دکتر غزاله اسلامیان در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی درباره رژیم غذایی مناسب برای حفظ وزن و جلوگیری از چاقی در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: اثرات منفی و ضررهای قند و شیرینی را همه افراد میدانند، علیرغم این آگاهی همچنان میزان مصرف این مواد غذایی بهویژه در مناسبتهایی مانند عید نوروز و ماه رمضان بالا است. با توجه هم زمانی این دو مناسبت پیشبینی میشود دریافت مواد غذایی شیرین افزایش داشته باشد.
وی افزود: قند یکی از منابع اصلی انرژی در بدن است که وجود آن در بدن هر فردی به میزان متعادل، ضرورت دارد اما میزان قند خون اگر از حد طبیعی خود بیشتر شود میتواند باعث بروز برخی بیماریهای مزمن مانند دیابت نوع 2 و کبد چرب شود یا احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی، افزایش وزن و پوسیدگی دندانها را افزایش دهد، از این رو لازم است که همه ما به میزان مصرف قند و راههای کاهش آن توجه کنیم.
اسلامیان ادامه داد: به این منظور توصیه میشود که با معده خالی شیرینی نخورید. افطار خود را با قندهای ساده مانند زولبیا بامیه باز نکنید؛ هرگز نباید با معده خالی و هنگام گرسنگی شیرینیها را مصرف کرد، زیرا قند خون یکباره به شدت بالا رفته و منجر به ترشح زیاد انسولین در بدن منجر میشود. ترشح بالای انسولین در فاصله کوتاهی به افت قند خون و احساس دوباره گرسنگی و افزایش وزن منجر میشود.
وی با تأکید بر این که در مصرف شیرینی و شکلات زیاده روی نکنید، تصریح کرد: بهتر است در دید و بازدید نوروز در فاصله افطار تا سحر اگر میخواهید شیرینی مصرف کنید به جای شیرینیهای خامه ای و شکلاتی که حاوی مقدار زیادی کالری هستند، از انواع شیرینیهای ساده و تهیه شده با آرد مغزدانهها مانند آرد بادام آن هم در اندازه کوچک استفاده کنید.برای ارتقاء سلامتی بهتر است تا حد امکان شیرینی و شکلات نخورید و به جای مصرف شیرینی و شکلات در دید و بازدیدهای نوروزی از میوه آن هم به میزان متعادل استفاده شود.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان این که میوهها سرشار از ویتامین و آنتی اکسیدان و برای سلامتی بسیار مفید هستند، توضیح داد: در روز میتوان 2 تا 4 واحد از گروه میوهها استفاده کرد. مصرف زیاد میوه موجب اضافه وزن و چاقی میشود پس بیش از حد میوه مصرف نکنید واگر در طول روز چند دید و بازدید در پیش دارید، هر بار از یکی از انواع شیرینی، آجیل و یا میوه استفاده کنید.
وی تأکید کرد: اگر در عید نوروز هنگام دید و بازدید تمایل به خوردن چای بیشتری دارید، برای صرف چای، از مواد قندی و شیرین مثل شربتها، شکلات، آب نبات، پولکی، گز و سوهان استفاده نکنید و به جای قند از کشمش، توت خشک و یا خرما در حد کم استفاده کنید. حتی نباید در مصرف کشمش، توت خشک و یا خرما زیاده روی کنید.
عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تأکید بر این که از مصرف نوشابه و آبمیوههای صنعتی پرهیز کنید، بیان کرد: مصرف نوشابه (حتی انواع کم کالری) و آبمیوههای صنعتی را که حاوی قند زیادی هستند را به حداقل برسانید و به جای آنها از آب ساده و یا دوغهای کم نمک و بدون گاز استفاده کنید.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: اگر در عید نوروز برای میهمانی افطار دعوت شدهاید، سعی کنید نیمی از بشقاب خود را با سالاد و سبزی پر کنید و مصرف غذاهای چرب و سرخ شده را محدود کنید. مصرف سالاد و سبزی بدلیل داشتن فیبر، جذب چربیها و مواد قندی را کاهش میدهد و بدین ترتیب از اضافهوزن جلوگیری میکند.
عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تأکید بر عدم حذف وعدههای غذایی خاطرنشان کرد: در ایام عید برخی افراد وعده غذایی سحری یا افطار را حذف کرده و مقدار بیشتری شیرینی و آجیل میخورند. حذف وعدههای غذایی باعث کاهش دریافت مواد غذایی سالم همانند غلات، سبزیجات و… میشود که این امر همراه با افزایش دریافت غذا با کالری بالا است.
انتهای پیام/