مس، آلومینیوم و مواد پلیمری بهعنوان روکش جریان هادی الکتریسیته، مواد اولیه اصلی تولید سیم و کابل هستند؛ علیرغم وجود ظرفیت تولید حتی تا سه - چهار برابر نیاز کشور، نیروی انسانی و هرآنچه که برای تولید نیاز است اما مواد اولیه مورد نیاز، امروز بطور مکفی دست تولیدکننده نمیرسد و بنا به گفته فعالان صنعت سیم و کابل با تامین نشدن مواد اولیه با مشکلاتی مواجه خواهیم شد.
به گزارش خبرآنی، صنعت سیم و کابل یک صنعت زیر ساختی است که جزو نیاز بسیاری از صنایع است. از انواع برقکشی ساختمانها، معابر، کارخانهها، لوازم برقی، خودروسازی و... همگی به این برمیگردد که به این صنعت نیاز دارند؛ بنابراین این صنعت، یک صنعت استراتژیک است.
علیرضا معتمدرسا- نایبرئیس انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران- در نشست خبری که امروز (دوشنبه) در محل این انجمن برگزار شد، ضمن اشاره به تاریخچه این صنعت ٣٠ ساله، اظهار کرد: صنعت سیم و کابل یک روزی جزو صنایع آرمانی بین صنایع موجود کشور بود. مواداولیه نظیر مس، آلومینیوم، مواد پلیمری و... را با حساب مشخص میتوانستیم تامین و کار کنیم، همچنین میتوانستیم برنامهریزی برای یک ماه، سه ماه، شش ماه و حتی یک سال آینده داشته باشیم و فعالیت میکردیم. اما برای تامین مواداولیه اصلی که مس، آلومینیوم و مواد پلیمری است دچار مشکل شدهایم و عرضه بصورت مکفی صورت نمیگیرد.
وی افزود: برخی سیاستگذاریها موجب سخت تامین شدن مواد اولیه شده است. امسال، سال سختی را پشت سر گذاشته و سومین سالی است که قطعی برق را تجربه میکنیم؛ تاکنون به هر نحوی با تامین ژنراتور، گازوئیل و...، مدیریت میکردیم؛ اما امسال آن مدیریت هم با تدوام قطعی برق در زمستان در کنار محدودیتهای گاز، چالشها بر انگیز شده است.
این فعال صنعتی، تصریح کرد: اما نکته مهم و اصلی تامین خود مواداولیه است که اعلام میکنیم در صورت عدم تامین قراردادهایی که از قضا پروژههای ملی کشور و نیاز ملی هستند، بدون پاسخ خواهند ماند.
ادامه دارد...