نخست‌وزیر انگلیس با طرح حفظ صلح اوکراین به دیدن ترامپ می‌رود

نخست‌وزیر انگلیس به ترامپ طرحی برای اعزام کمتر از ۳۰۰۰۰ نیروی اروپایی به اوکراین ارائه خواهد کرد تا از حمایت آمریکا برای استقرار این نیروها مطمئن شود.

به گزارش خبرآنی، تلگراف نوشت: انتظار می‌رود که «کر استرمر» نخست‌وزیر انگلیس در دیدار هفته آینده خود با «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا در واشنگتن توضیح دهد که چگونه نیروهای اروپایی می‌توانند هرگونه توافق آتش‌بس با میانجیگری رئیس‌جمهور ایالات متحده را کنترل کنند. اما به گفته مقامات غربی که در مورد این طرح‌ها مطلع شده‌اند، او از ترامپ می‌خواهد که جت‌های جنگنده و موشک‌های آمریکایی را در حالت آماده باش در اروپای شرقی قرار دهد تا در صورت نقض هرگونه آتش‌بس توسط روسیه، با نیروی مرگبار پاسخ دهد. 

استراتژی انگلیس و فرانسه برای «نیروی اطمینان بخش» در اوایل این هفته در نشستی اضطراری در پاریس به قدرتمندترین رهبران اروپا ارائه شد، زیرا آنها در تلاش بودند تا به ترامپ که مذاکرات صلح با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه را آغاز کرد، پاسخ دهند. این در میان ترس از اینکه رئیس جمهور ایالات متحده دستان خود را از اوکراین و هرگونه آتش بس تقریباً بلافاصله پس از منعقد شدن هر توافقی بشوید، تنظیم شد. 

«پیت هگست»، وزیر دفاع آمریکا گفته است که مسئولیت هر گونه عملیات حفظ صلح در اوکراین بر عهده اروپایی‌ها و کانادا خواهد بود.

نخست‌وزیر انگلیس با طرح حفظ صلح اوکراین به دیدن ترامپ می‌رود
نشست پاریس درباره اوکراین

نخست وزیر انگلیس قول داده است که به عنوان یک «پل» بین واشنگتن و اروپا عمل کند، زیرا به نظر می رسد این قاره و کی‌یف از تلاش‌های صلح ترامپ منجمد شده‌اند. استارمر این ادعا را مطرح خواهد کرد که به نفع ایالات متحده است که در جلوگیری از حمله روسیه برای سومین بار پس از پایان جنگ، درگیر بماند. 

بر اساس طرح انگلیسی-فرانسوی، کمتر از ۳۰۰۰۰ سرباز به رهبری اروپا در شهرها، بنادر و دیگر سایت‌های زیرساختی حیاتی اوکراین، مانند نیروگاه‌های هسته‌ای، بسیار دور از خطوط مقدم فعلی مستقر خواهند شد. 

یک مقام غربی گفت، این مأموریت به جای استقرار یک نیروی بسیار بزرگتر در کشور جنگ زده، بر «نظارت فنی» از جمله هواپیماهای اطلاعاتی، نظارتی و شناسایی، هواپیماهای بدون سرنشین و ماهواره‌ها برای ارائه "تصویر کاملی از آنچه در حال وقوع است" تکیه خواهد کرد. این منبع افزود: این عملیات با قدرت آتش کافی برای «نظارت و سرنگون کردن این حملات» برای بازگشایی حریم هوایی اوکراین و فعال کردن پروازهای تجاری پشتیبانی می شود. کشتی‌های گشتی نیروی دریایی نیز به دریای سیاه فرستاده می‌شوند تا تهدیدات روسیه علیه مسیرهای کشتیرانی تجاری را زیر نظر بگیرند. 

طرح ترسیم شده توسط مقامات غربی بسیار کمتر از مأموریت ۲۰۰۰۰۰ نیروی حافظ صلح است که توسط ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، به عنوان بهای احتمالی برای امضای توافقنامه صلح درخواست شده بود. اما با مخالفت آلمان، اسپانیا و ایتالیا با استقرار نیرو، گزینه‌های اروپایی برای تامین امنیت آینده اوکراین محدود به نظر می‌رسد. 

استارمر پس از خروج از مذاکرات در پاریس گفت که چنین عملیاتی مستلزم «پشتیبانی» آمریکا برای بازدارندگی روسیه از حمله مجدد است. این مقام غربی گفت: هدف از پشتیبانی این است که اطمینان حاصل کنیم که هر نیرویی که مستقر شود، توسط روسیه به چالش کشیده نخواهد شد. 

نخست‌وزیر انگلیس با طرح حفظ صلح اوکراین به دیدن ترامپ می‌رود
ماکرون -استارمر

عقب‌نشینی می‌تواند شامل جت‌های جنگنده آمریکایی مستقر در رومانی و لهستان باشد که آماده پاسخگویی به هرگونه تجاوز روسیه در آینده هستند. یک نیروی زمینی چندملیتی بسیار بزرگ‌تر نیز می‌تواند بر روی مرزهای شرقی ناتو مستقر شود تا در صورت لزوم برای محافظت از نیروهای اروپایی در داخل اوکراین حرکت کند. این مقام گفت: «دلیل این که این یک نیروی حافظ صلح یا اجرای صلح یا نیروی بازدارنده نیست، این فرض است که توقف، آتش بس، دعواها، پایه و اساس چیزی را به شما داده است که ممکن است ساختارش سبکتر باشد.»

نخست‌وزیر انگلیس با طرح حفظ صلح اوکراین به دیدن ترامپ می‌رود
زلنسکی

این استراتژی همچنین یک سیاست طولانی مدت برای عدم قرار دادن نیروهای ناتو در رویارویی مستقیم با نیروهای روسیه در حمایت از اوکراین را برآورده می کند. 

انتظار  می‌رود که ترامپ به عقب‌نشینی بپردازد، این بدان معناست که هیچ نیروی آمریکایی پس از جنگ در اوکراین مستقر نمی‌شود. یک مقام اروپایی به تلگراف گفت که ناتو همچنین باید درباره بند ۵ دفاع متقابل خود بحث کند که بیان می‌کند حمله به یک عضو حمله به همه است. در حالی که هیچ انتظاری وجود ندارد که این بند شامل نیروهای اروپایی مستقر در اوکراین شود، برخی از کشورها اصرار دارند که اگر مسکو تصمیم به حمله به قلمرو آنها به دلیل استقرار این نیروها بگیرد، این پوشش باقی خواهد ماند. 

روز چهارشنبه، زلنسکی پس از پاسخ به رئیس جمهور آمریکا که اوکراین را مسئول حمله روسیه دانست و گفت که کشور به انتخابات نیاز دارد، با ترامپ وارد جنگ لفظی شد و در پاسخ گفت: متأسفانه ترامپ، با تمام احترامی که برای او به عنوان رهبر ملتی که ما بسیار به آن احترام می‌گذاریم، قائلم، در حباب اطلاعات نادرست زندگی می کند.

ترامپ سپس زلنسکی را «دیکتاتور» خواند و گفت «بهتر است سریع حرکت کند وگرنه کشوری باقی نخواهد ماند.»

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.