با بالا گرفتن تنشها میان نخستوزیر رژیم صهیونیستی و رئیس شینبت، او اعلام کرد که رئیس شینبت چند روز قبل از آغاز عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر 2023، ضمن تاکید بر اینکه حماس به دنبال تقابل نظامی با این رژیم نیست، توصیه کرد تسهیلاتی غیرنظامی جهت کمک به این جنبش در مدیریت نوار غزه داده شود.
به گزارش خبرآنی، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی حملات خود علیه «رونین بار» رئیس سرویس جاسوسی شینبت را تشدید کرد و گفت که او قبل از حمله هفتم اکتبر ۲۰۲۳ توصیههایی را برای اعطای تسهیلات به جنبش حماس در مدیریت نوار غزه در ازای برقراری آرامش میان ۲ طرف ارائه کرد.
به گزارش سایت شبکه خبری «الجزیره»، در طول ماههای گذشته روابط نتانیاهو و بار با اختلافنظر بر سر موضوعات مختلف مخدوش شده تا جایی که نتانیاهو رئیس شینبت را از هرگونه مذاکرات احتمالی آتی درباره توافق غزه کنار گذاشت.
رسانههای رژیم صهیونیستی در این خصوص اعلام کردند که علت اختلافنظرها میان نتانیاهو و بار در درجه اول به ۲ مساله برمیگردد، اولی تمایل نتانیاهو به اینکه تصمیمگیری درباره بازگشت یا عدم بازگشت به جنگ در غزه با او باشد و این در حالی است که رونین بار نمیخواهد این جنگ ازسرگرفته شود و توصیه میکند توافق غزه با هر سه مرحلهاش به طور کامل اجرا شود.
اما موضوع دوم مربوط به اصرار نتانیاهو به راضی نگه داشتن وزرای وابسته به بلوک راست افراطی در کابینهاش و کسانی است که ارتش را به ناکامی در ممانعت از حمله هفتم اکتبر ۲۰۲۳ و یا پیشبینی آن متهم میکنند.
در ادامه حملات نتانیاهو علیه رونین بار، دفتر او شنبه با صدور بیانیهای اعلام کرد: رئیس شینبت در نشستی برای ارزیابی شرایط امنیتی در اوایل اکتبر ۲۰۲۳ توصیه کرد در ازای برقراری آرامش میان ۲ طرف، تسهیلات مدنی به حماس (برای مدیریت غزه) اعطا شود.
همچنین در این بیانیه ادعا شد که بار در همان نشست بر لزوم اجتناب از اجرای عملیاتهای ترور در غزه و لبنان جهت جلوگیری از آغاز دور جدیدی از تنشها تاکید کرد.
بر اساس این بیانیه، در مقابل نتانیاهو توصیه کرد که در صورت تشدید تنشها، سران حماس در غزه «ترور» شوند.
همچنین این بیانیه اعلام شد: ارزیابی اطلاعاتی که سوم اکتبر ۲۰۲۳ به نتانیاهو ارائه شد، حاکی از این است که رئیس شینبت قاطعانه تاکید کرد که حماس از تقابل نظامی با اسرائیل اجتناب میکند و اگر «اسرائیل» چشمانداز اقتصادی مثبتی را برای غزه ایجاد کند، امکان حفظ ثبات طولانی مدت در نوار غزه وجود دارد.
در حالی که مسوولان رژیم صهیونیستی مسوولیت خود در شکست هفتم اکتبر ۲۰۲۳ را پذیرفتند و استعفاهای خود را ارائه کردند که با مخالفت نتانیاهو مواجه شدند، با این حال نتانیاهو از تشکیل کمیتهای رسمی برای انجام تحقیقات درباره آنچه ناظران آن را بزرگترین نفوذ امنیتی و اطلاعاتی در «تاریخ» این رژیم میدانند، شانه خالی کرد.
در جنگی که رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ با حمایت کامل آمریکا علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت، بیش از ۱۶۰ هزار فلسطینی که بیشترشان زن و کودک بودند، شهید و زخمی شده و بیش از ۱۴ هزار تن دیگر مفقود شدند.
انتهای پیام