آرامش دانشگاه‌ها و تکریم محققین چراغ پژوهش را در کشور روشن می‌کند

به گزارش خبرنگار خبرآنی، دکتر شاهین آخوندزاده در سی‌امین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی که با حضور رئیس جمهور در سالن امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، با بیان این‌که این جشنواره عالی‌ترین جشنواره تحقیقات علوم پزشکی کشور است، گفت: همواره فرآیند این جشنواره از اردیبهشت‌ماه شروع می‌شد ولی امسال به دلیل تغییر دولت زمان محدودی برای برگزاری داشتیم و از آذرماه آغاز کردیم.

وی با اشاره به شیوه انتخاب برگزیدگان این جشنواره گفت: برگزیدگان این جشنواره از طریق دو مکانیسم ثبت‌نام در جشنواره و بررسی فعال توسط دبیرخانه جشنواره انتخاب شده و بر اساس سابقه پژوهشی پنج‌ساله آن‌ها امتیازدهی شدند.

به گفته رئیس هیئت‌اجرایی جشنواره رازی؛ برای انتخاب برگزیدگان علاوه بر امتیاز مقالات، کتب تالیفی و پتنت خارجی نیز در محاسبات لحاظ شده است. همچنین در بخش پژوهش برتر نیز مقاله‌ای که برد بین‌المللی داشته، به صورت تک فعالیت فرد محاسبه شده است.

وی خاطر نشان کرد: داوران ملی از دانشگاه‌های مخلتف داوری انجام دادند و ۳۷ برگزیده حقیقی و حقوقی انتخاب شدند.

آخوندزاده با بیان این‌که امسال اعتبارات کم‌تری برای جشنواره هزینه شده است، افزود: علی‌رغم افزایش کیفیت این جشنواره و افزایش میزان جایزه برگزیدگان حقیقی، به دلیل این‌که در سطح ملی این جشنواره برگزار شده است، تعداد برگزیدگان کاهش پیدا کرده است. از نظر میزان جوایز به صورت کل و هزینه‌های داوری، اعتبارات کم‌تری را هزینه کردیم.

وی ادامه داد: در بخش برگزیدگان حقوقی دانشگاه‌های برتر، مراکز تحقیقاتی برگزیده، مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان به طور خاص شرکت‌هایی که محصولات آن‌ها در بازار داخلی و بین‌المللی وجود دارد، انتخاب شدند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره اهداف برنامه هفتم توسعه گفت: در برنامه هفتم توسعه اهدافی به‌ویژه در مورد رتبه علمی در نظر گرفته شده است، ولی اعتبار مورد نیاز برای آن‌ها کجا مشخص شده است؟ ما آرزو داریم که به اهداف تعیین‌شده در این برنامه دست پیدا کنیم ولی اعتبارات مالی آن به طور خاص در حوزه علم و فناوری مشخص نیست.

وی به نقطه قوت کشور در نیروی انسانی اشاره کرد و افزود: با این حال ولی از نظر منابع مالی اصلاً قابل قیاس با سایر کشورهای منطقه نیستیم. تعاملات بین‌المللی ما ضعیف شده و از همه مهم‌تر این‌که صنعت خصوصی پویا؛ جایی که باید دارو در تحقیق و توسعه یک شرکت کشف شود، نداریم.

آخوندزاده با تاکید بر این‌که آرامش در دانشگاه‌ها و تکریم محققین می‌تواند چراغ پژوهش در کشور را روشن کند، افزود: متاسفانه از سال ۱۳۸۴ به بعد در حدود ۲۰ سال تنها دو بار روسای جمهور در جشنواره تحقیقات و فناوری رازی شرکت کرده‌اند. از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴ به صورت روتین این جشنواره با حضور رئیس‌جمهور برگزار می‌شده ولی در دوره‌های بعد فقط دو بار با حضور رئیس جمهور برگزار شده است. امیدواریم با حضور دکتر پزشکیان این رویه دوباره در کشور ما رایج شود.

منبع : مهر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.