سهم ۴.۲ درصد اقتصاد دیجیتال در ایران و ۱۴.۱ درصدی در عربستان

معاون سیاستگذاری و برنامه‌ریزی فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در حالی که ایران در میان ۱۶۹ کشور در شاخص توسعه فناوری اطلاطات و ارتباطات ۸۴ است، کشور عربستان ۱۴ است، ضمن آنکه سهم اقتصاد دیجیتال ایران ۴.۲ و کشور عربستان ۱۴.۱ است.

به گزارش خبرآنی، دکتر احسان چیت ساز در همایش هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی که از سوی صندوق پژوهش و فناوری دیجیتال و با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی ریاست‌جمهوری امروز در سالن همایش‌های کتابخانه ملی برگزار شد، گفت: بر اساس آمارهای منتشر شده ایران در شاخص IDI (شاخص توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات) در میان ۱۶۹ کشور در جایگاه ۸۴، در شاخص رکن اتصال جهانی در جایگاه ۷۴ و در شاخص رکن اتصال معنادار در جایگاه ۱۰۱ ایستاده است.

وی افزود: این در حالی است که کشور عربستان سعودی در شاخص IDI در رتبه ۱۴، در شاخص رکن اتصال جهانی ۱۶ و در شاخص رکن اتصال معنادار رتبه ۸ و کشور ترکیه در شاخص IDI  رتبه ۶۲، در شاخص رکن اتصال جهانی رتبه ۷۵ و در شاخص رکن اتصال معنادار رتبه ۳۳ را کسب کرده‌اند.

چیت ساز، به سهم اقتصاد دیجیتال کشورها اشاره کرد و یادآور شد: جدول سهم اقتصاد دیجیتال کشورها نشان می دهد که سهم اقتصاد دیجیتال کشور چین ۴۱.۵ درصد، سهم اقتصاد دیجیتال عربستان ۱۴.۱ درصد، سهم اقتصاد دیجیتال ترکیه ۱۱ درصد و سهم اقتصاد دیجیتال امارات ۹.۷ درصد اقتصاد کشور است.

معاون سیاستگذاری و برنامه‌ریزی فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سهم اقتصاد دیجیتال ایران را ۴.۲ درصد دانست و ادامه داد: در سال ۹۱ از مجموع هسته‌های اقتصاد دیجیتال، تنها همراه اول فعال بوده، ولی امروزه کلیه شرکت‌های حوزه فناوری اطلاعات در هسته اقتصاد دیجیتال کمتر از ۱۵ میلیارد دلار ارزش دارد و این عدد نشان می دهد که چه تغییراتی در اقتصاد ما در حال رخ دادن است.

چیت ساز اضافه کرد: رقم کمتر از ۱۵ میلیارد دلار نشان می‌دهد که هیچ سرریزی در این هسته‌ها وجود نداشته تا سایر اجزا اقتصاد دیجیتال را سیراب و تامین مالی کنند و ارزش بزرگترین را رقم بزنند.

وی تاکید کرد: ما در شرایط حاضر نیازمند تغییر و تحول بزرگترین هستیم و نیاز داریم تا در مشارکت عمومی و خصوصی لایه زیر ساخت‌ها را تقویت کنیم.

چیت ساز با اشاره به وضعیت چین در برابر ایالات متحده، گفت: در حوزه برتری در تحقیق و توسعه آمریکا پیشینه قوی دانشگاهی استارتاپی و بازار سرمایه و چین در سرمایه‌گذاری دولتی عظیم و اجرای برنامه‌های ملی پنج ساله و برنامه نوآوری برتری دارد.

وی ادامه داد: در زمینه جذب نخبگان رقابت سنگینی در اعطای ویزای بورسیه و مشوق‌های پژوهشی در میان این دو کشور وجود دارد و شاهد نقش حیاتی دانشگاه‌های طراز اول مانند (MIT) استنفورد، تسینگهوا، پکن هستیم.

وی با اشاره به نبرد عظیم در حوزه داده‌ها میان این دو کشور، گفت: در حال حاضر زیر ساخت‌های ابری گسترده در هر دو کشور در حال گسترش است و تلاش برای کنترل و نظارت بر داده های جمعیتی در مقیاس ملی دیده می شود.

معاون سیاستگذاری و برنامه‌ریزی فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: در کشور چین ایجاد ابر شهرهای متصل با شبکه‌های ۵.۶، ایجاد شهرهای هوشمند، دوقلوی دیجیتال برای مدیریت آنی زیر ساخت‌ها و کاهش هزینه‌های حمل و نقل و مصرف انرژی تا ۳۰ درصد در حال اجرا است. علاوه بر آن اتوماسیون فراگیر در تولید در این کشور توسعه یافته و توسعه ربات های در کنار نیروی انسانی را در دستور کار خود قرار داده است.

وی توسعه زیرساخت‌های  ابری Tencent Cloud Aliyun و رشد سالیانه ۱۵۰ در صنایع رباتیک تا ۲۰۳۵ را از دیگر برنامه های کشور چین نام برد.

وی به برتری ایالات متحده آمریکا در حوزه هوش مصنوعی نسبت به کشور چین اشاره کرد و یادآور شد: پیشتازی در تحقیقات تراز اول، توسعه مدلهای مولتی مودال تصویر، متن (صوت) رهبری در همگرایی ، تحقیقات پیشرفته در حوزه رباتیک فضایی و پزشکی هوشمند واکوسیستم استارتاپی و دانشگاهی از برتری های این کشور است.

به گفته وی توسعه مراکز نوآوری سیلیکون ولی در شهرهای امریکا، سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری سالانه در AI R&D تا ۲۰۳۵، وضع مقررات جدید و شفافیت الگوریتمی و تصویب قوانین فدرال برای جلوگیری از تبعیض الگوریتمی را از دیگر برتری های این کشور نسبت به کشور چین نام برد.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.