تسهیل تردد در 10گلوگاه‌ حساس ترافیکی پایتخت

به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، آئین بهره‌برداری از تقاطع سه سطحی بزرگراه‌های شهید نواب صفوی (شهید یارجانی) و شهید تندگویان با حضور علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران، عباس شعبانی؛ معاون فنی و عمران شهرداری تهران، مهدی صداقتی؛ مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران، سیدمحمد آقامیری؛ رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران، مهدی چمران؛ رئیس شورای اسلامی شهر تهران، حسین؛ اخگرپور شهردار منطقه 19، حسین کاشانی‌پور ؛ شهردار منطقه 16 و هادی حق‌بین شهردار منطقه یک برگزار شد.

علیرضا زاکانی در این مراسم گفت: یکی از ویژگی های دوره جدید مدیریت شهری داشتن نگاه جامع به موضوعات شهری است که بنا بر آن به کالبد و روح شهر توامان توجه کردیم و حوزه فناوری و هوشمندسازی را جدی گرفتیم.

وی افزود: بزرگترین مشکل شهر آلودگی هوا و ترافیک است که باعث شده شاهد تعطیلی تهران باشیم. به طوری که بنا بر آنچه که معاونت ریاست جمهوری اعلام کرده؛ هر روز تعطیلی مدارس هزار میلیارد ضرر مستقیم و هرروز تعطیلی ادارات 2400 میلیارد ضرر مستقیم در پی دارد.

شهردار تهران تاکید کرد: در تهران سالانه 7 هزار فوت به واسطه آلودگی هوا داریم که یک مورد آن هم قابل چشم‌پوشی نیست؛ حل این مشکل نیاز به چاره اندیشی درست است، لذا با همت شورای شهر بیشترین سرمایه‌گذاری ها در حوزه حمل و نقل انجام شد و امسال نیز 49 درصد بودجه به این حوزه اختصاص پیدا کرد و در اصلاحیه جدید شورا این رقم به بالای 50 درصد می‌رسد.

وی ادامه داد: با تغییر نگاه موضوع اصلی ما شد حل مشکلات شهروندان. به طوری که با اجرای پروژه های اصلاح تقاطعی در دست اقدام، 330 کیلومتر مسیر مردم کاهش پیدا می‌کند.

زاکانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در حوزه حمل و نقل عمومی 5 گام را طراحی کردیم؛ نخست مناسب سازی امکانات با هدف کاهش سفر؛ به عنوان مثال هفته گذشته ده میدان میوه و تره بار افتتاح شد که منجر به کاهش سفرهای شهری می‌شود. علاوه بر این بسیاری از خدمات را در درب منزل تحویل می‌دهیم.

وی افزود: سطح دوم، ایجاد مطلوبیت برای حمل و نقل عمومی است تا در نتیجه آن 70 درصد رفت‌وآمد های شهری به واسطه حمل و نقل عمومی باشد. از 83 درصد آلودگی گازی متحرک، 37 درصد مربوط به خودروهای شخصی و 21 درصد موتور است که با ایجاد مطلوبیت در حمل و نقل عمومی شاهد کاهش آلودگی 58 درصدی خواهیم بود.

زاکانی تاکید کرد: با تکمیل خطوط مترو در 41 ماه گذشته 17 ایستگاه جدید به ناوگان حمل و نقل مترویی تهران اضافه کردیم و به زودی نیز 4 ایستگاه جدید افتتاح خواهد شد. همچنین برای افزایش مطلوبیت استفاده از مترو 1184 واگن که رقمی بیش از واگن‌های مترو تهران در 25 سال گذشته است را خریداری کردیم که به زودی نخستین رام 7 واگنه آن وارد ناوگان میشود.

