تشدید عملیات تخریب منازل و املاک فلسطینی‌ها در کرانه باختری در راستای طرح اسموتریچ

منابع از تشدید عملیات تخریب منازل و املاک فلسطینی‌ها در کرانه باختری در راستای طرح وزیر دارایی رژیم صهیونیستی برای گسترش شهرک‌سازی و پایان دادن به وجود فلسطینی‌ها در کرانه باختری خبر می‌دهند.

به گزارش خبرآنی، مقامات رژیم اشغالگر صهیونیستی تخریب‌های سیستماتیک در کرانه باختری را تشدید کرده و به دنبال سیاست «ویران کردن بیش از آنچه می‌سازند» طبق دیدگاه «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از گسترش شهری فلسطین و تقویت شهرک‌ها هستند. این استراتژی شامل تخریب تأسیسات، اعمال محدودیت‌های بوروکراتیک که مانع ساخت و ساز می‌شود و تسهیل حملات شهرک‌نشینان است که حضور فلسطینی‌ها در کرانه باختری را تهدید و درد و رنج فلسطینی‌ها را عمیق‌تر می‌کند.

به گفته «راجح التلاحمه» پژوهشگر مرکز تحقیقات اراضی، مقامات رژیم اشغالگر در حال انجام اقدامات خود برای الحاق کرانه باختری هستند زیرا سال جاری شاهد اجرای عملی اظهارات اسموتریچ است و این رژیم تأسیسات مسکونی و کشاورزی در مناطق جنوبی الخلیل (جنوب کرانه باختری) را تخریب کرد. اولین عملیات تخریب در ۲۷ ژانویه تا ۱۹ فوریه صورت گرفت. رژیم اشغالگر طی این مدت ۳۵ تأسیسات فلسطینی را تخریب کردند.

تشدید عملیات تخریب منازل و املاک فلسطینی‌ها در کرانه باختری در راستای طرح اسموتریچ
کرانه باختری

وی در مصاحبه با «العربی الجدید» گفت: اشغالگران در تلاش هستند تا راهبردی را در عملیات تخریب، مبتنی بر ایده «تخریب بیشتر، با هزینه کمتر»، با اجازه دادن به گروه‌های شهرک‌نشین افراطی برای انجام عملیات تخریب به‌جای کادر اداره مدنی و خودروهای نظامی ارتش یا با اجبار فلسطینی‌ها به تخریب تأسیسات خود انجام دهند.

التلاحمه به روش‌های دیگری درباره طرح اسموتریچ از طریق آنچه «تخریب روانی- تخریب قبل از ساخت» نامیده می‌شود، با بهره‌برداری از پیچیدگی‌های اقتصادی و حقوقی اشاره می‌کند.

التلاحمه توضیح می‌دهد: تخریب روانی شامل محدود کردن رفت و آمد شهروند فلسطینی و محاصره آن از طریق ممانعت از حرکت و انجام آزادانه زندگی روزمره‌اش و ایجاد مشکلات اقتصادی مداوم و تجزیه روستاها و جوامع فلسطینی است. تخریب تنها به تخریب ساختمان‌ها با ابزارهای مکانیکی محدود نمی‌شود، بلکه شامل محدود کردن تردد در ازای دادن اجازه به شهرک‌نشینان برای آزادی ساخت و ساز به ویژه در شهرک‌های غیرقانونی است.

به گفته این پژوهشگر این نوع تخریب در پیچیدگی مراحل قانونی مورد نیاز برای ساخت و ساز در مناطق طبقه بندی شده به عنوان مناطق «ج» (طبق طبقه بندی اسلو) مشهود است. منطقه ج بیش از ۶۰ درصد از کرانه باختری را تشکیل می‌دهد و اسرائیل کنترل تقریبا کاملی بر اجرای قانون، برنامه ریزی و ساخت و ساز (علاوه بر کنترل نظامی) دارد.

