خبرآنی/مرکزی معاون مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: در سال گذشته دو میلیون و ۲۰۰ اصله نهال استاندارد در این استان تولید شده که افزایش چندانی به نسبت مدت مشابه سال قبل نداشته است.
احمد اسدی در گفتوگو با خبرآنی، اظهار کرد: سال گذشته تولیدکنندگان نهال و باغداران در انتظار شرایط جوی مطلوبتری بودند تا بتوانند برای احداث یا اصلاح باغات اقدام کنند که خوشبختانه بارندگیهای خوبی در بهمن ماه و اسفندماه صورت گرفت که منجر به تقاضای بیشتر برای دریافت نهال شد و همین عاملی برای تقویت انگیزه باغداران برای تولید نهال و اصلاح باغات شد.
وی بیان کرد: دو میلیون و ۲۰۰ اصله نهال استاندارد یاد شده در محیطهای کنترل شده و در فضای باز این استان تولید شده که شامل نهال درختان میوه سردسیری شامل سیب، گلابی، آلو، گیلاس، گردو، پسته و نیمه گرمسیری شامل انار و زیتون است.
اسدی گفت: یک واحد تولید نهال به روش کشت بافت در شهرستان محلات وجود دارد که گیاهچههای گل و گیاهان زینتی و پایههای نهالهای کشت بافتی نظیر پایه درختان هستهدار و دانهدار، خرما و آنانانس را از طریق تکنولوژی کشت بافت تولید میکند.
وی با بیان اینکه نهال تولیدی در استان مرکزی علاوه بر تامین نیاز استان به سایر نقاط کشور نیز ارسال میشود، اظهار کرد: ظرفیت تولید نهالهای کشت بافتی در استان مرکزی وجود دارد و میتوان تولیدات انجام شده با این تکنولوژی را به خارج از کشور نیز صادر کرد.
اسدی با بیان اینکه شهرهای اراک، شازند، خنداب و ساوه عمدهترین نقاط تولیدکننده نهال در استان به شمار میروند، گفت: در شهرهایی نظیر خمین و محلات نیز نهالستانهایی برای تولید نهال وجود دارد.
وی گفت: فرآیند تولید نهالستانهای دارای مجوز، تحت نظارت مستمر کمیته فنی نهال استان است و بازدیدهای دائمی با حضور کارشناسان حفظ نباتات و ترویج جهاد کشاورزی، محققین مرکز تحقیقات، کارشناسان آفات و بیماریها و نمایندگی موسسه ثبت گواهی بذر و نهال انجام میشود تا نهال کیفی و استاندارد با توجه به آخرین ارقام اصلاح شده تولید شود.
معاون مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با بیان اینکه در این استان نهال بذری وجود ندارد و تمامی نهالستانها پیوندی با پایههای کشت بافتی یا بذری هستند، افزود:
افزایش میزان نزولات آسمانی و رونق بازار عرضه و تقاضا موجب خواهد شد تا تولیدکنندگان اقدام به تولید نهال کنند. نهال مورد نیاز براساس میانگین سالانه مطابق با برنامه هفتم توسعه به منظور احداث باغات جدید و اصلاح و جایگزینی باغات، تولید میشود و تولید نهال بیشتر از تقاضا و برنامه توسعه موجب ناترازی خواهد شد.
انتهای پیام