چالش ژاپنی ردبول در آستانه گرندپری فرمول یک فردا

به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، سومین گرندپری فصل مسابقات اتومبیلرانی فرمول یک در حالی از ساعت 8:30 فردا (یکشنبه) در پیست سوزوکای ژاپن آغاز می‌شود که تیم ردبول تصمیم دارد یوکی سونودا را جایگزین لیام لاوسون که در ابتدای فصل با مشکل مواجه شد، کند تا بدین ترتیب سونودا به عنوان هم‌تیمی مکس فرستاپن در گرندپری ژاپن اولین مسابقه خود را برای ردبول انجام دهد. 

سوالاتی که در پی این جابجایی پیش می‌آیند عبارتند از:
1. دقیقاً چه مشکلی برای لیام لاوسون راننده نیوزلندی پیش آمده است؟ 
2. چقدر احتمال دارد که لاوسون دوباره به تیم برگردد؟
3. اگر سونودا نتواند انتظارات را برآورده کند، ردبول چه تصمیمی خواهد گرفت؟

چالش دشوارسونودا در خانه
شاید هم‌تیمی شدن با مکس فرستاپن (قهرمان چهار دوره اخیر فرمول یک) دشوارترین کار در ورزش‌های موتوری باشد و این فقط به نبوغ راننده هلندی مربوط نمی‌شود. ردبول خودرو را با در نظر گرفتن خواسته‌های مکس طراحی می‌کند و این مسئله کار را برای دیگران سخت خواهد کرد. محور جلوی خودرو تحت فشار است و به کوچک‌ترین حرکات فرمان حساسیت نشان می‌دهد؛ این ویژگی پیش از این راننده‌های متعددی را دچار مشکل کرده است. پیر گاسلی، الکس آلبون، سرخیو پرس و در نهایت لیام لاوسون، همگی در کنار آمدن با این شرایط ناکام بوده‌اند؛ حالا نوبت به سونوداست تا با این چالش مواجه شود.

سونودا در تست‌های پس از فصل 2024 در ابوظبی، نسخه سال گذشته این خودرو یعنی RB20 را رانده است. یوکی 127 دور را پشت‌سر گذاشت و با رضایت از خودرو خارج شد. راننده ژاپنی اظهار داشت: «احساس می‌کنم این خودرو با سبک رانندگی من سازگار است. مشکل خاصی در تطبیق نداشتم و حتی در مسافت‌های طولانی هم می‌توانستم به‌ طور پیوسته رانندگی کنم. بلافاصله محدودیت‌های شاسی را حس کردم که بدون آن نمی‌توان اعتماد به نفس داشت. از همیشه خوشحال‌تر هستم.»

بدیهی است که یوکی نمی‌توانست اظهارنظر دیگری بکند؛ چرا که ردبول هنوز درباره جانشین پرس تصمیم نگرفته بود و سونودا به‌ شدت خواهان پیوستن به یک تیم برتر بود اما میلتون کینز این انتخاب را با این استدلال توجیه کرد که لاوسون هنوز به اندازه کافی ثبات ندارد و به پتانسیل لازم نرسیده است. اکنون این سوال مطرح می‌شود که آیا سونودا می‌تواند با خودرویی که لیام نتوانست با آن کنار بیاید، موفق شود؟ لاوسون معتقد بود که خودرو بیش از حد به حرکات فرمان حساس است و در پیچ‌ها مشکل ایجاد می‌کند. با در نظر گرفتن اینکه او 0.3 ثانیه از فرستاپن در مسابقات مقدماتی عقب‌تر بود و در بین 8 تیم برتر مسابقه قرار نگرفت، شاید به نظر برسد که کسب چهار امتیاز با خودروی یک تیم برتر، موفقیت چندانی نیست؛ اما باید به این نکته توجه داشت که یوکی هنوز RB21 را هدایت نکرده و تنها از طریق شبیه‌ساز با ویژگی‌های آن آشناست. علاوه بر این، او در مسابقه خانگی خود تحت فشار زیادی قرار دارد. اگر سونودا هم در ژاپن عملکردی مشابه لاوسون در مسابقات ابتدایی فصل 2025 داشته باشد، جای تعجب نخواهد داشت.

آینده ردبول در صورت ناکامی سونودا
هلموت مارکو (مشاور فنی ردبول) پیشتر اعلام کرده بود که در طول فصل هیچ تغییری در ترکیب تیم ایجاد نخواهد شد و یوکی تا پایان سال به‌ عنوان هم‌تیمی مکس فرستاپن باقی خواهد ماند اما تیم باید به فکر آینده باشد و حداقل تا تابستان تصمیم بگیرد که در سال 2026، با اجرایی شدن قوانین فنی جدید چه مسیری را در پیش خواهد گرفت. با توجه به تغییر قوانین، نمی‌توان پیش‌بینی کرد که شاسی جدید چه ویژگی‌هایی خواهد داشت و ردبول باید حدس بزند که کدام‌ یک از رانندگان آکادمی‌اش بهترین گزینه برای این تیم خواهد بود. اگر یوکی هم به دلیل عدم اعتماد به نفس و مشکلات روانی همانند سایر پیشینیان خود با شکست مواجه شود، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ حفظ سونودا، بازگرداندن لاوسون یا آزمایش هاجر، کدام‌ یک خطرناک‌تر است؟

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.