وی اظهار کرد: در آغاز فعالیت و مدیریت شهری ششم تهران 1878 اتوبوس داشت که از این رقم 860 دستگاه آن در گردش بود. اکنون پایتخت 3300 اتوبوس دارد که 2300 دستگاه آن در گردش است و به زودی با قراردادهای منعقد شده این رقم به 5500 اتوبوس می‌رسد که از این آمار تعداد قابل توجه آن اتوبوس برقی است و به زودی در مراسمی با حضور رئیس جمهور از آن رونمایی خواهد شد.

شهردار تهران با بیان اینکه لایه سوم اقدامات مدیریت شهری در بخش حمل و نقل عمومی مربوط به برقی سازی است. لایه چهارم وضع قوانین و پنجم هم هوشمندسازی است، تصریح کرد: در معاونت فنی عمرانی نیز پروژه‌های خوبی با هدف تسهیل رفت و آمد شهری در جریان است. به عنوان نمونه آزادراه شهید شوشتری به طول 9.2 کیلومتر بهار سال آینده به همراه فاز دوم بزرگراه شهید بروجردی افتتاح می‌شود. یال غربی بزرگراه یادگار امام(ره) نیز پس از رفع انسداد میدان فتح نیمه اول سال آینده تکمیل خواهد شد.

زاکانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در تهران حدود ده گلوگاه‌ حساس ترافیکی داریم که اخیرا در شورای شهر بودجه‌ای به رقم 400 میلیارد برای تغییر شکل و شرایط این گلوگاه‌ها با هدف تسهیل در رفت و آمد خودروها و کاهش ترافیک تصویب شده است.

وی در ادامه پیرامون اقدامات صورت گرفته در حوزه توسعه فضای سبز گفت: در دهه 90 به طور میانگین سالانه 902 کیلومتر فضای سبز پیرامونی به شهر تهران افزوده شده است، اما در دوره جدید مدیریت شهری سال 1400 این رقم به 1200 هکتار، سال 1401 به 1500 هکتار و سال قبل به 2000 هکتار رسید. امسال نیز 3000 هکتار فضای سبز پیرامونی نیمه اسفند در تهران به بهره‌برداری می‌رسد.

زاکانی تاکید کرد: در دوره جدید مدیریتی شهری به طور میانگین 3 برابر دوره‌های پیشین در خیابان‌های تهران آسفالت ریزی شده است. سال گذشته یک میلیون و پانصد هزار تومان آسفالت ریزی شد و امسال نیز با توجه به توقف‌هایی که به دلیل آلودگی هوا داشتیم تاکنون یک میلیون و 509 هزار تن آسفالت ریزی در پایتخت داشته‌ایم.

وی ادامه داد: علاوه بر نوسازی کارخانه‌های قبلی، در دوره جدید دو کارخانه تولید آسفالت نیز احداث شد. همچنین به زودی کارخانه 240 تنی دیگری به بهره‌برداری می‌رسد که در آن با بازیافت تراشه‌های آسفالت استفاده شده، بار دیگر قیر و آسفالت تولید می‌شود.

زاکانی تاکید کرد: در پیشبرد پروژه‌های شهری نقش نهادهای مختلف مانند قوای سه گانه و دستگاه‌های نظامی پررنگ بوده است. به عنوان نمونه اگر ارتش با شهرداری تهران در تغییر کاربری پادگان جی همراهی نمی‌کرد، هیچگاه پروژه یال غربی یادگار امام(ره) تکمیل نمی‌شد یا اگر همراهی سپاه و بسیج نبود پروژه بزرگراه شهید شوشتری به نتیجه نمی‌رسید.

شهردار تهران در پایان گفت: یکی از اتفاقات مهم طراحی و جانمایی 1370 کیلومتر مسیر تندرستی و طبیعت در شهر است که در آن بدون حضور اتومبیل و موتور امکانی برای رفت و آمد شهروندان از طریق دوچرخه و اسکوتر فراهم می‌شود. 47 کیلومتر از این مسیر در منطقه 2 قبل از عید افتتاح می‌شود و در سال جدید نیز شاهد بهره‌برداری از آن در مناطق دیگر مانند منطقه 3،5 و... خواهیم بود.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.