گزارشی از بحران آب ساکنان نوار غزه

ساکنان نوار غزه با بحران آب مواجه هستند و این مسئله بر مشکلات کسانی که به مناطق شمالی و جنوبی نوار غزه باز می‌گردند، می‌افزاید.

به گزارش خبرآنی، جنگ در غزه منجر به تخریب گسترده زیرساخت در مناطق مختلف شده است. تخریب مناطق شمال نوار غزه و جنوب در شهر رفح باعث شده تا این مناطق در لیست مناطق غیر مناسب برای زندگی و مناطق ویران شده قرار بگیرند.

طی جنگ ارتش رژیم صهیونیستی منابع آب را در مناطق عملیات نظامی تخریب کرده و اقدام به بمباران و منفجر کردن چاه‌های اصلی کرد که آب هزاران خانواده در نوار غزه را تامین می‌کرد.

ساکنان نوار غزه در زمان در حال حاضر برای دستیابی به آب سالم آشامیدنی و استفاده روزانه به ایستگاه‌هایی وابسته هستند که با کمک عربی و بین‌المللی تاسیس شده‌اند. آنها مجبور هستند تا در صف‌های طولانی برای دستیابی به مقدار اندکی آب بایستند. آب از طریق کامیون‌هایی وارد مناطق ویران شده می‌شود.

«خالد ابوسویرح» یکی از ساکنان نوار غزه گفت از زمانی که به شمال نوار غزه بازگشته با مشکلاتی در دستیابی به آب مواجه شده است.

وی گفت که باید برای دستیابی به آب پیاده مسافت‌های طولانی را طی کند.

وی به شبکه اسکای نیوز گفت کسانی که به شمال بازگشتند هیچ‌گونه خطوط آبی را ندیدند و از سوی طرف‌های متخصص مثل قبل هیچ‌گونه آبی به دست آنها نرسید و این مسئله‌ای است که ابقای آنها در این مناطق را تهدید می‌کند.

وی افزود: ما نمی‌توانیم با وضعیت کنونی کنار بیاییم. ادامه این وضعیت ما را مجبور می‌کند تا شمال نوار غزه را ترک کنیم و به چادرها در مرکز نوار غزه بازگردیم. از سازمان‌های بین‌المللی می‌خواهیم برای نجات وضعیت غزه اقدام فوری اتخاذ کنند.

«خالد ابوسلطان» یکی از ساکنان شهر رفح گفت که بعد از بازگشت به این شهر هیچ‌گونه امکانات زندگی به ویژه آب نیافته است و دستیابی به آب یک ماموریت بسیار دشوار است.

وی به اسکای نیوز گفت: اسرائیل منابع آب را عمدا هدف قرار داده تا ساکنان را مجبور به خروج از مناطق عملیات نظامی و عدم بازگشت به آن در چارچوب طرح‌های کوچاندن مردم غزه کند.

وی افزود: برای دستیابی به آب مسافت‌های طولانی را طی می‌کنیم. بدون مداخله بین‌المللی فوری برای نجات نوار غزه ساکنان مجبور می‌شوند که نوار غزه را ترک کنند و دنبال جای بهتری برای زندگی باشند.

«احمد الصوفی» شهردار رفح گفت: ارتش رژیم صهیونیستی تمام منابع آب در شهر رفح را تخریب کرد که مهمترین آن انفجار انبار اصلی غرب شهر بود. طرف‌های متخصص با مشکلاتی در فراهم کردن آب برای کسانی که به شهر بازمی‌گردند، مواجه هستند.

الصوفی به اسکای نیوز گفت: رژیم صهیونیستی در این شهر همچنان آتش‌بس را نقض می‌کند و همین مسئله فعالیت کادرهای متخصص را با مشکل مواجه می‌کند. ما طرح جایگزینی را برای فراهم کردن آب برای کسانی که به شهر بازمی‌گردند ایجاد کردیم اما بهترین راه حل نیست. شهرداری سوخت لازم را برای راه اندازی ژنراتورهای ویژه استخراج آب فراهم می‌کند اما این یک راهکار موقت است.

وی گفت: شهر رفح تخریب شده است و ۶۰ درصد آن همچنان تحت کنترل اسرائیل است. ارتش اسرائیل تمام زیر ساخت شهر را تخریب کرده است.

همچنین «حسنی مهنا» سخنگوی اتحادیه شهرداری‌های نوار غزه گفت: جنگ حدود ۷۰ درصد از زیر ساخت نوار غزه به ویژه مناطق شمالی آن را تخریب کرده است. این مسئله منجر به کارشکنی‌هایی در ارائه خدمات اساسی به ساکنان و ایجاد بحران بزرگی شده است.

وی به اسکای نیوز گفت: تخریب گسترده منجر به کمبود شدید آب شده است. این بحران با بحران‌های تعطیلی شبکه‌های آبرسانی و انباشت زباله‌ها تاثیر منفی بر غزه و ساکنان آن دارد.

وی گفت: اسرائیل مانع ورود تجهیزات سنگین و هرگونه تجهیزات دیگر به مناطق ویران شده می‌شود. باید فشار بین‌المللی واقعی برای بازسازی زیرساخت وجود داشته باشد.

وی نسبت به خطر نادیده گرفتن تخریب گسترده زیرساخت هشدار داد و گفت این مسئله منجر به شیوع بیماری‌های واگیردار و ویروس‌ها می‌شود.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.