نیاز کشور به داروهای مشتق از پلاسما تا ۱۴۰۵ رفع می‌شود

به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، مصطفی قانعی، دبیر ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی معاونت علمی ریاست‌جمهوری، ضمن تشریح وظایف این ستاد، از ماموریت ویژه آن برای ارتقای نظام سلامت و کاهش هزینه‌ها از طریق رسوخ فناوری خبر داد.

قانعی با اشاره به نقش کلیدی ستاد در سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی، راهبری اجرایی، هماهنگی و رصد حوزه‌های زیست فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی، افزود: تعیین اولویت‌های حمایت از توسعه تجاری‌سازی و بازاریابی در حوزه‌های راهبردی، پیگیری جذب منابع برای سرمایه‌گذاری، هدفمندسازی تخصیص بودجه با همکاری سازمان برنامه و بودجه، حمایت و هدایت مؤسسات دولتی و غیردولتی، پیاده‌سازی روش‌های تشویقی برای فعال‌سازی افراد و مراکز علمی و صنعتی و جهت‌دهی به آن‌ها بر طبق اولویت‌های ستاد، از جمله وظایف اصلی این ستاد است.

وی تاکید کرد: ماموریت ویژه ستاد، ارتقای نظام سلامت و کاهش هزینه‌های آن از طریق بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و رسوخ فناوری در این حوزه است.

به گفته قانعی، این ستاد تلاش خواهد کرد با استفاده از ظرفیت‌های موجود در بخش دانش‌بنیان، گام‌های موثری در جهت بهبود کیفیت خدمات درمانی و کاهش بار مالی حوزه سلامت بردارد.

دبیر ستاد زیست‌فناوری، همچنین با اشاره به اهمیت داروهای مشتق از پلاسما در حوزه پزشکی گفت: در سال‌های اخیر، این داروها به عنوان یکی از مهم‌ترین نهادهای درمانی شناخته شده‌اند که نه تنها جان بیماران مبتلا به بیماری‌های نادر را نجات می‌دهند، بلکه کیفیت زندگی آن‌ها را نیز به طور قابل توجهی بهبود می‌بخشند. با افزایش آگاهی و پیشرفت‌های علمی، کاربرد این داروها در درمان اختلالات ایمنی، بیماری‌های روانی و حتی برخی از اختلالات خونی، بیش از پیش حیاتی شده است.

وی در ادامه توضیح داد: پلاسما، مایع زرد رنگی است که حدود ۵۵ درصد از حجم کل خون انسان را تشکیل می‌دهد و حاوی پروتئین‌ها، آنتی‌بادی‌ها و مواد مغذی ضروری برای بدن است. این ماده یکی از منابع ارزشمندی است که پزشکان از آن برای تهیه ایمونگلوبولین‌ها و آلبومین انسانی جهت درمان بیماران استفاده می‌کنند. این داروها به بهبود سیستم ایمنی بیماران مبتلا به نقص‌های ایمنی و تقویت پاسخ‌های ایمنی در برابر انواع بیماری‌ها کمک می‌کنند.

قانعی در تشریح برنامه‌های حمایتی ستاد از داروهای مشتق از پلاسما اظهار داشت: «شرکت رایا پردیس فارمد البرز»، با ظرفیت تولید ۳۰۰ هزار لیتر، از محل تبصره ۱۸، مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان حمایت مالی دریافت کرده است. همچنین، «شرکت مدوک زیست دارو» با تولید ۸۰ هزار ویال ۵۰ میلی‌لیتری آلبومین و ۷۲ هزار ویال ۵۰ میلی‌لیتری ایمونوگلوبولین وریدی، ۲۵درصد از نیاز کشور را تأمین می‌کند.

قانعی تصریح کرد: «شرکت پلاسما درمان سرو سپید» ، دارای ۱۰ تخت و ۱۰ دستگاه پلاسمافرزیس برای جمع‌آوری پلاسما است و از سال ۱۴۰۱ مجوز بهره‌برداری دارد. همچنین، «شرکت پلاسما بهبود» (وابسته به گروه دارویی درمان آرا) در حال تکمیل انتقال تکنولوژی از بایوتست آلمان و احداث زیرساخت پالایشگاه با پیشرفت ۳۰ درصدی است. به علاوه، در حال حاضر تلاش‌هایی برای ایجاد و فعال‌سازی مرکز جمع‌آوری پلاسما با روش پلاسما سورس و استقرار دستگاه‌های پلاسمافرزیس در رشت در حال انجام است.

دبیر ستاد زیست‌فناوری با اشاره به فعالیت «شرکت روژین دارو» گفت: پلاسما تولید شده در این شرکت سال گذشته وارد بازار شده است.

وی درپایان اذعان کرد: با حمایت معاونت علمی و کمک شرکت‌های دانش‌بنیان، از سال ۹۸ تاکنون، ۲۵درصد از نیاز کشور تأمین شده است و انتظار می‌رود تا پایان سال ۱۴۰۵، درصد قابل توجهی از نیاز کشور در این زمینه از طریق تولید داخلی تأمین شود.

منبع : مهر
برچسب ها :

داروهای پلاسما

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.