در نهادهای بینالمللی شود.
آحارونوت گزارش داد که فرماندهی منطقه جنوبی ارتش صهیونیستی در حال تدوین یک برنامه آزمایشی است که به موجب آن، کمکهای انسانی بهطور مستقیم در داخل غزه و تحت نظارت کامل ارتش و از طریق سازمانهای بینالمللی توزیع شود. این طرح قرار است از شهر رفح آغاز شود.
یکی از افسران ارتش رژیم صهیونیستی در گفتوگو با یدیعوت آحارونوت اظهار کرد: «دیگر نمیتوان منتظر ماند؛ نه نشانهای از توافق اسرا وجود دارد و نه نشانهای از فروپاشی ساختار حاکمیتی حماس، اما فشارهای حقوقی و اخلاقی بهشدت در حال افزایش است.»
با این حال، این طرح با مخالفت شدید «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی روبرو شده است.
وی در واکنش به این خبر اظهار کرد: حتی یک دانه گندم نباید به شکلی وارد غزه شود که به دست حماس برسد. این همان اشتباهی است که در ابتدای جنگ رخ داد.
در این گزارش آمده است که علاوه بر نگرانیهای حقوقی، مقامات نظامی این اقدام را بخشی از جنگ روانی علیه حماس میدانند.
بهگفته منابع صهیونیستی، این طرح در تلاش است تصویری القا کند مبنی بر اینکه رژیم صهیونیستی برای رفاه ملت فلسطین تلاش میکند و در مقابل حماس آنها را به سوی گرسنگی و رنج برای اهداف سیاسی سوق میدهد.
با وجود مخالفتهای سیاسی، تحلیلگران معتقدند ارتش رژیم صهیونیستی در تلاش است با اجرای این طرح، از شدت فشارهای بینالمللی بکاهد و در عین حال کنترل عملیات کمکرسانی را بهطور کامل در اختیار داشته باشد تا مانع از رسیدن آن به ساختارهای حاکمیتی یا نظامی حماس شود.
انتهای پیام