موسوی: فرارهای مالیاتی رفاه ۸۰ میلیون ایرانی را نشانه گرفته است

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: اگر یک فرد فرار مالیاتی داشته باشد، همه جامعه آسیب می‌بیند. این میزان یا توسط یک مودی مالیاتی و یا از درآمد ۸۰ میلیون ایرانی پوشش داده می‌شود. امروز که قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان در آستانه اجراست، نیازمند فرهنگ‌سازی هستیم.

به گزارش خبرآنی، سید فرید موسوی عصر امروز در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر درباره قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان گفت: نظام مالیاتی کشور ما را می‌توان به قبل و بعد از قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان تقسیم کرد. تحولی که این قانون در نظام مالیاتی ایجاد کرده با هیچ اقدامی در راستای کارآمد کردن اقتصاد قابل مقایسه نیست. به هر حال سالهاست ایجاد شفافیت برای ما یک آرزو و شعار بود. سالها بود که از عدالت مالیاتی دم می‌زدیم و عمده فشار مالیاتی ما روی مودیان مالیاتی منظم و متعهد بوده است.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: در گذشته فضا برای بسیاری از کسانی که غفلت مالیاتی داشتند، باز بود و جولان می‌دادند. قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان در سال ۱۳۹۸ در مجلس تصویب شد و راه را برای یک نظام مالیاتی مبتنی بر عدالت هموار کرد. اجرای این قانون از زمان تصویب تاکنون دو بار به تعویق افتاد؛ اما از سال جاری اجرای این قانون عملیاتی شده است.

نماینده مراغه و عجب‌شیر در مجلس با بیان اینکه مجلس امروز در کنار دولت هستیم که بتوانیم زمینه اجرای حداکثری این قانون را فراهم کنیم، گفت:  نظام مالیاتی کارآمد از مهم‌ترین ارکان کشورهایی است که اقتصاد کارآمد دارند.

نمی‌توانیم سیستم فعلی اقتصاد را با شوک‌های سنگین رو به رو کنیم

موسوی ادامه داد: ‌تولید داده‌های اقتصادی نسبت به سالهای گذشته پیشرفت کرده است. تاکنون از طرف سازمان امور مالیاتی دستگاهی معرفی نشده است که همکاری مالیاتی نداشته باشد. اجرای قانون و یک نظام تحولی نمی‌تواند کن فیکون باشد. نمی‌توانیم سیستم فعلی اقتصاد را با شوک‌های سنگین رو به رو کنیم. ۹۷ - ۹۸ درصد دستگاه‌های دولتی در شفافیت مالیاتی فعالند. نسبت به دو درصد باقی مانده هم تقاضا داریم هر چه سریع‌تر اقدام کنند.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: انتظار داریم هر فعالیت اقتصادی و هر تراکنشی به صورت جامع و منظم تدوین شود. اما سامانه مودیان یک بحث فرهنگی هم دارد. زیرساخت‌ها و قانون فراهم است اما نیازمند فرهنگ‌سازی عمومی توسط سازمان امور مالیاتی و رسانه‌ها هستیم. ما همیشه مالیات قشر آسیب‌پذیر را می‌گرفتیم و بعد حقوقشان را می‌دادیم اما برای سالها بده بستان‌های پنهانی شکل می‌گرفت و فاکتورهای سوری رد و بدل می‌شد و مالیاتی شناسایی نمی‌شد.

محدودیت فعالیت‌های سوداگرانه با توصیه‌های اخلاقی ایجاد نمی‌شود

وی با اشاره به جلسه دو هفته گذشته کمیسیون اقتصادی گفت: محدودیت فعالیت‌های سوداگرانه با توصیه‌های اخلاقی ایجاد نمی‌شود. آمادگی سامانه مودیان مالیاتی دلگرمی اجرای قانون مالیات بر سوداگری هم هست. این مورد جزو دستورات اصلی کمیسیون اقتصادی مجلس است.  امیدواریم پیش از سال ۱۴۰۴ اجرایی شود. سامانه مودیان مالیاتی به ما اطلاعاتی را می‌دهد که عده قلیل سوداگر چه کسانی هستند.

موسوی در ادامه برنامه به روش مالیات ستانی در گذشته اشاره کرد و گفت: سالهای پیش مودی مالیاتی اظهارنامه رو تقدیم می‌کرد و به مامور سازمان امور مالیات اثبات می‌کرد. در این میان برخی شیطنت‌ها اتفاق می‌افتاد. این فرآیند بسیار سنتی و پرهزینه بود. امروز و با قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان فرآیند مذکور برای حدود ۱۰۰ هزار مودی مالیاتی تسهیل شده است.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: یکی از دستاوردهای این قانون تسهیل فرآیندهای مالیاتی است. مزایایی که این قانون برای سیستم اقتصادی ما دارد که حتی به نفع اصناف ما هم هست. اگر آموزش و فرهنگ‌سازی به‌درستی اتفاق بیفتد،‌ اصناف و اتحادیه‌ها مطلع خواهند شد. اگر یک فرد فرار مالیاتی داشته باشد، یا یک مودی مالیاتی و یا دولت از درآمد ۸۰ میلیون ایرانی آن را پوشش می‌دهد. ما باید این فرهنگ مالیاتی را تقویت کنیم.

وی در پایان گفت:‌ انتظار مجلس این است که سازمان امور مالیاتی با کسب‌وکارهای کوچک همراهی‌های لازم را داشته باشند. قانونی به این گستردگی به زیر ساخت قوی نیاز دارد که در این زمینه باید به امنیت اطلاعات توجه کنیم. برخی مناطق کشور ما به اینترنت هم دسترسی مناسبی ندارند. مجلس و کمیسیون اقتصادی نحوه اجرای قانون را پیگیری و رصد خواهد کرد.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.