وی خاطرنشان می‌کند آنچه وضعیت را پیچیده‌تر می‌کند این است که فاصله بین الخلیل و اردوگاه سالم در جنین از صدها ایست بازرسی نظامی می‌گذرد که دسترسی به مجوزهای قانونی را با مشکل مواجه می‌کند و روند ساخت و ساز فلسطین را در چارچوب رویه‌های پیچیده بروکراتیک در چارچوب سیاست تخریب روانی سیستماتیک تقریبا غیرممکن می‌کند.

التلاحمه گفت: بر اساس این دیدگاه، تخریب از طرق مختلف اجرا می‌شود. زمانی که مقامات رژیم اشغالگر در شمال کرانه باختری ۱۶۰۰۰ دونم از زمین‌های کشاورزی غصب شده فلسطینی را اجاره کردند و آن را بدون تعیین محدودیت زمانی برای این اجاره به مراتع برای شهرک‌نشینان چوپان تبدیل کردند. بر این اساس این سرزمین‌ها که فلسطینی‌ها برای زراعت و ساخت خانه‌های خود از آن استفاده می‌کردند به مناطق ممنوعه برای آن‌ها تبدیل شده است و از هرگونه ساخت و ساز و استفاده از آن به هر طریقی منع هستند. این مسئله مسیر را برای گسترش شهرک‌سازی هموار می‌کند. این مناطق تحت پوشش قانونی رژیم صهیونیستی به عنوان «اراضی دولت» طبقه‌بندی می‌شوند و بعدا به کانون‌های شهرک‌سازی و ساختمان‌های جدیدی تبدیل می‌شوند که در خدمت پروژه شهرک‌سازی هستند.

برنامه‌های اسموتریچ برای تخریب گسترده املاک فلسطینی‌ها محدود به مناطقی در کرانه باختری با طبقه‌بندی «ج» نمی‌شود، بلکه به مناطق طبقه‌بندی شده به‌عنوان «الف» تحت کنترل کامل فلسطینی‌ها نیز گسترش می‌یابد، همانطور که اکنون با سرعت فزاینده‌ای در اردوگاه‌ها در شمال کرانه باختری رخ می‌دهد، جایی که اشغالگران خانه‌ها را به ویژه در طول حملات خود تخریب می‌کنند. این طرح همچنین تخریب در مناطق طبقه‌بندی شده به عنوان «ب» (تحت کنترل مدنی فلسطین و کنترل امنیتی مشترک اسرائیل و فلسطین که حدود ۲۵ درصد از کرانه باختری را تشکیل می‌دهد) را هدف قرار می‌دهد.

«جاد اسحاق» مدیرکل مرکز پژووهش‌های کاربردی «اریج» به العربی الجدید گفت: اسموتریچ در تلاش است تا قوانینی را تصویب کند که از گسترش مناطق فلسطینی‌ها جلوگیری کند و این گسترش را به نفع طرح‌های شهرک سازی پیش ببرد. آخرین این تصمیمات در پایان ماه گذشته صادر شد و طبق آن شهرک نشینان حق خرید زمین در کرانه باختری را بدون هیچ گونه نظارتی دارند و سپس این تصمیم آنها را به مالکان واقعی اراضی تبدیل می‌کند.

«عاید مرار» مشاور حقوقی مرکز مقاومت در برابر شهرک سازی، در مصاحبه‌ای با العربی الجدید هشدار داد: اظهارات اسموتریچ نباید دست کم گرفته شود. او در رابطه با کرانه باختری به خاطر داشتن مسئولیت وضعیت شهرک‌سازی شاید مهم‌ترین وزیر باشد. اسموتریچ می‌خواهد سخنان خود را به اعمال واقعی تبدیل کند و خطر اظهارات او از اینجا ناشی می‌شود به‌ویژه که او بر بنیامین نتانیاهو کنترل دارد زیرا می‌تواند دولت را ساقط کند.

مرار اگرچه اظهارات اسموتریچ را مبنی بر تخریب بیش از آنچه فلسطینی‌ها می‌سازند، اغراق آمیز می‌داند اما پیش‌بینی می‌کند اسموتریچ برای اجرای بیشترین تعداد دستور تخریبی که صادر شده و در حال حاضر به ۲۵ هزار ابلاغیه در کرانه باختری می‌رسد، تلاش کند.

