به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، غزال راهب رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه در حوزه مسکن موضوعات در سه بخش تامین مسکن برای دهکهای بالای جامعه، دهک های میان درآمدی و دهک های پایین درآمدی پیگیری میشود، اظهار کرد: اساسا دولت نباید در این حوزه ورود به بازار مسکن داشته باشد.
وی ادامه داد: بلکه وظیفه دولت و مرکز تحقیقات که جزو نهادهای تنظیمگر شناخته میشود کمک به افزایش کیفیت برای مصرف کننده است که بخشی از این ضمانتها از طریق گواهینامههای فنی، قوانین و مقرراتی که توسط مهندسان ناظر و طراحان باید مورد توجه قرار بگیرد تضمین میشود.
وی با بیان اینکه یکی از راهبردهای دولت چهاردهم برای دهکهای میانی، افزایش توان مالی آنها برای خرید مسکن است، افزود: ارزانسازی و صنعتیسازی بخشی از راهبردها برای مسکن استطاعتپذیر است که در حال پیگیری است. در این بخش، از طریق روشهای برنامهریزی در شهرسازی و الگوهای معماری به دنبال ارائه مسکن استطاعتپذیر و تعریف مشخص و استاندارد و ارایه الگوهای مناسب برای این قشر از جامعه هستیم.
به گفته وی، روشهای تامین مالی و الگوهای تامین مالی و تامین اعتبار ارائه و پیشنهاد شده که بخشی از آنها شامل قوانین مربوط به پیشفروش، الگوهای صندوقهای مسکن، روشهای تامین اعتبار و الگوهای تخصیص وام است.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی درباره راهبردهای دولت چهاردهم برای تامین مسکن اقشار کم درآمد، گفت: در مورد دهکهای پایین، یکی از رویکردها اجارهداری حرفهای و مسکن استیجاری است که پروژه ای تحت این عنوان تعریف شده و پیشنهادهای توسعه رویکرد استیجار در این حوزه ارائه شده است.
راهب تاکید کرد: در این بخش، همچنین، راهکارهای تامین مسکن اقشار کم درآمد یکی دیگر از اقدامات و پروژه هایی بوده که در مرکز انجام شده است. چندین گزینه برای تامین مسکن این اقشار پیشنهاد شده است که به همراه جلسات و نشستهای مختلف با صاحبنظران و بهره مندی از تجربیات موجود به آن دست یافتیم.
انتهای پیام/