به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، یکی از مهمترین فرآوردههای نفتی که سهم بزرگی در تأمین سوخت مورد نیاز حملونقل و همچنین تأمین سوخت صنایع و نیروگاهها دارد، نفتگاز یا همان گازوئیل است.
این فرآورده مهم و استراتژیک نفتی همچنین به دیلل اختلاف فاحش قیمت عرضه در داخل کشور و قیمت آن در کشورهای همسایه، سهم بالایی در قاچاق سوخت دارد و حداقل قاچاق روزانه آن 20 میلیون لیتر برآورد میشود. آمار قاچاق گازوئیل در آمار مصرف آن تجمیع شده و روزانه بین 100 تا 120 میلیون لیتر مصرف گازوئیل کشور است که شامل مصارف حملو نقل، قاچاق و مصارف صنعتی است.
در سال 1403 برای تأمین گازوئیل مورد نیاز و رفع ناترازی آن، واردات گازوئیل نیز صورت گرفت؛ اما آنچه موجب کاهش حجم واردات و مدیریت بهینه تقاضای این سوخت در کشور شد، افزایش تولید روزانه حدودا 9 میلیون لیتری آن در پالایشگاههای کشور طی ماههای اخیر بود.
جزئیات افزایش این میزان تولید گازوئیل در پالایشگاهها در جدول زیر گردآوری شده است.
افزایش تولید روزانه گازوئیل در پالایشگاه آبادان به 24.5 میلیون لیتر بهدلیل راهاندازی واحد هیدروکراکر این پالایشگاه بود. همچنین افزایش تولید روزانه گازوئیل پالایشگاه اصفهان به 25.3 میلیون لیتر با افزایش خوراک و تعمیرات اساسی واحد هیدروکراکر این پالایشگاه محقق شد.
افزایش خوراک و اصلاح شرایط عملیاتی در پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند به افزایش تولید روزانه گازوئیل این پالایشگاه منجر شد. در پالایشگاه تهران نیز اصلاح شرایط عملیاتی واحدهای هیدروکراکر به رشد تولید گازوئیل انجامید و افزایش تولید این فرآورده نفتی در پالایشگاههای ستاره خلیج فارس و شیراز نیز با اصلاح شرایط عملیاتی و فنی پالایشگاه میسر شد.
متوسط تولید روزانه گازوئیل در نیمه دوم 1403 نسبت به نیمه نخست سال گذشته، رشدی 9 میلیون لیتری و نسبت به میانگین تولید سال 1402 رشدی 9.6 میلیون لیتری داشته است.
انتهای پیام/