حمایت از ایرانیان و مبارزه با تحریم‌ها اولویت ستاد حقوق بشر

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، مراسم معارفه قاضی ناصر سراج به‌عنوان دبیر جدید ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران امروز، یکشنبه 28 بهمن‌ ماه، برگزار شد.

قاضی سراج جایگزین کاظم غریب‌آبادی شد که از سال 1400 عهده‌دار این مسئولیت بود و اکنون به سمت معاون بین‌الملل وزارت امور خارجه منصوب شده است.

در این مراسم، کاظم غریب‌آبادی گزارشی جامع از عملکرد خود در دوره مسئولیتش ارائه داد و به اقدامات گسترده ستاد حقوق بشر در حوزه‌های داخلی و بین‌المللی پرداخت.

وی با اشاره به مصوبه شورای عالی امنیت ملی گفت: ستاد حقوق بشر تنها در حوزه بین‌الملل فعالیت ندارد، بلکه مباحث حقوق بشری مرتبط با داخل کشور نیز از جمله وظایف این ستاد است. ما در این مدت کمیته صیانت را با مشارکت دستگاه‌های مختلف تشکیل دادیم تا آسیب‌ها و فرآیندهای حقوق بشری را شناسایی کنیم، اما معتقدم هنوز در زمینه حمایت از مسائل داخلی جای کار بسیاری داریم.

غریب‌آبادی ساختار ستاد حقوق بشر را یکی از نقاط قوت آن دانست و افزود: ستاد حقوق بشر از ظرفیت بی‌نظیری برخوردار است؛ چرا که اعضای آن از هر سه قوه در بالاترین سطوح حضور دارند. رییس قوه قضاییه ریاست ستاد را بر عهده دارد و مقاماتی همچون رئیس دیوان عالی کشور، دادستان کل کشور، رئیس سازمان بازرسی کل، رییس سازمان زندان‌ها، 5 وزیر، رییس ستاد کل نیروهای مسلح، فرمانده کل فراجا، رییس سازمان صداوسیما، رییس کمیسیون قضایی مجلس و معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده نیز عضو این ستاد هستند. این ترکیب، ظرفیت عظیمی برای پیشبرد اهداف حقوق بشری کشور فراهم کرده است.

دبیر پیشین ستاد حقوق بشر با اشاره به اقدامات این ستاد در حوزه فلسطین اظهار کرد: پس از حوادث اخیر در فلسطین، تمرکز ویژه‌ای بر مستندسازی جنایات رژیم صهیونیستی، پیگیری حقوقی این جنایات در مجامع بین‌المللی و افشای آن‌ها داشتیم. همچنین، در زمینه تحریم‌ها نیز اقدامات متعددی صورت گرفت تا نشان دهیم که ناقضان واقعی حقوق بشر، همان‌هایی هستند که با تحریم‌های ظالمانه، حقوق مردم ایران را نقض کرده‌اند.

غریب‌آبادی ایران را پرچمدار مبارزه با تروریسم در سطح جهانی دانست و گفت: ایران با 23 هزار قربانی تروریسم، همواره قربانی این پدیده بوده است. ما در این مدت پرونده‌های متعددی را در خصوص گروه‌های تروریستی، از جمله گروهک‌های تروریستی کردی، تشکیل داده و حتی بیش از 100 درخواست استرداد برای این افراد ارسال کردیم. در این زمینه، قوه قضاییه، نیروهای امنیتی و اطلاعاتی و دولت، همکاری قابل‌توجهی داشتند و دادستانی تهران نقش پیشرو را ایفا کرد.

او به دعوت گزارشگر ویژه سازمان ملل به ایران و اقامت 11 روزه وی در تهران اشاره کرد و آن را فرصتی برای نمایش تأثیر تحریم‌ها بر حقوق بشر مردم ایران دانست: این گزارشگر توانست گزارشی مستند و مناسب تهیه کند که نشان می‌دهد چگونه تحریم‌ها حقوق مردم ایران را نقض کرده‌اند. ما از هر فرصت در سازمان‌های بین‌المللی برای برجسته‌سازی این موضوع استفاده کردیم و پرونده‌های متعددی برای حمایت از قربانیان تحریم در قوه قضاییه تشکیل دادیم.

غریب‌آبادی همچنین به اقدامات صورت‌گرفته برای حمایت از ایرانیان خارج از کشور پرداخت و گفت: معاونت بین‌الملل قوه قضاییه با همکاری وزارت دادگستری و وزارت امور خارجه، اقدامات گسترده‌ای برای تسهیل دسترسی ایرانیان خارج از کشور به خدمات حقوقی و قضایی انجام داد. به‌روزرسانی سامانه‌های قضایی، از جمله سامانه ثنا، با کمک مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه از جمله این اقدامات بود. در زمینه حمایت از ایرانیان بازداشت‌شده در خارج، نقش معاونت بین‌الملل بسیار برجسته بود و نمونه‌های موفقی چون آزادی آقای اسدالله اسدی، حمید نوری و دانشجوی بازداشت‌شده در آذربایجان گواه این تلاش‌ها است.

وی تعاملات بین‌المللی قوه قضاییه را یکی از دستاوردهای شاخص این دوره دانست و افزود: در 40 ماه گذشته، تعاملات بین‌المللی قوه قضاییه 4 تا 5 برابر بیش از 4 دهه گذشته بوده است. تعداد هیئت‌های اعزامی و پذیرایی‌شده، یادداشت‌های تفاهم امضا‌شده و برنامه‌های مشترک اجراشده در این مدت، بی‌سابقه بوده است.

غریب‌آبادی در پایان از تیم تخصصی معاونت بین‌الملل و ستاد حقوق بشر، به‌ویژه دکتر حکیمی، معاون قضایی ستاد، قدردانی کرد و گفت: مجموعه ما با کمتر از 80 نفر نیرو، از جمله 30 نیروی محتوایی متخصص و کارآمد، این دستاوردها را رقم زد. من از جناب آقای سراج برای پذیرش این مسئولیت مهم سپاسگزارم و برای ایشان آرزوی موفقیت دارم.

این خبر می‌‌افزاید: در مراسم معارفه دبیر جدید و تکریم دبیر سابق ستاد حقوق بشر، حجت‌الاسلام خلیلی؛ معاون اول قوه قضاییه، امین‌حسین رحیمی؛ وزیر دادگستری، ذبیح‌الله خداییان؛ رییس سازمان بازرسی کل کشور، حجت‌الاسلام موحدی‌آزاد؛ دادستان کل کشور، عباس مسجدی؛ رییس سازمان پزشکی قانونی کل کشور، علی صالحی؛ دادستان تهران و اصغر جهانگیر؛ معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، حضور داشتند.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.