یک فرمانده سابق ارتش رژیم صهیونیستی اذعان کرد اعمال فشار نظامی برای آزادی زندانیان صهیونیستی حاضر در نوار غزه شکست خورده است.
به گزارش خبرآنی، روزنامه عبری معاریو به نقل از فرمانده سابق لشکر کرانه باختری در ارتش رژیم صهیونیستی نوشت اعمال فشار نظامی در نوار غزه، شکست خود را اثبات کرده است و زندانیان صهیونیستی در غزه تنها با توافق آزاد خواهند شد. فشار نظامی در طول یک سال و نیم گذشته موجب کشته شدن ۴۱ زندانی صهیونیستی شد.
این فرمانده سابق ارتش صهیونیستی گفت اظهارات «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی درباره محور موراگ، سربازان را به خطر انداخته است. هدف نتانیاهو، منحرف کردن توجهات رسانهها از مسائلی است که او را آزار میدهند.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد: «اسرائیل کنترل کامل محور موراگ در جنوب نوار غزه را به دست گرفته و عملاً تمام استان رفح را مجدداً اشغال و به طور کامل آن را از استان خانیونس جدا کرده است.
محور موراگ یکی از کریدورهای حیاتی در جنوب نوار غزه است که از دریا در غرب تا خیابان صلاح الدین در شرق امتداد یافته و به گذرگاه صوفا میرسد. این محور به دلیل موقعیت جغرافیایی آن در نزدیکی مرز مصر، یک نقطه محوری استراتژیک است و شریان حیاتی برای جابجایی افراد و کالاها است از جمله تونلهایی که در این منطقه واقع شده که قبلا مورد استفاده قرار میگرفت.
این محور همچنین به دلیل ارتفاع جغرافیایی خود معروف است که به نیروهای اسرائیلی توانایی نظارت بر تمامی تحرکات در استان خانیونس را میدهد. منطقه اطراف این محور همچنین یک سبد غذایی عمده برای جنوب نوار غزه است و بیشتر چاههای آب زیرزمینی را در خود جای داده است که اهمیت زیادی برای مردم غزه دارد.
رژیم صهیونیستی تخمین میزند که ۵۹ اسیر اسرائیلی در نوار غزه وجود دارد که ۲۴ نفر از آنها زندهاند. در عین حال، بیش از ۹۵۰۰ فلسطینی در زندانهای این رژیم به سر میبرند که از شکنجه، گرسنگی و بیتوجهی پزشکی رنج میبرند که منجر به مرگ بسیاری از آنها شده است.
مرحله اول توافق آتشبس و تبادل اسرا بین حماس و رژیم صهیونیستی که با میانجیگری مصر و قطر و حمایت آمریکا در ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ آغاز شد، در اوایل مارس ۲۰۲۵ به پایان رسید. در حالی که حماس به مفاد مرحله اول پایبند بود، نتانیاهو که تحت تعقیب دادگاه بینالمللی است، به دلیل فشار تندروها در ائتلاف حاکم خود، از آغاز مرحله دوم خودداری کرد.
۱۸ مارس جاری، رژیم صهیونیستی از توافق آتشبس که ۵۸ روز به طول انجامید، خارج شد و جنگ نسلکشی علیه نوار غزه را که در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد، از سر گرفت که منجر به شهادت و زخمی شدن بیش از ۱۶۴ هزار فلسطینی شد که بیشتر آنها کودک و زن هستند و بیش از ۱۴ هزار نفر همچنان مفقود هستند.
انتهای پیام