کدام محصولات زنجیره آهن و فولاد بیشترین مشتری را داشت؟

براساس آمار, مصرف ظاهری زنجیره آهن و فولاد ایران در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۳ در مقایسه با مدت مشابه پارسال، تغییرات قابل توجهی در مصرف محصولات مختلف مشاهده می‌شود؛ در حالیکه مصرف برخی محصولات همچون ورق گرم بیشترین میزان افزایش را داشته، اما مصرف برخی دیگر از جمله مقاطع طویل فولادی کاهش یافته است.

به گزارش خبرآنی، طبق آمار انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران از مصرف‌ ظاهری زنجیره آهن و فولاد کشور طی ١١ ماهه سال ١۴٠٣ و مقایسه‌ آن با مدت مشابه سال ١۴٠٢، مصرف ظاهری ورق گرم با افزایش شش درصدی از هفت میلیون و ٩٢٨ هزار تن در ١١ ماهه سال ۱۴۰۲ به هشت میلیون و ۴٠٣ هزار تن در ١١ ماهه سال ۱۴۰۳ رسیده و بیشترین افزایش مصرف ظاهری این زنجیره را به خود اختصاص داده است.

در مقابل، مصرف ظاهری میلگرد  با کاهش ۱٠.۶ درصدی مواجه شده و از هفت میلیون و ٢١۵ هزار تن در ١١ ماهه سال ١۴٠٢ به شش میلیون و ۴۵٠ هزار تن رسید که بیشتری میزان کاهش مصرف‌ در این مقایسه آماری است. 

پس از آن، کل مقاطع طویل فولادی با کاهش ۹ درصدی از هشت میلیون و ٩١٩ هزار تن به هشت میلیون و ١٠۶ هزار تن در ١١ ماهه سال ۱۴۰۳ رسیده و همچنین مصرف ظاهری  نبشی، ناودانی و سایر مقاطع افت ٧.۶ درصدی را ثبت کرده و ١١ ماهه ١۴٠٣ عدد ۵٩٩ هزار تن را ثبت کرده است؛ این درحالیست که در مدت مشابه سال پیش از آن، این میزان مصرف ۶۴٨ هزار تن بوده است.

طبق آمار، مصرف بیلت‌وبلوم با ۵.٣ درصد افت مصرف از ١٣ میلیون و ١٧٧ هزار تن به ١٢ میلیون و ۴٨١ هزار تن کاهش یافته است.  

همچنین، مصرف ظاهری گندله سنگ آهن با کاهش ٣.۴ درصدی روبرو بوده است؛ درحالیکه در مجموع ١١ ماهه سال ١۴٠٢، ۴٨ میلیون و ۴١٧ هزار تن گندله سنگ‌آهن در کشور مصرف شد، این میزان در مدت مشابه سال گذشته با کاهش ١.۶ میلیون تنی به به ۴۶ میلیون و ٧۶٣ هزار تن رسید.

 گزارش عملکرد مصرف ظاهری زنجیره آهن و فولاد در ١١ ماهه سال ١۴٠٣ و مقایسه آن با مدت مشابه سال ١۴٠٢ نشان می‌دهد که مصرف‌ ظاهری فولاد میانی ٢.١ درصد، محصولات فولادی ١.۶ درصد، آهن اسفنجی یک درصد و ورق سرد ٠.٩ درصد کاهش یافته است.

در رابطه با فولاد میانی مصرف‌ از ٢١ میلیون و ٧٩۵ هزار تن، در محصولات فولادی از حدود ١٨ میلیون تن به ١٧ میلیون و ٧٢۴ هزار تن، در آهن اسفنجی از حدود ٣٠ میلیون و ٧٢ هزار تن به ٢٩ میلیون و ٧٧١ هزار تن و در خصوص ورق سرد از دو میلیون و ٨۶١ هزار تن به دو میلیون و ٨٠٧ هزار تن کاهش مصرف‌ دیده می‌شود.

در مقابل در این مقایسه آماری، مصرف ظاهری تیرآهن ٠.٢ درصد، ورق پوششدار دو درصد، اسلب ٢.٧ درصد، مجموع مقاطع تخت فولادی ۵.١ درصد و کنسانتره سنگ‌آهن ۵.۶ درصد افزایش یافته است و همانطور که اشاره شد، مصرف‌ ظاهری ورق گرم بیشترین افزایش را به میزان شش درصد ثبت شده است.

مصرف تیرآهن با ٢٠٠٠ تن افزایش به یک میلیون و ۵٨ هزار تن، مصرف‌ ورق پوششدار با ٣٧ هزار تن افزایش به یک میلیون و ٧٧٩ هزار تن، مصرف اسلب از هشت میلیون و ۶١٨ هزار تن به هشت میلیون و ٨۵٢ هزار تن، مصرف مجموع مقاطع تخت فولادی از هشت میلیون و ۶٩٠ هزار تن به ٩ میلیون و ١٣۵ هزار تن و مصرف کنسانتره سنگ‌آهن از ۵٧ میلیون و ٢۵۴ هزار تن به ۶٠ میلیون و ۴٧۵ هزار تن در ١١ ماهه سال ١۴٠٣ رسیده است.

به طور کلی، آمار مصرف ظاهری زنجیره آهن و فولاد ایران در ١١ ماهه سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که با وجود افزایش مصرف برخی محصولات مانند ورق گرم و کنسانتره سنگ‌آهن، کاهش مصرف مقاطع طویل فولادی و میلگرد، تغییرات مهمی در الگوی مصرف این صنعت رخ داده است.

این تغییرات می‌تواند ناشی از تغییر در شرایط اقتصادی، تغییر در تقاضای صنایع پایین‌دستی، یا تغییر در میزان تولید داخلی باشد.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.