به اعتقاد کارشناسان و تحلیلگران بازار کار چنانچه در کنار شایستگیهای فردی و مهارتی، شایستگیهای کارآفرینی را هم به افراد آموزش دهیم، احتمال شاغل شدن آنها در قالب خوداشتغالی یا کارآفرینی افزایش مییابد.
به گزارش خبرآنی، در دنیای امروز با توجه به تغییرات سریع در بازار کار و نیازهای متنوع صنایع، آموزشهای مهارتی به عنوان یک راهکار موثر برای آماده سازی دانش آموزان جهت ورود به بازار کار شناخته می شوند. این آموزشها به دانش آموزان کمک می کنند تا مهارت های عملی و تخصصی لازم را کسب کرده و توانایی های خود را در زمینه های مختلف تقویت کنند.
نتایج تحقیق نشان می دهد که دانش آموزانی که در برنامه های آموزشی مهارتی شرکت می کنند، نسبت به همتایان خود از شانس بیشتری برای یافتن شغل مناسب برخوردارند و توانایی بیشتری در انطباق با نیازهای بازار کار دارند.
معاون وزیر کار: کارآفرینی شغل نیست بلکه شیوه زندگی است و اگر کسی مهارتی را کسب کرده باشد و در کنار آن مهارتهای تکمیلی را آموخته باشد نه تنها دارای شغل میشود بلکه میتواند به یک کارآفرین تبدیل شود.
در همین راستا، غلامحسین محمدی ـ معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای در یک برنامه تلویزیونی، نقش تسهیلگری و تنظیمگری دولت درتوسعه کارآفرینی را مهم و حایز اهمیت دانست.
وی گفت: کارآفرینی شغل نیست بلکه شیوه زندگی است و بیشتر جوانان آموزش های مازاد و فاقد کاربرد را فرا گرفتهاند اما اگر کسی مهارتی را کسب کرده باشد و در کنار آن مهارتهای تکمیلی را آموخته باشد نه تنها دارای شغل میشود بلکه میتواند به یک کارآفرین تبدیل شود.
معاون وزیرکار با بیان اینکه یک شغل صرفا نیاز به یک مهارت فنی ندارد و فرد باید برخی شایستگیهای دیگر را هم کسب کند تا بتواند شاغل شود، اظهارکرد: شایستگیهایی مثل داشتن روابط عمومی خوب، توانایی فروش،بازاریابی و مدیریت نیروی کار را در خود اشتغالی باید آموخته باشد.
هر یک از این موارد میتواند زنجیره شایستگی فرد را تکمیل کند بنابراین اگر بتوانیم کنار شایستگیهای فردی و مهارتی که به افراد آموزش میدهیم بخشی از این شایستگیهای کارآفرینی را هم به افراد آموزش دهیم، احتمال شاغل شدن فرد در قالب خوداشتغالی یا کارآفرینی بیشتر میشود.
محمدی تصریح کرد: افراد می توانند با کسب مهارتها و شایستگی های حوزه کارآفرینی در کنار مهارت های فنی به یک کارآفرین تبدیل شوند و با بسیج منابع و کسب مهارتهای نرم مانند سواد مالی و اقتصادی با عمل گرایی، به کارگیری مهارت و خطرپذیری به ایجاد اشتغال و ارزش افزوده بپردازند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای ادامه داد: از سال ۱۳۸۷ مهارتهای کارآفرینی با چارچوب راه اندازی کسب و کار نوآورانه و بهبود و توسعه فرآیندهای کسب و کار ارائه میکنیم، خاطرنشان کرد:در حال حاضر ۵۰۰ مربی کارآفرینی در ۳۱ استان با مشارکت سازمان بین المللی کار و مؤسسه توسعه کارآفرینی هند تربیت کردهایم که به ارائه آموزشهای مهارتی میپردازند.
به گفته وی وظیفه دولت ها در امر توسعه کارآفرینی و ایجاد اشتغال، حمایت و ارائه تسهیلات، ایجاد زیرساختهای آموزشی و تنظیمگری است تا کارآفرینی در ریل صحیحتری قرار گیرد.
معاون وزیر کار ضمن تأکید برتکمیل زنجیره تسهیلگری و تنظیمگری و کمک به آموزش برای خلق ارزش و ورود افراد به دنیای کسب و کار و کارآفرینی در سنین جوانی و کسب فرصتهای بیشتر در بازار،اظهار کرد: امسال ۱۸۰۰ میلیاد تومان تسهیلات به افراد دارای گواهینامههای مهارتی برای راه اندازی اشتغال و کسب و کار از سوی این سازمان اعطاء شده است.
به اعتقاد کارشناسان، شناسایی استعدادهای مهارتی دانش آموزان از دغدغههای اصلی در این سنین است و افزایش مهارت آموزی، آشنایی دانشآموزان با محیط کسب و کار و ایجاد تجربه و انگیزه کار گام موثری در شناسایی و به کارگیری نیروهای مستعد توانمند در بنگاههای اقتصادی است.
یکی از طرحهای موثر سازمان آموزش فنی و حرفهای، طرح تابستانه مهارت است که برای دانشآموزان ۱۲ تا ۱۸ سال پیش بینی شده و موجب تقویت فرهنگ کار و مهارت آموزی در آینده سازان کشور می شود. طرح «کهاد» نیز یکی دیگر از طرحهای سازمان فنی و حرفهای است که ویژه دانشجویان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی است و با هدف مهارت افزایی آنها به اجرا درآمده است.
امروزه با ظهور استارت آپ ها و کسب و کارهای نوپا، فرصت های جدیدی برای کارآفرینی فراهم شده است. از طرفی توسعه جوامع و رشد صنعتی و اشتغالزایی تا حد زیادی به اقدامات کارآفرینانه افراد فعال، خلاق و نوآور وابسته است.
درحال حاضر کارآفرینان موفق برای تولید کالا و خدمات یا مدیریت شرکت به مهارتهای عملی و دانش لازم نیاز دارند.آموزش های مهارتی به سبب انعطاف پذیری نشأت گرفته از خصیصه های بازار کار و اوضاع اقتصادی و اجتماعی حاکم بر کشور و نیز به دلیل آموزش و ایجاد مهارت لازم، نقش بسزایی در اشتغال افراد دارد.
به گزارش خبرآنی، در شرایط کنونی مهارتآموزی باید به شکلی باشد که افراد با استفاده از توانمندی و سطح مهارت خود بتوانند در داخل یا خارج کشور کسب و کار و فعالیت اقتصادی داشته باشند.امروز بازار کار به دنبال نیروهایی است که ضمن داشتن مهارت بالا، کارآمد باشند و وجود سرمایه انسانی ماهر یکی از مصادیق توسعه جوامع است که در رشد و شکوفایی اقتصاد نقش اثرگذاری دارد.
انتهای پیام