به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، نشست خبری جایزه ملی فناوری نکست با حضور سعید سرکار، رئیس مرکز فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و ابطحی رییس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان برگزار شد.
ابطحی رییس مرکز علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت؛ در حال حاضر، میزبان 760 شرکت هستیم که بزرگترین مجموعه شرکتهای دانشبنیان در یک مکان محسوب میشود. برای دومین بار، میزبان جایزه ملی فناوری هستیم؛ جایزهای که تحت هدایت معاونت علمی ریاست جمهوری برگزار میشود. این رویداد، جایگاه تکنولوژی و نوآوری را مشخص میکند.
وی تصریح کرد: رویداد «نکست» که رویدادی برای نوآوری و کارآفرینی سرآمد است، به تداوم نوآوری در شرکتهای رشد یافته کمک میکند. این شرکتها با توسعه فناوری، بازارهای جدیدی پیدا میکنند، اما استمرار حضور آنها در عرصه نوآوری بسیار کارگشا است.
ابطحی با اشاره به اهداف این رویداد گفت: حمایت از توسعه محصولات شرکتها، تداوم نوآوری و ایجاد سبدی از محصولات متنوع از جمله اهداف این رویداد است. همچنین، تشویق شرکتهای پیشرو در حوزه نوآوری و آشنایی شرکتهای نوپا با لبههای فناوری از دیگر اهداف این رویداد است. در طول دو روز برگزاری، تلاش میشود تا فناوران با نوآوریهای شرکتهای پیشرو آشنا شوند. فینالیستها ارائههای خود را انجام میدهند و این رویداد اثربخشی عمومی خواهد داشت.
وی تصریح کرد؛ جایزه اول 5 میلیارد تومان است. معاونت علمی تلاش کرده است تا جوایز به موقع و به شکل مناسبی اهدا شوند. تاکید این دوره بر این بوده که شرکتها بلافاصله پس از رویداد از جوایز بهرهمند شوند. جایزه دوم 3 میلیارد تومان و جایزه سوم 2 میلیارد تومان است. علاوه بر این، تسهیلاتی معادل سه برابر این جوایز نیز در اختیار شرکتها قرار میگیرد. در مجموع، حداکثر 9 برنده خواهیم داشت و شرکتهای قابل تقدیر نیز به این لیست اضافه میشوند. سال گذشته، دو شرکت که به فینال راه یافته بودند اما رتبههای اول تا سوم را کسب نکردهاند، به عنوان شرکتهای پیشران جوایز خود را دریافت کردند.
ابطحی خاطرنشان کرد: امسال، سه حوزه اصلی در رقابت قرار گرفتهاند: فناوریهای مواد و ساخت پیشرفته، فناوریهای اپتیک، کوانتوم و میکروالکترونیک، و حوزه پزشکی دقیق و زیستفناوری. راهیافتگان به فینال حدود 7 شرکت در هر حوزه هستند. این نشست دو روزه در تاریخ اول اسفند برگزار میشود. در روز اول، نشستهای «دریچه» را خواهیم داشت که فینالیستها و سرمایهگذاران در آن شرکت میکنند.
وی ادامه داد: فناوریهایی که TRL بالای 4 دارند معرفی میشوند و برخی از آنها در روز دوم جوایز خود را دریافت خواهند کرد. همه شرکتها فرصت پیدا میکنند تا با سرمایهگذاران ارتباط برقرار کرده و فناوریهای خود را توسعه دهند.
وی گفت: شرکتکنندگان در این رقابت دارای مشخصات خاصی هستند: حداقل سه فناوری با سطح آمادگی فناوری (TRL) 8 دارند، آماده تجاریسازی و صنعتی شدن هستند، حداقل 5 میلیارد تومان درآمد مالی در سال گذشته داشتهاند، و حداقل نیروی فناور در اختیار دارند. نوآوریهایی که ارائه میدهند، نمونههای اثباتشدهای هستند که سطح آمادگی فناوری (TRL) 4 را دارند.
ابطحی گفت: از میان شرکتهای ثبتنامشده، 22 شرکت به فینال راه یافتهاند که نشاندهنده دقت غربالگری ستادهای معاونت علمی و فناوری است. در ماههای گذشته، بازده میدانی و غربالگریهای اولیه انجام شده و به این تعداد نهایی رسیدهایم.
ابطحی گفت: توزیع شرکتها از نظر فروش از 100 میلیارد تومان تا 5 میلیارد تومان (آستانه بررسی ما) متغیر است. از نظر جغرافیایی، شرکتها از مناطق وسیعی مانند تهران، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و مازندران در این رقابت شرکت کردهاند. این توزیع نشاندهنده تاثیر زیرساختهای مناسب برای رشد شرکتها است. امیدواریم که رویداد «نکست» ادامه یابد و گستره جغرافیایی آن بیشتر شود تا بزرگترین کشور را پوشش دهد. این طیف با پارکهای موفق کشور همخوانی دارد.
وی ادامه داد: برنامه رویداد به این شرح است: روز اول، یعنی یکم اسفند، نشستهای «دریچه» برگزار میشوند که فرصتی برای گفتوگو و تبادل نظر در سه محور اصلی جشنواره است. این گفتوگوها میتواند به ایجاد همافزایی بزرگ ملی منجر شود. روز دوم، روز اختتامیه، از صبح تا ظهر پنجشنبه 2 اسفند خواهد بود که برندگان اعلام و جوایز اهدا میشوند. امیدواریم این رویداد باعث ایجاد تحول و حرکت عمومی در حوزه فناوری و نوآوری شود.
انتهای پیام/