به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، جوزف استیگلیتز، برنده جایزه نوبل اقتصاد، طی اظهاراتی هشدار داد که تهدیدهای تعرفهای دونالد ترامپ آمریکا را به «جایی ترسناک برای سرمایهگذاری» تبدیل کرده و ممکن است باعث ایجاد رکود تورمی شود.
وی که استاد دانشگاه کلمبیا و اقتصاددان پیشین بانک جهانی و همچنین زمانی رئیس شورای مشاوران اقتصادی بیل کلینتون بوده است، در مصاحبهای با روزنامه انگلیسی گاردین گفت: این سیاستها خطرناکترین سناریوی ممکن را ایجاد میکنند و آن یک نوع رکود تورمی است.
استیگلیتز استدلال کرد که علیرغم خوشبینی درباره اقتصاد آمریکا در آغاز سال جاری میلادی، عدم قطعیتی که توسط سیاستهای نامشخص تعرفهای ترامپ و بیاعتنایی آشکار او به حاکمیت قانون ایجاد شده است، سرمایهگذاری را کاهش خواهد داد.
وی افزود: اگر شما یک شرکت در آمریکا یا اروپا باشید، آیا فکر میکنید که یک بازار جهانی در اختیار دارید، یا فقط یک بازار اروپایی؟ کارخانههای خود را کجا مستقر خواهید کرد؟
این برنده جایزه نوبل در ادامه تصریح کرد که تلاشهای ایلان ماسک برای کاهش بخشهای دولتی بدون مجوز کنگره و بیتوجهی ترامپ به قراردادها از جمله پیمان تجاری که در دوره اول خود با کانادا و مکزیک امضا کرد، سیگنالهای منفی برای سرمایهگذاران ارسال میکند.
وی گفت: دولت آمریکا تعداد زیادی قرارداد دارد و ما بهسادگی آنها را لغو میکنیم. چه میزان ریسک را میخواهید بپذیرید؟ آمریکا، به نظر من، به جایی ترسناک برای سرمایهگذاری تبدیل شده است.
استیگلیتز هشدار داد که این عدم قطعیت احتمالاً رشد اقتصادی را کاهش میدهد، درحالیکه تعرفههای ترامپ و واکنشهای متقابل سایر کشورها موجب افزایش تورم خواهد شد.
بر اساس این گزارش، چشمانداز افزایش تورم در بزرگترین اقتصاد جهان باعث شده است که سرمایهگذاران انتظارات خود را برای کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) کاهش دهند، زیرا نگرانیها درباره تأثیرات یک جنگ تجاری جهانی در حال افزایش است.
استیگلیتز همچنین گفت که فدرال رزرو «بهوضوح نگران» تأثیرات تورمی سیاستهای ترامپ است، که ممکن است آن را به افزایش نرخ بهره سوق دهد.
وی افزود: تقریباً همه اقتصاددانان توافق دارند که تعرفهها قیمتها را افزایش خواهند داد. میزان این افزایش تا حدی به میزان تقویت نرخ ارز بستگی دارد، اما همه اقتصاددانان معتقدند که این تقویت نرخ ارز هرگز آنقدر نخواهد بود که اثر تعرفهها را جبران کند.
انتهای پیام/