یکی از شرکتهای دانشبنیان پنجمین نسخه از گزارش زیستبوم دانش بنیان را تهیه کرده که قرار است در هفته آینده رونمایی شود.
به گزارش خبرآنی، مصطفی عرب، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان فعال در حوزه اعتبارسنجی در نشست خبری امروز از رونمایی از گزارش زیستبوم دانشبنیان ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: مراسم رونمایی از این گزارش طی برگزاری مراسمی در روز ۷ اسفند ماه خواهد بود.
وی این گزارش را پنجمین گزارش سالانه شرکتهای دانشبنیان دانست و اظهار کرد: این گزارش، ترجمهای از گزارش زیست شرکتهای دانشبنیان است که بر پایه پردازش و تجمیع اطلاعات تا سال ۱۴۰۲ تهیه شده است. این گزارش توصیفی-آماری، مبتنی بر پایگاه داده شرکتهای دانشبنیان است و شامل اطلاعات آماری شرکتها، صورتهای مالی، درآمدها و تسهیلات دریافتی این شرکتها میشود.
عرب اظهار کرد: پس از تدوین، پردازش و طبقهبندی اطلاعات، با استفاده از نرمافزارهای تخصصی، دادهها مصور و تحلیلهای لازم ارائه میشود تا نیازهای مخاطبان را برآورده کند.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان با بیان اینکه گزارش زیست بوم دانشبنیانهای سال ۱۴۰۲ در ۹ فصل تهیه شده است، خاطر نشان کرد: در این گزارش علاوه بر اطلاعات آماری و درآمدی، به موضوعاتی مانند تسهیلات و تأمین مالی شرکتها، تجارت خارجی شرکتهای دانشبنیان، خصوصاً صادرات و روشهای جدید تأمین مالی مانند انتشار اوراق، فرابورس و تأمین مالی جمعی پرداخته است.
وی اضافه کرد: همچنین سعی شده است ارقام و اطلاعات کلیدی گزارش با شاخص جهانی نوآوری مرتبط شود که سالانه توسط سازمان جهانی مالکیت فکری منتشر میشود. ایران در این گزارش رتبه ۶۴ را کسب کرده است.
مدیر عامل این شرکت دانشبنیان یادآور شد: در این گزارش، به بررسی وضعیت استانهای مختلف در اقتصاد دانشبنیان و حوزههای مختلف فناوری نیز پرداخته شده است.
وی خاطرنشان کرد: در دو فصل پایانی، جایگاه نهادهای مالی در تأمین مالی شرکتهای دانشبنیان مشخص شده است. تأمین مالی به عنوان موتور محرک توسعه اقتصاد دانشبنیان، نقش ارکان مختلف در این فرآیند و عملکرد هر یک از این نهادها بررسی شده است. بهویژه، سیستم بانکی عملکرد ویژهای داشته است و بانکها به صورت تخصصی مورد تحلیل قرار گرفتهاند.
وی تاکید کرد: انتظار میرود با بررسی هر یک از این فصول، نهادهای تصمیمگیر، مجری، متولی و سیاستگذار علم و فناوری، تصمیمسازی خود را مبتنی بر دادهها انجام دهند. این رویکرد در شرایط کنونی که تغییرات گستردهای در بخشهای مختلف دولت در حال وقوع است، اهمیت بیشتری دارد. تصمیمگیریهای مبتنی بر داده، احتمال اثرگذاری و دستیابی به اهداف را افزایش میدهد.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تهیه و تجمیع این اطلاعات نقش بسزایی داشته است و بازخوردهای مثبتی از همکاران دریافت کردهایم. این بازخوردها در بهبود پنجمین نسخه گزارش مؤثر بودهاند.
عرب افزود: هر ساله با توجه به نظرات همکاران، سعی کردهایم گزارش را به گونهای تنظیم کنیم که در تصمیمگیریها مفید واقع شود. ما همواره تلاش کردهایم همراه با نهادهای مجری و سیاستگذار پیش برویم و به سؤالات سیاستگذاران از طریق اطلاعات پاسخ دهیم.
انتهای پیام