وی گفت: رژیم اشغالگر در دو جنبه کار می‌کند: شهرک سازی و تخریب املاک فلسطینی‌ها که از این طریق انجام می‌شود که به فلسطینی‌ها اجازه ساخت و ساز در منطقه ج نمی‌دهد و درنتیجه فلسطینی‌ها بدون مجوز مجبور به ساخت و ساز می‌شوند و بعدا اداره مدنی دستوراتی را برای تخریب این ساختمان‌ها صادر می‌کند.

«جمال جمعه» هماهنگ کننده کمپین مردمی مقاومت در برابر شهرک سازی به العربی الجدید گفت: وقتی اسموتریچ صحبت می‌کند، استدلال خود را بر اساس وجود توافق با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای تسریع شهرک‌سازی و الحاق مطرح می‌کند. وی بلافاصله پس از اینکه ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شد، از شورای شهرک‌ها خواست تا تشکیل جلسه دهد.

جمعه گفت اسموتریچ از زمان پیوستن به دولت (اواخر سال ۲۰۲۲)، یک «انقلاب شهرک سازی» را اعلام کرد و یک فرآیند شهرک‌سازی فشرده را برای آماده سازی برای طرح الحاق آغاز کرد.

با گسترش تخریب‌ها به منطقه «ب» که براساس اسلو از نظر مدنی زیر نظر تشکیلات خودگردان فلسطین است و تشدید تخریب‌ها در قدس و منطقه ج، رژیم صهیونیستی به دنبال کاهش حضور فلسطینیان در این مناطق است که باعث ایجاد سوال در مورد آینده سیاسی در کرانه باختری می‌شود. این اقدامات و الحاق منجر به تغییر نشانه‌های جغرافیایی و سیاسی و تبدیل تشکیلات خودگردان به یک حکومت شهری صرف در مکان‌هایی می‌شود که از یکدیگر جدا هستند.

وی هشدار داد که این امر با ایجاد مناطق متروکه بدون منابع و آب و تبدیل آنها به مناطق مسکونی کاملا وابسته به رژیم اشغالگر که منجر به فروپاشی نظام سیاسی در کرانه باختری می‌شود، در را به روی عملیات کوچاندن باز می‌کند.

جمعه بر این باور است که تجاوز گسترده‌ای که در شمال کرانه باختری، به ویژه علیه اردوگاه‌ها صورت می‌گیرد و عملیات تخریب در آنجا بی سابقه است و تنها در جریان تهاجم سال ۲۰۰۲ رخ داد که در آن زمان مقدمه‌ای بود برای یک پروژه بزرگ سیاسی مبتنی بر تبدیل کرانه باختری به کانتون‌ها، ساختن دیوارهای نژادپرستانه و تحمیل راه حل نهایی توسط رژیم صهیونیستی و پایان دادن به اسلو و مذاکرات.

جمعه در مورد هدف قرار دادن اردوگاه‌ها و تخریب آنها، علیرغم طبقه‌بندی آنها به عنوان مناطق «الف» گفت: این تجاوز چندین دلیل دارد که مهمترین آنها ضربه زدن به مقاومت است. رژیم اشغالگر اردوگاه‌ها را کانون اصلی مقاومت فلسطین می‌داند و معتقد است حمله به مقاومت در اردوگاه‌ها به آن در کرانه باختری پایان می‌دهد. زیرا طرح‌های بزرگ مثل الحاق تنها با پایان دادن به هرگونه مقاومت در برابر پروژه‌های اشغالگران امکان پذیر است. دومین نکته، ضربه زدن به آژانس امدادرسانی به آوارگان فلسطینی (آنروا) به عنوان شاهدی بر نکبت و جنایات مستمر رژیم اشغالگر از طریق حمله به اردوگاه‌ها، تخریب زیرساخت‌های آنها، انجام اقدامات تخریبی و آواره کردن ساکنان آنها است. احتمالا این سیاست به تدریج به بقیه اردوگاه‌های کرانه باختری بعد از بستن دفاتر آنروا در قدس منتقل می‌شود.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.