جعفر؛ میعادفر، رئیس اورژانس کشور، در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، اظهار کرد: در هر بحران، وزارت بهداشت نقش مهمی ایفا میکند. این وزارتخانه با داشتن ساختار وسیعی شامل 64 دانشگاه علوم پزشکی در سراسر کشور و معاونتهای مختلف در حوزههای بهداشت، درمان، دارو، غذا، اورژانس و انتقال خون، به همراه سازمانهای وابسته، در خدمت مردم قرار دارد و وظیفه ارائه خدمات بهداشتی و درمانی را بر عهده دارد.
وی افزود: در حال حاضر، در مانور شبیهسازی زلزله که بر اساس سناریو طراحی شده است، دانشگاههای علوم پزشکی ایران، تهران، شهید بهشتی و دانشگاه علوم بهزیستی (وابسته به وزارت بهداشت)، به همراه سازمانهای انتقال خون و اورژانس کشور، که در این مانور به نمایندگی از اورژانس استان تهران حضور دارند، در پنج پهنهای که برای این سناریو پیشبینی شده، مستقر شدهاند.
میعادفر متذکر شد: در این مانور، تیمها در حال انجام وظایف مختلف بهداشتی هستند. این وظایف شامل اقدامات پیشگیرانه بهداشتی، مدیریت بیماریها، کنترل بیماریهای واگیر، مراقبت از مادران باردار، مراقبت از نوزادان و کودکان، و بهداشت محیط میشود. همچنین، توزیع آب و غذا در این مانور در حال انجام است و گروههای بهداشت محیط مسئول مدیریت و نظارت بر این امور هستند. این اقدامات هم به صورت شبیهسازی شده و هم به صورت واقعی اجرا میشود. در زون مرکزی، بیمارستانی مستقر است که در آن دو کیس واقعی درمان شدند و اقدامات درمانی لازم برای آنها انجام شد.
وی گفت:در واقع، ما همزمان با اجرای نقشهای خود در این مانور، با حوادث احتمالی نیز روبهرو هستیم. در این مانور، پیشبینی شده که حدود 10 هزار نفر درگیر باشند. در همین راستا، تیمهای بیمارستانیمان که در حال حاضر در بیمارستان مستقر هستند، وظیفه انجام انواع و اقسام اقدامات درمانی را بر عهده دارند. این بیمارستان در حال حاضر تمامی متخصصان مورد نیاز را برای مدیریت و درمان حوادث احتمالی در اختیار دارد.
وی افزود: با هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح، تیم بیمارستانی از کرمانشاه به این منطقه اعزام و مستقر شده است. این بیمارستان تمامی امکانات لازم را دارد، از جمله دو اتاق عمل، حدود 10 تا 12 تخت آیسییو و تمامی تجهیزات مورد نیاز برای انجام اقدامات درمانی. بهطور کامل مشابه یک بیمارستان واقعی، تمام خدمات درمانی در این بیمارستان ارائه میشود. لازم به ذکر است که همین بیمارستان در مراسم اربعین نیز به مدت یک ماه در منطقه خسروی مستقر بود و به زائرین خدمت رسانی میکرد. پزشکان متخصص ارتوپدی، قلب، بیهوشی و طب اورژانس در این بیمارستان مستقر هستند و آماده ارائه خدمات به بیماران است.
وی بیان کرد: در بحث فوریت پزشکی، بر اساس سناریو، تعدادی از مصدومین باید به مناطق مختلف منتقل میشدند، که این انتقال هم بهصورت زمینی و هم هوایی انجام شد. در زونهای پنجگانه، تیمهای اورژانس با استفاده از تمام ظرفیتها مشغول به انجام این اقدامات هستند. البته لازم به ذکر است که تنها تیمهای اورژانس ما نیستند که در این زمینه فعالیت دارند؛ مدیریت انتقال مصدومین تحت نظارت اورژانس استان تهران است. علاوه بر این، سایر سازمانها مانند ارتش، سپاه و آمبولانسهای خصوصی نیز در کنار همکاران اورژانس به انجام این فرآیند کمک میکنند.
میعادفر گفت: این هماهنگی و همافزایی بین سازمانها باعث میشود که در زمان وقوع حادثه، خدمات به راحتی پیدا شده و به طور مؤثرتر ارائه شود.
انتهای پیام/