افزایش خطر دیابت و بیماری قلبی بامصرف شیرین‌کننده‌های مصنوعی

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، مواد شیرین‌کننده مصنوعی به طور گسترده‌ای در محصولات مختلف از جمله نوشیدنی‌های گازدار، آب‌نبات، پودینگ‌ها، غذاهای کنسروی، مربا و ژله‌ها، محصولات لبنی و بسیاری دیگر از غذاها و نوشیدنی‌ها، به‌ویژه آن‌هایی که به‌عنوان بدون قند یا رژیمی در بازار یافت می‌شوند، استفاده می‌شوند.

6 شیرین‌کننده مصنوعی که در جهان برای استفاده در مواد غذایی تأیید شده‌اند شامل آسپارتام، ساخارین، آسه‌سولفام پتاسیم، سوکرالوز، نئوتام و آدوانتام است. علاوه بر استفاده در غذاها و نوشیدنی‌های شیرین، این مواد در بسیاری از محصولات شور نیز یافت می‌شوند، مانند غذاهای آماده، کچاپ‌ها و سس‌ها، و حتی نان.

یکی از پرکاربردترین شیرین‌کننده‌ها، آسپارتام است که با نام‌های تجاری مختلفی شناخته می‌شود. این ماده 200 برابر شیرین‌تر از شکر است بنابراین برای ایجاد طعم شیرینی، به مقدار کمتری از این ماده نسبت به شکر نیاز است.

تحقیقات نشان داده‌اند که شیرین‌کننده‌های مصنوعی ممکن است اثرات منفی بر سلامت داشته باشند، به‌ویژه اگر به‌طور مکرر مصرف شوند. این مواد با چندین مشکل سلامتی مرتبط بوده‌اند، از جمله تأثیر بر عملکرد سیستم گوارشی، ایجاد سردرد و تغییر در چشایی و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و بیماری‌های قلبی و عروقی.

براساس گزارش مدیکال‌نیوز تودی، یک مطالعه جدید که اثر آسپارتام را در موش‌ها بررسی کرده است، شواهد بیشتری ارائه و نشان داده که ممکن است این ماده به افزایش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی منجر شود. 

این مطالعه نشان داده که آسپارتام باعث افزایش ترشح انسولین، هورمونی که قند خون را کنترل می‌کند، می‌شود که منجر به تشکیل پلاک‌های چربی یا آترواسکلروز (تصلب شرائین) می‌گردد.

طی 30 دقیقه پس از مصرف آسپارتام، سطح انسولین در موش‌ها به طور قابل‌توجهی افزایش یافت. محققان اشاره کردند که این امر غیرمنتظره نبود، چرا که گیرنده‌های شناسایی شیرینی در دهان، روده‌ها و سایر بافت‌های موش‌ها و انسان‌ها وجود دارند.

این گیرنده‌ها به آزادسازی انسولین پس از مصرف قند کمک می‌کنند. آسپارتام که 200 برابر شیرین‌تر از شکر است، به نظر می‌رسید گیرنده‌ها را فریب داده و باعث ترشح انسولین بیشتری می‌شود.

افزایش سطح انسولین تنها بلافاصله پس از مصرف آسپارتام مشاهده نشد. موش‌هایی که رژیم غذایی حاوی آسپارتام داشتند، سطح انسولین بالایی به طور مداوم داشتند، که نشان می‌دهد مصرف بلندمدت این شیرین‌کننده مصنوعی ممکن است منجر به مقاومت به انسولین شود، که به طور چشمگیری خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می‌دهد.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

  • پایان کار برانکو ایوانکوویچ در چین

    به گزارش خبرنگار مهر، برانکو ایوانکوویچ سرمربی نام‌آشنای کروات که در سال‌های گذشته با موفقیت‌های چشمگیر در پرسپولیس محبوبیت زیادی در فوتبال ایران...

  • ترامپ از کدام تعلل سخن می‌گوید؟

    گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم- اخیراً دونالد ترامپ رئیس جمهور عهدشکن آمریکا در سخنانی بدون اشاره به تغییر موضع ناگهانی کشورش درخصوص پذیرش حق ذاتی...

  • پورحمیدی به خیبر پیوست

    به گزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از روابط عمومی باشگاه خیبر خرم‌آباد، حسین پورحمیدی دروازه‌بان دو فصل اخیر تیم فوتبال تراکتور تبریز با عقد...

  • رونمایی از صنعت سبز در رویداد صنعت مالی تهران

    به گزارش تسنیم، محمود درخشان مدیرعامل دانش بنیان پترو ایمن شریف با بیان اینکه امسال نمایشگاه هفدهم صنعت مالی در حالی میزبان دست اندرکاران، سرمایه...

  • سایه بی‌قانونی در سامانه رسمی ثبت معاملات ملکی

    احتمالاً آدرس را اشتباه تایپ کرده‌اید. شما به طور خودکار به صفحهٔ اول هدایت خواهید شد. برای دسترسی سریع‌تر بر روی خانه یا جستجو کلیک کنید.

  • آغاز مسابقات برترین‌های گلف کشور از فردا

    به گزارش خبرگزاری تسنیم، مسابقات گلف قهرمانی کشور در بخش بازیکنان برتر مرد از فردا تا 21 خردادماه به صورت استروک‌پلی، انفرادی و بر اساس قوانین...

  • صدور قبض برق ۱۵ روزه می‌شود

    به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس اعلام توانیر، عبدالامیر یاقوتی با اشاره به افزایش مصرف برق در سال جاری نسبت به سال گذشته، اظهار کرد: اگرچه در...

  • چرا غنی‌سازی؟

    به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه «خراسان» در یادداشتی درباره غنی سازی نوشت: رهبر معظم انقلاب در سخنانشان در سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) در ۱۴...

  • خرید واگن های چینی مترو به کجا رسید؟

    به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم،  در سال 96، دولت بر اساس ماده 58 برنامه ششم توسعه مکلف شد 2000 دستگاه واگن برای کلانشهرها که از این تعداد...

  • برای قاتل هم جا باز کنید

    گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم – علی مزروعی: قتل خانم الهه حسین‌نژاد، دختری 24 ساله از اسلامشهر، که در تاریخ چهارم خرداد 1404 به طرز دلخراشی در...

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.