تاکید بر تولید رقابت‌پذیر و صادرات‌محور/ توقع ما از سازمان حمایت مچ‌گیری نیست

وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن اشاره به اینکه تولید در شرایط فعلی کشور از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ علیرغم اینکه بسیاری تلاش می‌کنند امید در کشور را تنزل دهند اما تولیدکنندگان سبب امید مجموعه کشور هستند؛ تاکید کرد که آنچه که امروز بسیار برای کشور اهمیت دارد، تولید رقابت‌پذیر و توجه به تولید با قابلیت صادرات است.

 به گزارش خبرآنی، سید محمد اتابک- وزیر صنعت، معدن و تجارت- در بیست و سومین همایش روز ملی حمایت از مصرف‌کنندگان، خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که در حال حاضر برای کشور بسیار مهم است، تولید رقابت‌پذیر است. ما برای این کار (تولید رقابت‌پذیر) اولین موردی که نیاز داریم، انگیزه و امید است؛ امروز دشمن به حقیقت امید در کشور را نشانه گرفته است. حضور تولیدکنندگان و اتفاقات خوبی که در کشور در حال شرف وقوع است و در گذشته هم بسیاری از آن‌ها به ثمر نشسته، امروز به نوعی کمرنگ جلوه داده می‌شود؛ قدمت برخی از کارخانجات به ۱۰ سال و ٢٠ سال و حتی دوره‌های سرمایه‌گذاری بعد از انقلاب برمی‌گردد. واقعاً بسیاری از لوازم خانگی که امروز در کشور تولید می‌شود،  طی چند سال اخیر به این رشد و توسعه رسیده است؛ بنابراین باید از همه این فعالان تشکر کنیم.

مقام عالی وزارت صمت ادامه داد: در همه رشته فعالیت‌ها، ما شاهد این موضوع هستیم. حتی در خصوص صنایع استراتژیک، بسیاری از این صنایع را پیش از انقلاب نداشتیم. بنده خودم تولیدکننده بودم و امروز که نگاه می‌کنم، می‌بینم در بحث‌های استراتژیکی که در کشور نیاز داشتیم، هیچ‌کدام مولود پیش از انقلاب نیستند و همگی بعد از انقلاب ایجاد شده‌اند اما  امروز که صحبت می‌شود، همه رو منتصب به گذشته می‌کنند؛  این دقیقاً همان نشانه گرفتن امید است.

وی تاکید کرد: شما فعالان و تولیدکنندگانی که امروز اینجا حضور دارید، باعث امید در مجموعه کشور هستید.  ما تولید را بهترین اقدام اقتصادی در جهت ارتقاء کشور می‌دانیم و شما کسانی هستید که به این مهم مشغول هستید.  مفهوم حمایت از مصرف‌کننده در حقیقت از تولید آغاز می‌شود؛ اگر تولید نباشد و اگر شما تولید کشور را دامن نزنید و گسترش ندهید، بخش توزیع و حمایت و... وجود نخواهد داشت. این زنجیره، زنجیره متصلی است که آخرین حلقه‌اش، حلقه اتصال به بازار است. تولید در کشور هم باید ارزیابی‌های خودش را داشته باشد که این همایش یکی از ارزیابی‌های مهم است که انجام می‌شود و هم باید توجه به صادرات داشته باشد.

اتابک مهمترین کار در جریان تولید را نگاه به صادرات و بازارهای بیرونی عنوان کرده و گفت: شما در رقابت با سایر کشورها و استانداردهای بین‌المللی ارزیابی می‌شوید.   یک اتفاق بسیار خوبی که در دولت چهاردهم افتاد، ایجاد پیمان‌های بین‌المللی بوده است که عرصه رقابت را برای شما فراهم می‌کند. به یاد دارم زمانیکه بنده در تولید بودم، زمانیکه تعرفه‌های اضافه به اجناس ما بسته می‌شد، رقابت پذیری ما را کم می‌کرد؛  امروز اتفاقی که افتاده خصوصاً در همین ماه‌های اخیر، بحث پیمان اقتصادی اوراسیاست. همانطور که پیش‌تر هم اعلام کردیم، ۸۷ درصد کالاهای ما با تعرفه صفر وارد و صادر می‌شود؛ یک بازار ۲۴۰ میلیونی مقابل خود دارید که قابلیت رقابت با همین شرایط را در آن خواهید داشت.

 وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه بسیاری از کالاهایی که در حال حاضر در کشور تولید می‌شود، از کیفیت بین‌المللی کامل برخوردار است، گفت: این پیمان هم مورد تصویب مجلس شورای اسلامی و هم مورد تصویب شورای نگهبان قرار گرفته است؛ در حال حاضر مجموعه کشورهایی که با ما در این اتحادیه حضور دارند، تمام اقدامات اجرایی را به اتمام رسانده‌اند و ما اکنون باید این مهم را به عملیاتی شدن، نزدیک‌تر کنیم. این کشورها که روسیه، بلاروس، قرقیزستان، قزاقستان و ارمنستان را شامل می‌شوند، همگی با ۸۷ درصد کالاهای خود را با تعرفه صفر مبادله می‌کنند؛ شما تولیدکنندگان ایرانی قابلیت رقابت با این کشورها را خواهید داشت. گمرکات و دیگر سازمان‌های ذیربط  خودشان را آماده می‌کنند تا این کار در فروردین یا اوایل اردیبهشت ماه سال آینده طبق دستور رئیس جمهور  عملیاتی شود.

توقع ما از سازمان حمایت، مچ‌گیری نیست، بلکه کمک به تولید هدف است

این مقام مسئول تصریح کرد: توقع ما از سازمان حمایت «مچ‌گیری» نیست؛ بلکه کمک به تولید است. قانون را از اکثریت می‌گیرند و نه از اقلیت. اگر بخشی هم به حقوق مصرف‌کننده اجحاف کرد، تنبیه یا اعمال قانون باید فقط متوجه همان بخش باید نه به کل. نباید به تولیدکنندگان کشور نگاه مچ‌گیری داشت. مفهوم عدل و انصاف هم در همین شرایط شکل می‌گیرد که  هر موضوعی، جای خود را داشته باشد. ما کنترل را برای کسانی می‌گذاریم که اقلیت هستند و شاید بخواهند سودجویی کرده و عامه مردم از آن لطمه خواهند دید.

اتابک ابراز امیدواری کرد که تولید کشور با برگزاری چنین نشست‌هایی علاوه‌براینکه ارزیابی صورت می‌گیرد، شرایطی هم پیدا کند که مشکلات و مسائل آن  بیشتر در بدنه دولت انعکاس پیدا کند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان خاطرنشان کرد: ما امسال، سال سختی را به خاطر ناترازیی‌ها پشت سر گذاشتیم؛ بنده از همه تولیدکنندگانی که در این شرایط سخت توانستند تولید کشور را حفظ کنند و نسبت به محیطی که در آن تولید کردند، کار بسیار خوبی انجام داده‌اند، باید تشکر کنم. امیدوارم این چنین مراسم و روز ملی که برای تولیدکنندگان است، الگوسازی شود و ما بتوانیم از آن استفاده کنیم.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.