به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه پایگاه خبری خبرآنی، هفتمین اجلاس روسای دانشگاههای سطح یک ایران و روسیه صبح امروز با حضور وزیرعلوم، دستیار سیاسی رییس جمهور و سفیر ایران در روسیه در باغ نگارستان برگزار شد.
وزیرعلوم، در این نشست طی سخنانی با اشاره به بحرانهای سیاسی منطقه و جهان مسئولیت اجتماعی دانشگاهها را خطیر خواند و گفت: این مسائل بیش از پیش استفاده از دیپلماسی علمی برای آگاهی، عقلانیت و افزایش آگاهیهای افکار عمومی به منظور ایجاد آرامش و آسایش در جهان را فراهم میکند.
وی با بیان اینکه جنگ و تنشهای منطقهای تنها یک کشور را در بر نمیگیرد و همه کشورها را درگیر میکند، افرود: رفع این مسائل همکاری و هم افزایی بیشتر کشورها را نیاز دارد.
وزیرعلوم گفت: این مشکلات در هم تنیده دانشگاهها و مراکز پزشکی و اساتید را از دسترسی آزاد به دادههای علمی باز میدارد. گسترس دیپلماسی علمی و فناوری و تمدنی می تواند مسیر ما را به سمت حل مشکلات رهنمون سازد.
سیمایی صراف در پایان گفت: برگزاری این نشست فرصتی مغتنم و گامی استوار برای دیپلماسی علمی و همکارری دوجانبه است. حاضران و روسای محترم به عقد تفاهمنامه و گامهای اساسی برای اجرایی شدن تفاهمنامههای قبلی و تخصصی بردارند.
سیدحسین حسینی سرپرست دانشگاه تهران نیز در این نشست طی سخنانی اظهار داشت: این اجلاس با گرامیداشت نودمین سال تاسیس دانشگاه تهران همزمان شده است. این دانشگاه به عنوان قدیمیترین و بزرگترین دانشگاه ایران در طول نود سال گذشته در تحولات علمی فناوری فرهنگی اجتماعی اقتصادی و سیاسی ایران نقش جدی داشته و به عنوان نماد آموزش عالی ایران، همواره نهادی پیشرو در توسعه علمی، فناوری و نوآوری بوده است.
وی با اشاره به همجواری جغرافیایی، اشتراکات فرهنگی و تاریخی و روابط راهبردی ایران و روسیه، تاکید کرد: این همجواری زمینهای مستحکم برای توسعه همکاریهای علمی و دانشگاهی بین دو کشور را فراهم کرده است.
سرپرست دانشگاه تهران با بیان اینکه این پیوند عمیق، امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند گسترش و نهادینهسازی است، تاکید کرد: گسترش ارتباطات بین دانشگاهیان و دانشجویان دو کشور باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد و دانشگاهها به عنوان موتور محرکه توسعه علمی، نقش کلیدی در این فرآیند ایفا کنند.
دبیرخانه اجلاس روسای دانشگاههای ایران و روسیه فعالتر شود
حسینی تاسیس دبیرخانه ارتباط بین دانشگاههای دو کشور را یکی از رویدادهای خوب عملیاتی در این زمینه برشمرد و گفت: البته دبیرخانهها و همکاریهای بین دانشگاهی در تعمیق ارتباط علمی باید فعالتر از گذشته عمل کنند. انتظار میرود که در این نشست نیز گامهای عملی و موثری برای تحقق اهداف مشترک برداشته شود.
وی افزود: مهمترین انتظار از برگزاری این نشست عملی کردن مواردی که پیش از این مورد توافق قرار گرفته و باز کردن افقهای تازه برای همکاری است.
سرپرست دانشگاه تهران گفت: توافق اخیر روسای دانشگاههای دو کشور در بندهای مربوط به همکاریهای علمی و فناوری مندرج در سند توافق جامع راهبردی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه میتواند مسیر همکاریهای علمی را هموارتر کند.
حسینی با اشاره به ماده 30 این توافق جامع گفت: بر اساس این ماده، طرفهای متعهد به توسعه و تقویت روابط بلند مدت و سازنده در زمینه تحصیلات عالی فناوری و نوآوری مبادرت خواهند کرد و پروژههای علمی و فنی مشترک اجرا می شود.
دانشگاه شهید بهشتی از پژوهشگاههای ایرانی علاقهمند به همکاری با روسیه حمایت میکند
آقامیری، رییس دانشگاه شهید بهشتی در این نشست با اشاره به اینکه در تعاملات علمی دو کشور تاکنون رشتههای علوم پایه و مهندسی بیشتر مورد توجه بودند، گفت: نباید از موضوعات علوم انسانی مانند فرهنگشناسی، مدیریت، اقتصاد، فلسفه، علوم ادیان، تاریخ، علوم تربیتی، روانشناسی، هنر و سایر رشتهها غافل نشویم. اساتید ایرانی با اندوخته عظیم فرهنگی خود و سابقه درخشان در تلفیق آموزههای دینی با علوم انسانی و اساتید روسیه با داشتن مکاتب ذخایر و محققین ارزشمند علوم انسانی میتوانند تعاملات علمی بسیار و آثار مشترک ماندگار در این علوم داشته باشند.
وی گفت: دانشگاه شهید بهشتی همواره با حداکثر توان در خدمت دانشگاهها و پژوهشگاههای ایرانی علاقهمند به همکاری با روسیه بوده و خواهد بود.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی به طرح ماده 30 معاهده مشترک جامع راهبردی بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه هم اشاره کرد و گفت: اجرای مفاد این معاهده و موافقتنامه میتواند در گسترش روابط علمی دو کشور تاثیر بگذارد و هر گونه همکاری در جهت علوم و فناوری میتواند در سایر رشتهها و حرکتهای اجتماعی ایران و روسیه موثر باشد.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی، شمار اندک دانشجویان روس در دانشگاههای ایران را ناشی از کماطلاعی جوانان روسیه نسبت به ظرفیتها و توانمندیهای مراکز دانشگاهی ایران دانست و خواستار اطلاعرسانی بیشتر در این عرصه شد.
برقراری و توسعه تماسهای مستقیم و عملی بین موسسات آموزشی و علمی، تدوین و اجرای برنامهها و پروژههای مشترک علمی فنی و تحقیقاتی، تبادل کارکنان علمی و آموزشی و دانشجویان از دیگر موارد طرح شده از سوی روسای دانشگاههای شهید بهشتی، فردوسی و برخی از دانشگاههای برتر ایران و روسیه در این اجلاس بود.
به گزارش خبرآنی، اجلاس روسای دانشگاههای برتر تهران و روسیه سه روز به طول می انجامد. این نشست با حضور روسای دانشگاههای برتر ایران و 15 دانشگاه برتر روسیه مانند سادوینچی رئیس دانشگاه لامالوسف برگزار شد. روسای دانشگاههای برتر روسیه قرار است با حضور در دانشگاههای مختلف ایران به عقد تفاهم نامههای علمی بپردازند.
انتهای پیام/