جنگ اصلاح طلبان با یکدیگر بر سر شورای عالی سیاستگذاری
سیاست > احزاب و شخصیتها - اعتماد نوشت:هفته گذشته بود که محمود میرلوحی از اعضای شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان خبر داد تا دو ماه آینده تکلیف این شورا و اعضای حقیقی و حقوقی آن مشخص خواهد شد اما اخبار تغییروتحول در شورای سیاستگذاری خیلی زودتر از آنچه پیشبینی میشد به تیتر رسانهها تبدیل شد.
روزنامه سازندگي، نزديك به ارگان رسانهاي حزب كارگزاران در شماره روز شنبه خود با انتشار مطلبي تحت عنوان «خون تازه در رگهاي اصلاحات» خبر داد كه در اين تغييرات جديد عبدالله نوري، محسن صفاييفراهاني، محسن هاشمي و مصطفي معين به اين تشكيلات اضافه شدهاند. ساعاتي پس از اينكه روزنامه روي دكه قرار گرفت و صفحه اول آن مورد توجه سايتهاي خبر و خبرگزاريها، تكذيبهاي پيدرپي هم آغاز شد.
پس از انتشار خبري مبني بر دعوت از صفاييفراهاني و عبدالله نوري براي حضور در شوراي عالي اصلاحطلبان، اين دو عضو شاخص جريان اصلاحات نسبت به اين موضوع اظهار بياطلاعي كردند. صفاييفراهاني در پاسخ به اين پرسش ايرنا كه آيا به عضويت شورا درآمده است يا نه، تاكيد كرد از چنين موضوعي اطلاعي ندارد. همچنين دفتر عبدالله نوري در كانال اطلاعرساني خود نوشت: «ايشان تصميمي جهت حضور در شوراي مذكور ندارند» كه اين مطلب در گفتوگوي ايرنا با فرزند وي نيز مورد تاييد قرار گرفت.
همچنين ساعاتي بعد وقتي يك عضو شوراي سياستگذاري اصلاحطلبان كه بدون ذكر نام با فارس مصاحبه كرده بود تاكيد كرد مصطفي معين عضو شوراي عالي سياستگذاري اصلاحطلبان است اما خودش تمايلي به حضور در جلسات ندارد، معين نيز مجبور به واكنش شد. معين، وزير پيشين علوم در دولت اصلاحات كه پيشتر نيز نامش براي عضويت در شوراي عالي اصلاحطلبان مطرح شده بود ديروز تاكيد كرد كه انتشار چنين خبري بدون هماهنگي و اطلاع وي بوده است. او همچنين عضويت در اين شوراي عالي اصلاحطلبان را تكذيب و اعلام كرد در جريان اين دعوت نيست.
محسن هاشمي، رييس شوراي شهر تهران هم در گفتوگو با انتخاب دعوت از او براي حضور در شوراي سياستگذاري اصلاحطلبان را تكذيب كرد و گفت كه هنوز مشخص نيست مراد دقيق از آن تصميم چيست و اينكه تصميم اخذ شده در شوراي سياستگذاري اصلاحطلبان، براي عضويت حقوقي رييس شوراست يا خير؟ احتمال ديگر نيز اين است كه مقرر باشد يكي از اعضاي شوراي شهر تهران نيز در شوراي سياستگذاري اصلاحطلبان حاضر باشند. در اين صورت روال طبيعي اين است كه براي اين موضوع و انتخاب يك نماينده، در شوراي شهر رايگيري انجام شود. پيش از اين حرف و حديثها، غلامحسين كرباسچي در گفتوگويي با باشگاه خبرنگاران جوان ضمن انتقاد به مديريت اين شورا اظهار كردهبود كه عبدالله نوري جايگزين خوبي براي عارف است. البته چندي بعد به «اعتماد» گفت كه منظورش اين نبوده كه نوري به شوراي سياستگذاري بيايد و عارف از رياست بركنار شود و رسانه ديدگاه او را بد منتقل كرده است. همچنين حسين مرعشي، عضو هيات رييسه شوراي عالي اصلاحطلبان و سخنگوي حزب كارگزاران سازندگي در گفتوگويي درباره خبر پيوستن عبدالله نوري به شوراي عالي اصلاحطلبان تاكيد كرده بود كه وي به شوراي عالي سياستگذاري اصلاحطلبان نميآيد.
با اين حال روز گذشته روزنامه نزديك به كارگزارانيها اين خبر را منتشر كرد و باعث شد سيل تكذيبها از سوي هر ٤ عضوي كه سازندگي از آنها به عنوان اعضاي جديد شورا ياد كردهبود، به راه افتد. حرف و حديث در مورد تغيير اعضاي شوراي عالي سياستگذاري اصلاحطلبان از مدتها قبل آغاز شد. نقطه عطف انتقادات به اين مجموعه اصلاحطلب هم انتخابات شوراي شهر سال ٩٦ بود كه بهويژه در تهران فهرست نهايي اين شورا چندان باب طبع بزرگان اصلاحات و همچنين بدنه حامي اين جريان فكري نبود. با اين حال اعضاي اين شورا و همنظرانشان در خارج از آن جملگي معتقدند انتخابات ٩٢، ٩٤ و ٩٦ خروجي اين شورا بوده و اصلاحطلبان موفقيتشان را مديون آن هستند. از سويي ديگر گروهي ديگر معتقدند خروجي اين شورا افراد درجه يك اصلاحطلب نبوده و كاركرد مطلوب و متناسب با اين جريان فكري ندارند؛ ضمن اينكه بسياري بر سازوكار انتخاب اين افراد نيز خرده ميگرفتند. پس از پايان انتخابات ٩٦ قرار بر اين بود تا پوستاندازي در اين شورا نيز آغاز شده، پس از برگزاري جلسات آسيبشناسي، تغيير و تحولاتي در ساختار و عملكرد آن اتفاق افتد. اين تاييد و تكذيبها نشان ميدهد كه حتما گفتوگوها و رايزنيهايي در جريان است اما به تاييد نهايي نرسيده است.
17302