امضای تفاهم‌نامه همکاری اتاق ایران و سازمان فنی‌وحرفه‌ای

به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، در مراسمی با حضور رئیس و نایب‌رئیس اتاق ایران، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای ضمن امضای تفاهم‌نامه از یکصد فرصت سرمایه‌گذاری در سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای رونمایی شد. متن تفاهم‌نامه به امضای پیام باقری، نایب‌رئیس اتاق ایران و غلامحسین محمدی، رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای رسید.

در ابتدای این نشست صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق ایران با توجه به اهمیت موضوع آموزش مسائل فنی و مهارت‌آموزی در مقاطع دانشگاهی، گفت: ارتقای سطوح آموزشی در دانشگاه‌ها با این هدف که فارغ‌التحصیلان به عنوان سفیران مهارت تلقی شوند و بتوانند نیاز صنایع را برآورده کنند، برای اتاق ایران اهمیت بالایی دارد. در واقع به دنبال آن هستیم که دانشجویان در کنار کسب تخصص‌ها، مهارت‌های لازم را بیاموزند و نیاز صنایع را برآورده کنند.

او ادامه داد: وزارت کار مدتی است طرح سفیران مهارت را کلید زده و اقدامات کارشناسی و مطالعاتی خوبی روی آن انجام داده است و اتاق ایران هم از ابتدا در کنار اجرای این طرح قرار داشته تا بتواند در مسیر پیشبرد اهداف آموزشی کشور نقش مؤثری ایفا کند. اتاق ایران نیاز صنایع، واحدهای تولیدی و خدماتی مختلف به نیروی کار ماهر را به عنوان یک نیاز مبرم شناسایی کرده است و اعتقاد دارد برای رفع آن می‌تواند با برنامه‌ریزی طی همکاری با وزارت تعاون و سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای، گام بردارد.

نتیجه همکاری اتاق ایران و وزارت تعاون حذف کمبود نیروی کار ماهر است

احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این مطلب که دولت ارتباط مستقیم با صاحبان کسب‌وکار و بازرگانان را موضوعی جدی و مهم می‌پندارد، تصریح کرد: زمینه‌ای فراهم شده تا سطح ارتباطات بین اتاق ایران و وزارت‌خانه افزایش پیدا کند. برای اجرای چند پروژه تعریف شده در وزارت‌خانه این همکاری ضروری است.

او از همکاری با اتاق ایران به عنوان یک همکاری صددرصدی یاد کرد و افزود: باید هر دو طرف در همه حوزه‌ها از ابتدا تا انتها در کنار هم باشیم. درباره اهمیت این بحث هم باید گفت که بر اساس تجربیات سایر کشورها، سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای باید نیروی کار را به گونه‌ای آموزش دهد که توانایی انجام کار در هر شرایطی را داشته باشد، بنابراین جایگاه این مهارت‌آموزی بسیار بالاست.

میدری نتیجه این همکاری را حذف یکی از عوامل کمبود نیروی کار ماهر دانست.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش دیگری از سخنان خود به قانون حداقل دستمزدها اشاره کرد و گفت: طبق قانون و بر اساس منطق، باید حداقل دستمزدها را برای هر صنف به صورت متفاوت در نظر گرفت، بنابراین در تلاش هستیم که در استان‌ها با همکاری اتاق‌های استانی، استانداری‌ها و تشکل‌های کارگری، حداقل یک صنف را از سایر صنوف متفاوت در نظر بگیریم؛ اما با وجود اینکه می‌دانیم باید دستمزد منطقه‌ای را هم در دستورکار قرار دهیم، هنوز شرایط و زیرساخت‌های اجرای این طرح فراهم نیست.

میدری همچنین به بحث مدیریت ارزی و وضعیت نامناسب آن در کشور اشاره و تأکید کرد: وضعیت ارزی حاکم، ناشی از سیاست‌های نادرست پذیرفته شده از سال 97 تاکنون است و امروز با توجه به تغییر شرایط و بالا رفتن حجم مصارف و نیازهای ارزی باید این سیاست‌ها را بازنگری و اصلاح کنیم. از طرفی در مدیریت بازار ارز باید با صاحبان کسب‌وکار همکاری کرد.

هم‌رسانی بین صنایع و دانش‌آموختگان را دنبال می‌کنیم

پیام باقری، نایب‌رئیس اتاق ایران انعقاد این تفاهم‌نامه را اقدامی ارزشمند توصیف کرد و گفت: کمبود نیروی کار ماهر یکی از چالش‌های امروز در تمام دنیاست و فقط به ایران محدود نمی‌شود و شاید علت آن را بتوان مواجه دنیا با پیری جمعیت و رشد فزاینده فناوری‌های نو دانست.

او ادامه داد: در ایران علاوه بر دو دلیلی که ذکر شد، با مهاجرت نیروی کار ماهر و کارآمد نیز مواجه هستیم و امیدواریم با اجرای طرح سفیران مهارت و نتایج حاصل از تفاهماتی که بین اتاق ایران و سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای صورت گرفته، شاهد مهاجرت‌های معکوس شویم. در سال 1403 طبق مطالعات انجام شده، رتبه کمبود نیروی کار ماهر دوازدهمین مانع در محیط کسب‌وکار عنوان و این موضوع در دو بخش صنعت و کشاورزی به عنوان پنجمین مانع اعلام شده است.

باقری گفت: اتاق ایران می‌تواند در سه بعد تبیین سیاست‌های مهارت‌آموزی، میانجی‌گری و آموزش با تکیه بر تفاهمی که امضا شد، گام بردارد. طبق گزارش مرکز پژوهش‌های اتاق ایران نقش اتاق‌ها در حرفه‌آموزی سابقه دیرینه دارد هرچند در این حوزه کم توفیق بوده است.

