به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از فایننشال تایمز، لای چینگ ته، رئیسجمهور تایوان در واکنش به تهدیدهای تعرفهای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و فشار وی بر صنعت تراشه کشورش، متعهد شد که خریدها و سرمایهگذاریهای تایوان در آمریکا را افزایش دهد.
وی روز جمعه، تنها چند ساعت پس از اعلام برنامه ترامپ برای اعمال تعرفههای «متقابل» علیه کشورهایی که آمریکا با آنها کسری تجاری بزرگی دارد، به خبرنگاران گفت: ما سرمایهگذاری و خریدهای خود را از آمریکا افزایش خواهیم داد تا توازن تجارت دوجانبه را حفظ کنیم.
کسری تجاری آمریکا با تایوان، که هفتمین شریک تجاری بزرگ آن محسوب میشود، در سال گذشته با افزایش 26.1 میلیارد دلاری به 73.9 میلیارد دلار رسید که ناشی از تقاضای فزاینده برای تراشههای پیشرفته هوش مصنوعی بود. بیشتر این تراشهها توسط شرکت تایوانی تیاسامسی TSMC، بزرگترین تولیدکننده تراشه در جهان، ساخته میشوند.
بااینحال، رئیس جمهور تایوان بر نقش برجسته کشورش در تولید تراشههای جهانی تأکید کرد و در برابر درخواست ترامپ که تایوان را به «دزدیدن» کسبوکار تراشه از آمریکا متهم کرده و خواستار بازگرداندن آن به داخل ایالات متحده شده است، موضع گرفت.
وی گفت: میخواهم تأکید کنم که تایوان، بهعنوان قدرتمندترین کشور در تولید تراشه در جهان، توانایی و آمادگی لازم را برای پاسخگویی به شرایط جدید دارد.
لای وعده داد که «غیرقابل جایگزین بودن» تایوان در زنجیره تأمین جهانی را تضمین خواهد کرد و طرحی به نام «ابتکار زنجیره تأمین دموکراتیک جهانی تراشه» را پیشنهاد کرد که هدف آن کمک به آمریکا در ایجاد زنجیره تأمین مقاومتر است؛ چشماندازی که با سیاستهای حمایتی ترامپ برای تمرکز صنعت در داخل آمریکا تفاوت دارد.
پس از فشارهای دولتهای ترامپ و بایدن و همچنین مشتریان آمریکایی، شرکت تیاسامسی متعهد شده است که 65 میلیارد دلار در سه کارخانه تولیدی در آریزونا سرمایهگذاری کند که اولین آنها هماکنون وارد مرحله تولید انبوه شده است.
بااینحال، حتی پس از تکمیل این کارخانهها، ظرفیت آنها کمتر از یکپنجم کل ظرفیت این شرکت خواهد بود، هرچند این پروژه بزرگترین سرمایهگذاری خارجی آن محسوب میشود.
اما ترامپ تهدید کرده است که توافقات یارانهای ارائهشده در دوران بایدن را لغو خواهد کرد، اقدامی که میتواند بیش از 6 میلیارد دلار حمایت مالی از تیاسامسی را به خطر بیندازد. ترامپ همچنین خواهان بازسازی صنعت تولید تراشه در آمریکا در مقیاسی بسیار بزرگتر است.
انتهای پیام/