خبرآنی/ایلام ناظر استانی طرح جهش تولید در دیمزارهای استان ایلام گفت: در استان ایلام بین ۹۰ تا ۹۵ درصد زمینها توسط کشاورزان به کشت غلات اختصاص مییابد در حالی که باید ۲۶ درصد زمینها به کشت غیرغلات اختصاص داشته باشد.
«خدابخش داودینصر» با حضور در خبرآنی اظهار کرد: در طرح جهش تولید در دیمزارها ۵ گروه محصولات راهبردی شامل غلات، حبوبات، گیاهان دارویی، نباتات علوفهای و دانههای روغنی کشت میشود که باید سهمی هم برای کشت غیرغلات نیز در نظر گرفته شود.
وی بارندگی، بیمه محصولات کشاورزی، آموزش کشاورزان و استفاده از بذر گواهیشده را بخشی از عوامل و ارکان این طرح برشمرد و تشریح کرد: تغذیه یا همان کوددهی در دو شکل پایه همزمان با کاشت و کوددهی سرک که بعد از کاشت در صورت تأمین رطوبت انجام میشود، بسیار مهم است و سه نوع کود ازته، فسفاته و پتاسه برای کشاورزان در این طرح تخصیص داده شده است.
داودینصر در خصوص ادوات ویژه دیمزار نیز گفت: برای اینکه حاصلخیزی خاک کم نشود باید از دستگاههای کمخاکورز از جمله دستگاه کشت مستقیم استفاده کنیم که تردد ماشینآلات در درون زمین، کمتر شود و خاک نیز زیاد دستکاری نشود تا رطوبت و کربن را در خود حفظ کند.
ناظر استانی طرح جهش تولید در دیمزارهای استان ایلام با بیان اینکه در دیمزار باید اقتصادی عمل کنیم، خاطرنشان کرد: کشت دیم، در اراضی شیبدار تا شیب ۱۲ درصد معقول است و نباید در زمینهای با بیش از این میزان شیب کشت کرد، زیراشکوب جنگل نیز برای کشت دیم مناسب نیست، زمینهای سنگلاخی هم بیشتر مناسب کشت مرتع هستند.
وی توضیح داد: کشت محصولات علوفهای و دارویی و حبوبات و دانههای روغنی باید در تناوب با غلات باشد و کشت تکراری زمینه رشد عوامل زیانرسان و آفت و علف هرز را بهوجود میآورد و هزینه مبارزه را بالا میبرد.
داودینصر افزود: سال گذشته حدود ۹۳ هزار هکتار از اراضی دیم استان زیر کشت این طرح بود و امسال تا کنون ۸۰ هزار هکتار زیر پوشش قرار گرفته و این میزان افزایش مییابد.
انتهای پیام