ضرورت قانونی اتصال تمامی دستگاه‌ها به سامانه املاک

به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، سید سجاد حسینی وفا کارشناس اقتصادی در رابطه با ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان و مزیت راهبردی تکمیل و راه‌اندازی کامل این سامانه گفت: طبق ماده 169 مکرر قانون مالیات‌های مستقیم یکی از مهم‌ترین سامانه‌های جامع اطلاعاتی حوزه مسکن باید از مسیر خوداظهاری تکمیل گردد. این سامانه راهبردی که سامانه املاک و اسکان است؛ باید اطلاعات سرپرست خانوارها را در زمینه اطلاعات محل سکونت خود و سکونتگاه‌های اصلی و فرعی هر خانواده با سازوکار خوداظهاری بگیرد و همه سرپرست خانواده‌ها باید این اطلاعات را در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند. خانه‌هایی که در سامانه ثبت نشده باشند، خانه خالی محسوب می‌شوند و صاحبان‌شان باید مالیات بپردازند. ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان با استفاده از اطلاعات اسناد دفترچه‌ای، عادی و تک برگ صورت می‌گیرد.

این کارشناس اقتصادی در ادامه افزود: بر اساس قانون، مالکان واحدهای مسکونی مکلف به تایید اقامت اعلام شده توسط خود یا بهره‌برداران واحد در سامانه املاک و اسکان هستند. برای ثبت اسناد تک برگ جهت ورود به سامانه، شماره یکتا مورد نیاز است. اما اسناد مالکیتی که قبل از سال 1395 صادر شده‌اند، نیاز به ارائه شماره یکتا ندارند و باید شماره املاک و صفحه ثبت شود.

وی ادامه داد: تکمیل و راه‌اندازی سامانه املاک و اسکان با هدف ساماندهی امور در حوزه مسکن در دستور کار قرار دارد. برخی به اشتباه تصور می‌کنند که تنها کارکرد سامانه مورد بحث، اعمال مالیات بر خانه‌های خالی است. در حالی که این موضوع فقط یکی از مزیت‌های سامانه است.  سامانه املاک و اسکان بستری برای دسترسی به اطلاعات دقیق مالکیتی و سکونتی افراد به وجود می‌آورد که زمینه سیاست‌گذاری‌های صحیح را ایجاد می‌کند. بدون در اختیار داشتن اطلاعات، تصمیم‌سازی در حوزه‌های مختلف امکان‌پذیر نیست. در دنیای امروز، داده‌ها نقش مهمی در سیاست‌گذاری‌ها ایفا می‌کنند.

این کارشناس اقتصادی در رابطه با ساماندهی بازار مسکن و عرضه خانه‌های خالی با تکمیل یافتن سامانه املاک و اسکان گفت: بر اساس قانون، وزرات راه و شهرسازی باید به تکمیل و راه‌اندازی این سامانه اقدام کند. به نحوی که اطلاعات همه شهروندان به لحاظ مالکیت و سکونت در این سامانه در دسترس باشد.  در صورت عدم تکمیل و راه‌‌اندازی سامانه املاک و اسکان ساماندهی امور در حوزه مسکن و به تعادل رساندن قیمت‌ها شدنی نخواهد بود. اطلاعاتی که از این سامانه به دست می‌آوریم به لحاظ اجرای قانون اعمال مالیات بر خانه‌های خالی برایمان اهمیت دارد.

حسینی‌وفا در ادامه گفت: تعادل بخشیدن به بازار مسکن و اخذ مالیات بر خانه‌های خالی یکی از نتایج مهم تکمیل سامانه املاک و اسکان است. بنابراین با توجه به رشد 3 برابری ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان با اتصال صدور دسته چک بانک‌ها، باید تمامی دستگاه‌های مختلف اجرایی و ارائه خدمات آن‌ها منوط به ثبت و تکمیل اطلاعات هویت مکانی در این سامانه باشد.

وی در پایان گفت: بیش از 4 سال است که سامانه املاک و اسکان و الزام ارائه خدمت تنها منوط به ثبت و تکمیل اطلاعات فردی و خانوادگی هر یک از درخواست‌کنندگان خدمات دولتی و حاکمیتی به قانون تبدیل شده است و تاکنون متاسفانه اقدام خاصی در زمینه اتصال دستگاه‌ها به سامانه املاک و اسکان انجام نشده است و کمیسیون اصل نود مجلس نیز صریحا اعلام کرده است که تا پایان سال با همه متخلفان برابر قانون برخورد خواهد کرد و با این نظارت و برخورد مستقیم مجلس برای اجرای قانون، انشالله که شاهد اجرای کامل سامانه املاک و اسکان باشیم.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.