خبرآنی/فارس معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با اشاره به تعیین شعار سال ۱۴۰۴ به نام سرمایهگذاری برای تولید از سوی رهبر معظم انقلاب اظهار کرد: سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران تلاش میکند با اولویت ویژه شرایط لازم را برای حضور هرچه بیشتر مردم در اقتصاد و صنایع کوچک و متوسط فراهم کند.
رضا انصاری امروز، ۱۰ فروردین در حاشیه بازدید از شهرک صنعتی فسا و دیدار با فرماندار این شهرستان، یکی از مشکلات مهم صنعت و شهرکهای صنعتی را ناترازی انرژی دانست و تأکید کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) و این سازمان، رفع این مشکل را در اولویتهای خود قرار دادهاند.
وی از برنامهریزی برای توسعه انرژی خورشیدی در شهرکها و نواحی صنعتی کشور خبر داد و هدفگذاری برای تولید ۳۰ هزار مگاوات برق از این طریق را یکی از اولویتهای اصلی دولت برشمرد و افزود: مشوقها و حمایتهای ویژهای برای توسعه انرژی خورشیدی در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با بیان اینکه توسعه صنایع آببر در کشور و بهویژه در استان فارس با محدودیتهایی مواجه است، گفت: در برنامه هفتم توسعه، تأکید شده که این صنایع باید از منابع آبی نامتعارف استفاده کنند.
انصاری تاکیدکرد: این موضوع در کمیسیون زیربنایی دولت بررسی شده و مقرر شده است که الزامات قانونی مرتبط با صنایع آببر مصوب مجلس بهصورت مرحلهبهمرحله اجرایی شود و امسال در کارگروهی با عضویت وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت، نیرو و سازمان برنامه و بودجه صنایع آببر تعریف شوند.
معاون وزیر صمت بر لزوم توسعه صنایعی که با ظرفیتهای شهرستان فسا سازگار بوده و مصرف آب بالایی نداشته باشند، تأکید کرد.
وی با اشاره به چالشهای تأمین مالی بنگاههای کوچک و متوسط، از برنامه های سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران برای حمایت از این بنگاهها خبر داد و گفت: یکی از ظرفیتهای موجود در وزارت صمت، صندوق حمایت از صنایع کوچک است که در قالب اجرای برنامه هفتم توسعه مصوب مجلس، اساسنامه جدید صندوق حمایت از صنایع کوچک تدوین شده و در انتظار تأیید شورای نگهبان است و مطابق این اساسنامه، رئیس هیئت مدیره این صندوق، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران خواهد بود که فرصت مناسبی برای تأمین مالی صنایع کوچک ایجاد خواهد کرد.
انصاری اضافه کرد: همچنین، از ظرفیت صندوق نوآوری و شکوفایی نیز برای حمایت از شرکتهای فناور، نوآور و دانشبنیان مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی استفاده خواهد شد.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با اشاره به وضعیت شهرک صنعتی شماره یک فسا گفت: این شهرک صنعتی با ۱۰۰هکتار مساحت دارای ۲۶ قرارداد سرمایهگذاری است که تاکنون ۶ واحد فعال در آن به بهره برداری رسیدهاند و معتقدم از زیرساختهای ایجاد شده و ظرفیتهای بالقوه شهرک در بخش سرمایهگذاری هنوز استفاده مطلوب نشده و باید این ظرفیتها بالفعل شود.
وی به مشکلات تأمین آب این شهرک صنعتی اشاره و بر لزوم استفاده از پساب تصفیهخانههای فاضلاب شهری تأکید کرد و گفت: در سطح کشور برنامهریزی شده تا از طریق شرکت شهرکهای صنعتی استانها، سهمیهای از آب استحصالشده از تصفیهخانههای فاضلاب شهری به صنعت اختصاص یابد که با توجه به راهاندازی تصفیهخانه فاضلاب فسا در سال جاری، نیاز است امکان استفاده از این ظرفیت برای تأمین آب شهرک صنعتی فراهم شود.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران همچنین با اشاره به مصوبه ایجاد شهرک صنعتی شماره ۲ فسا، تأمین آب پایدار را مهمترین اولویت دانست و از حمایت سازمان برای راهاندازی این شهرک خبر داد.
انصاری اظهار کرد: به محض تکمیل فرایند تملک و انتقال زمین به شرکت شهرکهای صنعتی فارس، مراحل اجرایی این شهرک آغاز خواهد شد و اعتبارات لازم برای اجرای زیرساختهای داخلی آن اختصاص خواهد یافت.
وی خواستار همکاری دستگاههای اجرایی برای تأمین زیرساختهای این شهرک بر اساس قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی شد و گفت: در اجرای شهرک صنعتی شماره ۲ فسا انتظار داریم بر اساس قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی شامل ماده ۵۴ قانون دائمی احکام دائمیه کشور و ماده ۸۱ قانون تنظیم بخشی مالی دولت دستگاههای اجرایی خدمات رسان در حوزههای وزارتخانههای نفت نیرو و ارتباطات و فناوری اطلاعات برای تامین زیرساختها تا ورودی شهرک صنعتی اقدامات لازم را انجام دهند.
انصاری در خصوص منطقه صنعتی کاظمآباد فسا، پیشنهاد داد که ساماندهی واحدهای تولیدی این منطقه در قالب شهرک صنعتی غیردولتی و با محوریت بخش خصوصی انجام شود.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران تاکید کرد: نقش دولت باید تسهیلگر، حمایتکننده و نظارتی باشد و بخش خصوصی باید در توسعه شهرکهای صنعتی نقش اصلی را ایفا کند.
انصاری همچنین به اصل ۴۴ قانون اساسی و سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی مد نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: دولت و مجلس بر فعالسازی بخش خصوصی برای توسعه کشور تأکید دارند و به همین دلیل، در منطقه کاظمآباد فسا تلاش خواهد شد که بخش خصوصی متولی ایجاد شهرک صنعتی شود و دولت نیز در این مسیر حمایتهای لازم را ارائه خواهد کرد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان با اشاره به حمایتهای نماینده فسا در مجلس شورای اسلامی و برنامهها و اقدامات سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، ابراز امیدواری کرد که شهرستان فسا در آینده به یکی از قطبهای صنعتی استان فارس تبدیل شود.
وی تأکید کرد: با برنامهریزی صحیح و اجرای سیاستهای مناسب، میتوان شرایط را برای توسعه صنعتی و ایجاد اشتغال پایدار در این شهرستان فراهم کرد.
سرپرست شرکت شهرکهای صنعتی فارس نیز از انجام مراحل اخذ استعلامات برای احداث شهرک صنعتی شماره ۲ فسا خبر داد و افزود: این شهرک صنعتی در اراضی به مساحت حدود ۶۰ هکتار در حال پیگیری است و موقعیت مناسب آن، ظرفیت قابلتوجهی برای توسعه صنعتی و اقتصادی منطقه ایجاد میکند.
عباس برنهاد تأکید کرد : با دستور مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، به محض اتمام فرآیند تملک و تحویل زمین، عملیات اجرایی زیرساختهای داخلی شهرک صنعتی آغاز خواهد شد. اراضی در نظر گرفته شده برای شهرک صنعتی در امتداد محور فسا _ شیراز واقع شده است. با ایجاد این ناحیه صنعتی، فرصتهای شغلی جدیدی برای جوانان منطقه ایجاد شده و گامی مهم در راستای توسعه صنعتی شهرستان فسا برداشته میشود.
انتهای پیام