نایب‌رئیس اتاق ایران ادامه داد: اتاق باید زمینه هم‌رسانی بین صنایع و دانش‌آموختگان را مهیا کند و طرح سفیران مهارت می‌تواند نقطه آغازی برای فعالیت‌های مشترک در مسیر مهارت‌آموزی باشد.

بخش آموزش با نیاز بازار هم‌خوانی ندارد

عیسی منصوری، رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران هدف همکاری با سازمان فنی‌وحرفه‌ای را در حوزه ارتقای مهارت نیروی کار برشمرد و گفت: یکی از معضلات امروز بخش تولید و صنعت، عدم تطابق بخش آموزش با آنچه در صحنه کار و اجرا به آن نیاز داریم، است.

او تصریح کرد: با توجه به نیازی که در صحنه عمل به نیروی کار ماهر داریم، اتاق ایران و سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای وارد فاز همکاری شدند و در این قالب سازمان فنی‌وحرفه‌ای می‌تواند در حوزه ایجاد زیرساخت‌ها برای رفع نیاز بازار وارد عمل شود.

شکل‌گیری مرکز توسعه مهارت در دستورکار قرار دارد

غلامحسین محمدی، رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای نیز از آغاز یک حرکت با همکاری بین پارلمان بخش خصوصی و سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای صحبت کرد و گفت: اتاق ایران، موتور محرک اقتصاد ملی است و برای همین همکاری در بخش مهارت‌آموزی و در کنار آن اجرایی شدن طرح سفیران مهارت را در دستورکار خود قرار دادیم و برای تکمیل این طرح‌ها، یکصد فرصت سرمایه‌گذاری در حوزه آموزش فنی‌وحرفه‌ای با هدف مشارکت بخش خصوصی، معرفی کردیم.

او تصریح کرد: به استناد پژوهش‌های انجام شده کمبود نیروی کار ماهر یک معضل تکرارشونده است. بعد آموزشی، عدم دسترسی به آموزش‌های فراگیر و عدم اتصال آموزش‌ها به بازار کار از دلایل فقر نیروی کار ماهر به شمار می‌آید.

محمدی با نگاهی به روند ایجاد شغل‌های جدید و از بین رفتن شغل‌های قدیمی گفت: در طول زمان بخشی از مهارت‌ها منسوخ شده و در کنار آن مهارت‌های جدید جایگزین می‌شوند. در یک سال اخیر بالغ بر 40 درصد کارفرمایان به دلیل عدم تطابق مهارت‌ها دست به کاهش نیروی کار زدند. ناترازی آموزش‌ها و عدم تطبیق آن با نیاز بازار کار موجب شده با وجود اینکه بیش از یک میلیون کارجو در کشور وجود دارد، همواره کارفرمایان از نبود نیروی کار ماهر گله‌مند باشند.

رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای خاطرنشان کرد: راهکاری که در دیگر کشورهای دنیا برای رفع این معضل به کار گرفته می‌شود این است که کارفرمایان خودشان وارد عرصه آموزش شوند. این ورود در چارچوب مدل‌های متفاوتی تعریف شده است که در ایران هم قابلیت تعریف و اجرا دارد.

او ادامه داد: سازمان تصمیم گرفته برای پاسخ‌گویی به مسئله تأمین نیروی کار ماهر در ایران به هم‌آفرینی نزدیک شود تا عرضه‌کنندگان، تقاضاکنندگان و تنظیم‌کنندگان بازار کار با هم یک راهکار مناسب ارائه دهند. دو مصداق این هم‌آفرینی اجرای پروژه کنسرسیوم‌های مهارت‌آموزی و دیگری رونمایی از کتاب یکصد فرصت سرمایه‌گذاری است که امروز انجام شد.

محمدی درباره پروژه سوم هم‌آفرینی به امضای تفاهم‌نامه برای شکل‌گیری مرکز توسعه مهارت اشاره کرد که بین اتاق ایران و سازمان منعقد شد تا بر اساس آن و تعریف پروژه‌های لازم، تربیت نیروی انسانی مورد حمایت قرار گیرد. او تأکید کرد: در قالب تفاهم انجام شده، استانداردهای آموزشی را با مجموعه صنایع به‌روز می‌کنیم و در این زنجیره اشتغال از زیرساخت مهارت به اشتغال پایدار می‌رسیم.

اعلام آمادگی کمیسیون‌های فاوا و مسئولیت اجتماعی اتاق ایران برای همکاری در حوزه آموزش

در بخش بعدی این نشست محمود اولیایی، رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران یکی از مأموریت‌های این کمیسیون را در حوزه آموزش و نیازسنجی صنایع مختلف در حوزه نیروی کار عنوان کرد و گفت: این کمیسیون آمادگی همکاری در قالب تفاهم‌های انجام شده با سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای را دارد.

همچنین سادینا آبایی، رئیس کمیسیون فاوا اتاق ایران با بیان اینکه برای رفاه مردم فناوری‌های دیجیتال مورد استفاده قرار گرفته است، تأکید کرد: همچنین در این مقوله می‌توان با شفافیت بالا از ظرفیت هوش مصنوعی استفاده کنیم.

او با توجه به برنامه هفتم توسعه و ضرورت ترتیب نیروی مهارتی که در این برنامه مورد توجه قرار دارد گفت: کمیسیون فاوا اتاق ایران با بررسی‌هایی که انجام داده سرفصل‌های موردنیاز مهارتی صنایع مختلف را تهیه کرده که قابل استفاده است. همچنین وزارت تعاون می‌تواند شرایطی را فراهم کند که برای روز دختران و ICT که 25 آوریل است با همکاری کمیسیون فاوا اتاق ایران اقداماتی به صورت هدفمند انجام شود.

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.